Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - suoturska

Sivuja: [1] 2
1
Löytyyhän tuo ihan Nautiluksen asetuksistakin. Siis menusta Muokkaa > Asetukset. Toiminta-välilehdeltä pitäisi löytyä.

2
Ubuntun kehitysversio / Vs: mitä uutta 12.04 versioon
« : 11.04.12 - klo:20.28 »
Ja Flash ("#¤%&) on lakannut toimimasta ainakin 32-bittisessä Xubuntu 12.04:issä.  >:(
Koskee sekä Firefoxia, että Chromiumia.
Koskahan tuostakin epästandardista rojusta päästään eroon ?
Onneksi juutuupi on nykyään HTML5:ttä ja vain Ylen areena bugaa Chromiumilla. Foxi ei nyt näytä tällä hetkellä kumpaakaan.

Toivottavasti näihin tulee joku tolkku ennen 12.04:n julkistusta, muuten tiedossa on hikisiä hetkiä ylläpidossa olevien koneiden kanssa.

T:Jallu59
Sama ongelma oli minulla 64-bittisessä Ubuntu 12.04:ssä. Se ratkesi flashplugin-installerin uudelleenasennuksella.
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install --reinstall flashplugin-installer

3
Multimedia ja grafiikka / Vs: Videoiden värit sekaisin!
« : 08.04.12 - klo:22.15 »
Kokeilepa laittaa se video koko näytön tilaan ensin. Jostain syystä ainakin minun koneellani noita asetuksia pystyy muokkaamaan vain videon ollessa koko ruudulla.

4
Tilaamani osat saapuivat vihdoin, ja lähdin kokeilemaan tuota ensin mainitsemaani tapaa. Asensin Windowsin ensin ja sitten Ubuntun alternate-levyltä määrittämättä sille EFI System Partitionia. Grubin asennusta ei kuitenkaan voinut skipata ainakaan käyttämässäni normaaliasennuksessa, experttiasennuksesta en tiedä. Johonkin se näytti asentuvan, muttei näytä olevan bootattavissa. ESP säilyi formatoinnilta.

Manuaalista asennusta en ole päässyt yrittämään koska LiveCD ei suostu käynnistymään. Kun yritän käynnistää sitä UEFI-moodissa se ensin ilmoittaa että "Error: prefix not set", menee sitten grubin valikkoon ja pimenee kun siitä valitsee 'Kokeile Ubuntua' -valinnan. BIOS-moodissa käynnistettäessä se taas ei pimene, vaan syöttää pitkän litanian tekstiä, missä se ilmeisesti tunnistaa komponentteja tai jotakin, ja pysähtyy sitten.

Koneessa on Asuksen P8Z68-V/GEN3 -emolevy, Intel Core i5-2500K -suoritin ja Asus GeForce GTX 560 ti DirectCU II Top -näytönohjain.

EDIT: Kokeilin vielä Precisen dailyllä, muttei toimi sekään. Se näytti korruptoitunutta kuvaa. Värikkäitä vaakaviivoja. Jonkinlainen video-ongelma näyttäisi olevan.

EDIT2: Asensin Precisen alternate-levyltä, mutta samaa korruptoitunutta kuvaa se näyttää asennettunakin. Voikohan sen bootata suoraan komentoriville? Voisi yrittää asentaa nvidia-currentin.

Tosin se ei myöskään näytä GRUBin valikkoa vaan menee ääniefektistä päätellen suoraan kirjautumisruutuun.

EDIT3: Bootatessa Esciä painamalla pääsi GRUBin valikkoon josta pääsin matalan grafiikan asetuksilla graafiselle työpöydälle ja asentamaan nVidian suljetun ajurin, jonka kanssa ei näytä ongelmia olevan.

5
Onnistuukohan tuo ennen asennusta Windowsin asennuslevyltä käsin? Käynnistyslataajat kun asentuvat tuolle ESP:lle, joten jos Windowsin asentaa ensin jyrää Ubuntu sen käynnistyslataajan formatoidessaan ESP:n.

Vaikka voisi kai osion sisällön varmuuskopioida ja alustaa sen jälkeenpäin taas FAT32-muotoon. Tosin tämä muuttanee sen UUID:n, joka pitäisi sitten kuitenkin korjata fstabiin. Ja Windowsilla saattaisi tulla samanlaisia ongelmia osion mounttaamisessa. Sikäli pyrkisin mieluummin välttämään osion formaatin muuttamista mikäli vain mahdollista.

Tosin tuo bugi on ilmeisesti hiljattain korjattu Ubuntu 12.04:ään, joten sen daily buildin saisi varmaan asennettua.

6
Vanhan tietokoneeni järjestelmälevyn vikaantuessa sain kimmokkeen tilata osat uutta konetta varten ja ajattelin laittaa siihen Windows 8 Consumer Previewin ja Ubuntu 11.10:n GPT-osioidulle SSD-levylle rinnakkain.

