Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - lansiranta

Sivuja: [1]
1
Moro
Laitoin 12.04 version koneeseen (kirjoitin vanhan yli). HPLIP asentui päätteellä "itsestään". Tulostin toimii pitkästä aikaa ilman viikon säätämistä. Hienoa Ubuntu!

2
Hei
Olen Phatchin käytössä törmännyt Ubuntu 11.04 versiossa siihen, että toimintojen säätäminen on erityisen vaikeaa. Jos vaikka yrittää muuttaa tallenna toiminnon jpg-laatua, saa painella kaikki painikkeet ja yrittää kirjoittaa numerot suoraan kenttään ja ei. Ei se usko. Lopulta keksin tuplaklikata numeron valituksi, kirjoittaa numeron ja siirtyä tabulaattorilla kentästä pois. <filename> muuttaminen img<##> tiedoksi tuottaa virheilmoituksen kentästä poistuttaessa, vaikka se on ohjelman nettisivulla neuvottu parametri.

Onko tämä Gnomen vaiva vai mistä asia johtuu? Muutin ohjelman englanninkieliseksikin (ohje täällä foorumilla), ei auta sekään.

3
Ootko ton hplip paketin asentanut?

Myös hplip-gui muistaakseni kannattaa asentaa, niin saa graafisen käyttöliittymän siihen.

Kiitos Crisa
Laitoin ja sillä näkyy saavan firmwaren helposti printterille, jos se häviää. Lisäksi ohjelmassa on paljon muutakin tulostamiseen liittyvää säätöä.
Katson pari päivää ja kerron sitten lisäkommentit.
edit
HPlip Toolbox ohjelmistolla voi ladata firmwaren tulostimelle. Sen jälkeen paperit tulostuvat normaalisti tavallisillakin käyttäjätunnuksilla. Tämä ei ole paras tulostin macille eikä linuksille, molempien kanssa on ollut vaikeuksia. Kestävä tämä on. Ostin sen joskus 96 windows ysiviitoselle.

4
Ubuntu 11.04 asensi tuon tulostimen automaattisesti. Koneen sammutuksen jälkeen paperit jäi jonoon.

Asensin sen uudestaan päätteen kautta ja taas se toimi hetken. Tänään taistelin tulostuksen kanssa pari tuntia (poistin välillä tulostimen ja asensin uudestaan järjestelmäasetuksista. sitten päätteellä sudo stop cups ja sudo start cups. Jossakin välissä sammutin tulostimen virtanapista). Sain lopulta paperin valmiiksi. Netti on täynnä epätoivoisia ihmisiä tämän tulostimen kanssa.

Kuinka teen oikein tulostimen käyttökuntoon käynnistäessäni tietokoneen ja tulostimen?

5
Kokoonpanossa on yksi raid1 pakka johon on asennettuna Windows. Tuonkin kyllä näkee ihan normaalisti asennuksien aikana. Grub on luonnollisesti asennettuna samalle asemalle kuin Kubuntu.

Ideoita millä tuota voisi yrittää fiksailla?

Oisko sama ongelma kuin minulla raidin kanssa? Ketjun lopussa eglanninkielinen teksti asiasta. Minulla Asusin H67 emo

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=38967.0

6
Yritin siirtää varmuuskopion tiedostoja räjähtäneestä Imacista (Applen tuote). Yllätyin kun Ubuntu (11.04) luki kiintolevyä. Ongelmaksi tuli oikeudet. Ubuntu osasi katsoa varmuuskopion oikeudet eikä suostunut muuttamaan niitä päätteelläkään (sudo chmod go+r tiedostonimi), tuloksena tuli ilmoitus, että levy on readonly. Siirsin siis kaikki käyttäjätiedostot toiselle osiolle samalla levyä (macbook pro:lla) ja sain tiedostot kaikkien luettavaksi.

Macin varmistulevy on GUID-osiotaulussa ja sellaiseksi tein myös SSD-levyn Ubuntussa.
Mikä on hyvä formaatti kiintolevylle Macin ja Ubuntun välillä? Olisiko tuon oikeusongelman voinut kiertää jotenkin? Onko osiotaulu ja tiedostojärjestelmä (ext_jotakin) jotenkin kompuksessa. Minulla on nyt EXT kakkonen ilman journalointia.

Käytännön tarpeena: jos vaikka alustaa levyn pariksi osioksi ja varmistaa molemmista järjestelmistä samalle fyysiselle levylle, tai haluaa vaihtaa tiedostoja koneiden välillä. Windowsia minulla ei ole käytössä.

7
Emo ei osaa käynnistää PCI-E:ltä? En tosin tiedä miten se voisi haitata grubin asennusta. Toinen olisi mbr-suojaus/virus protection biosissa, mutta epäilen sen vaikutusta pci-e-laitteisiin, tosin silti tutkimisen arvoinen mahdollisuus. Olethan sitten varma, että olet asentamassa sitä grubia oikealle laitteelle.

Jos oikein ymmärrän, tuo levy on tehty kahdesta "kiintolevystä" 2x60 GB =120 GB. Niitä pääsee säätämään heti koneen käynnistämisen jälkeen F4-näppäimellä. Siellä näkyi RAID0-array. Olen nyt purkanut sen ja minulla on kaksi fyysistä ja loogista levyä.

Sain ne näkymään Ubuntun levytyökalulla koekäyttämällä järjestelmää muistitikulla. Panin sitten asennuksen menemään. Asennusohjelma halusi käynnistää koneen uudestaan viimeistelyä varten. Kone ei kuitenkaan käynnistynyt uudestaan, se ei löytänyt käyttöjärjestelmää. No, nyt panin taas menemään alusta. Formatoin levyt levytyökalulla ennen asentamisen aloittamista.

Nuo Intelin emot on korjattu, tämäkin on uutta revisiota. Biosista löysin yhden asetuksen, jolla voi säätää virussuojaa (olikohan se lazy bit). Se ei kuitenkaan tehnyt näkyvää muutosta asennukseen.

Laitteet tosiaan näkyi levytyökalulla tuplana silloin kun oli raid-array päällä. Näytti siltä kuin kiintolevyä olisi ollut 240 GB. En saanut talteen systeemilokia, kuitenkin raid aiheutti jotakin epäloogisuutta grubin asennukseen.

Kävin juuri katsomassa, kone halusi taas käynnistyä uudestaan. Jippii, kirjausikkuna ja käyttöliittymä tuli esiin.

Toivottavasti tästä seikkailusta on jollekin hyötyä. Itse kuvittelen, että raidin purkaminen kiintolevyltä oli ratkaisevaa. Nyt päästään opettemaan Linuxia, odotukset on kovat.

edit: tässä on OCZ revodrive sivulta lainaus, eli tapauksessani RAID piti tosiaan purkaa.
Before installing the RevoDrive it is important to check the settings/capabilities on your motherboard. If you plan on using the RevoDrive as a boot drive please check that your motherboard supports boot over PCI-E, and note that due to limited option ROM space, it is often not possible to use the RevoDrive while the Onboard RAID Controller is enabled on many motherboards.


8
Asennusohjelma ei mene loppuun, mikä neuvoksi?

Asensin 11.04 Ubuntua muutaman kerran eri tavoin tyhjään koneeseen ja joka kerran sain saman ilmoituksen:
Alkulatausohjelman asennus epäonnistui. "Grubia ei voitu asentaa laitteelle /dev/..."

En päässyt ohi millään optiolla:toinen laite tai jatka ilman alkulatausohjelmaa tai peru asennus.

Olen kyllä saanut ekan Ubuntun asennettua vanhaan reuhkaan 90-luvulla ja nyt käytössä on 2000-luvun alun mopo. Ostinko liian hienoa rautaa nyt? SSD-levy on Pcie-väylässä eikä muuta levyä ole.
Laitoin koneeseen  kiinni toisen USB-tikunkin ja yritin toinen laite optiolla päästä ohi ilmoituksesta, ei mennyt.

tämän löysi Googlella, siinä pyydetään panemaan vanha versio pohjalle ja sitten päivittämään (0hje on ikivanha)
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=15029.10

linux 11.04: 64 bittinen amd
emo asus h67 (sandy bridge) , päivitetty viimeisin bios. Intel 2100t prosessori, 8 g muistia, ssd-kovo

Korjasin linkin -Storck

Sivuja: [1]