Asian tiimoilta googlatessani löysin kuitenkin bugiraportin jonka mukaan Ubuntun asennuslevyllä on partman-efi -paketissa bugi jonka seurauksena olemassaoleva EFI System Partition formatoidaan uudelleen FAT16-muotoon, joka ei taas Windowsille käy vaan se tahtoo FAT32-formatoidun osion.

Olisikohan ongelma mahdollista kiertää osioimalla ensin linuxin osiot livelevyltä käsin ja vaihtamalla sitten alternate-asennuslevyyn, määrittämällä asennusohjelmalle vain juuriosio ja skippaamalla grubin asennus. Ja sitten taas boottaus livelevyltä, mountataan juuriosio ja ESP, asennetaan grub-efi chrootissa ja lisätään ESP fstabiin. Onnistuisikohan?

7
Ensin annat komennon:

Koodia: [Valitse]
sudo sh -c 'echo "deb http://deb.opera.com/opera/ stable non-free" >> /etc/apt/sources.list.d/opera.list

Tuosta taisi unohtua ' -merkki lopusta.

8
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Grub-ongelma
« : 29.02.12 - klo:19.10 »
Voisiko tuo dev/sda olla muistitikku?

Edit: Juu, on se varmaan jos olet koneen tikulta bootannut.

9
Tällaisen .pdf-muotoisen kuvitetun asennusohjeen löysin tälle uusimmalle versiolle.
http://ubuntumanual.org/guides/435/how-to-install-ubuntu-11-10-oneric-ocelot-an-ubuntu-installation-guide

Sekä myöskin tällaisen ohjeen, jonka mukaan sen ei pitäisi koskea MBR:ään jos käynnistyslataajan asennuspaikaksi valitsee jonkin muun.
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_Oneiric_Installation#Installing_multiple_OS_on_a_single_computer

Se valinta löytyy tuon pdf:n sivulla 22 olevasta kohdasta, vaikkei sitä oikein mitenkään siinä ohjeessa käsitelläkään.

Toki olisi se MBR varmaankin hyvä varmuuskopioida kuitenkin, kaiken varalta.

10
Pystyisiköhän sen MBR:n kirjoitussuojaamaan jotenkin? BIOSista käsin ehkä?

11
Yleistä keskustelua / Vs: unity
« : 08.01.12 - klo:18.34 »
Gnome 3 Fallback tuo on. Luulisin että Gnome Shellin vaatima laitteistokiihdytys ei toiminut virtuaalikoneessa, joten se meni fallback-tilaan ja latasi Shellin sijaan vanhan tutun Gnome Panelin.

Näyttää samalta kuin Ubuntussakin, siis jos asentaa gnome-session-fallback -paketin ja valitsee istunnoksi GNOME Classicin.

12
AsennusDVD:ltä löytyy edelleen.

13
Työpöytähaku

15
Dashista voi ainakin vetää ohjelmia työpöydälle.
Se toimii kyllä. Mutta haluaisin tehdä käynnistimen komentotilasta käynnistettäville ohjelmille.
Googlaamalla löytyi tällainen englanninkielinen ohje:
http://shuffleos.com/3274/how-to-create-desktop-launchers-in-ubuntu-11-10-oneiric-ocelot/

16
Dashista voi ainakin vetää ohjelmia työpöydälle.

17
Toisaalta swapinhan ei ilmeisesti tarvitse olla omalla osiollaan, vaan tiedostokin käy.
Näin on, mutta hibernate eli lepotila ei toimi swap-tiedoston kanssa, paitsi TuxOnIce:a käytettäessä (nuo sivut on vähän rikki).
Tuossa linkittämässäni ohjeessa näyttää kyllä olevan ohjeet siihenkin, miten lepotila laitetaan toimimaan.

18
Eikö sen swapin voisi poistaa, ja tehdä näin vapautuvaan ensisijaiseen paikkaan laajennettu osio, johon voisi sitten tehdä haluamansa määrän loogisia osioita, mukaan lukien uuden swapin.

Toisaalta swapinhan ei ilmeisesti tarvitse olla omalla osiollaan, vaan tiedostokin käy. Googlaamalla löysin englanninkieliseltä Ubuntu Forumsilta tällaisen ohjeen. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1042946
Se on alunperin postattu tammikuussa 2009, mutta viestiä on viimeksi editoitu neljä viikkoa sitten, joten luulisin sen olevan ajan tasalla.

EDIT: Näköjään tuo ohje on testattu 10.04 LTS:llä.

19
Nuo näppäinyhdistelmät voi säätää mieleisikseen Compizin Grid-pluginin asetuksista.

Eli asenna paketti compizconfig-settings-manager, käynnistä Compiz-asetusten hallinta ja klikkaa kuvaketta Grid. Siis kuvaketta, ei sitä checkboxia siinä vieressä.

20
Tuossa ensimmäisessä postaamassasi kuvassa levytyökalu ilmoittaa, että "Levyllä on muutama viallinen sektori". Voi olla, että koko levy olisi parempi vaihtaa uuteen.

Sivuja: [1] 2