Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tuohin

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: Acer Aspire 5315 läppärin tuuletin
« : 29.01.11 - klo:00.25 »
Acer Aspiresta sen verran, että mulla on täs just käytössä samainen laite. Tää sammuili varottamatta, ja syyksi osoittautui liiaksi kuumentunut prosessori, ja tällöin emo sammuttaa virrat sen kummemmin varoittamatta, jottei prossun ydin pääse sulamaan. Mulla tilanne korjaantu bios päivittämällä. Onneksi olin kaukaa viisaasti jättäny koneen mukana tulleen vistan rinnalle, jolloin tuo ei ollut temppu eikä mikään... Mikäli vista uupuu on edessä hieman haastavampi juttu, koska biossin päivittäjää ei löydy acerin sivuilta linux versiona. Tuossa ohjeessa kuvataan, miten tikusta tehdään buuttaava, eli käynnistäessä ei ladata linuxia pätkääkään, vaan joku kevyt dos, jossa tuo biossin päivitysohjelma voidaan suorittaa tuolla if50.bat -komennolla.


Mitä taas eee:n ongelmiin tulee, niin ne pohjassa olevat ruuvit auki, ja kurkkimaan sisälle. Samoin pölynimurilla voi imeä kaikista niistä ilmarivoituksista, jotta mahdolliset pölyt lähtisivät liikkeelle ja poistuisivat koneesta. Mulla on ittellä EasyPeasy, ja sen kanssa puhaltimen kanssa ei ole ollut ongelmia. Toki kylmänä käynnistettäessä puhallin pyörii hetken, mutta pysähtyy sitten hetkeksi... eee-tray näyttää ainakin prossun lämpötilan, ja siitä voi seurata miten puhaltimen teho ja pyörintänopeus muuttuu kun lämpö nousee. lm-sensors:in ajamalla pystyy hakemaan eri sensoreita ja ottamaan ne käyttöön. Tuosta löytyy suomenkielinen ohjekin. Kun tuon koneen takuuaika on kuitenkin jo ohi, niin ei sen avaaminenkaan vaikeaa olehttp://www.youtube.com/watch?v=N8-BbOWVgXg Tuossa tosin asennetaan kosketusnäyttö, mutta samalla se puretaan koko kone. Mikäli sitä pölyä on reilusti, ei vaihtoehtona ole kuin koneen avaaminen. Huomion arvoista on se, että mikäli tietokoneiden tai yleensäkään minkään teknisen laitteen sisuskalujen kanssa ei ole aiemmin ollut tekemisissä, niin viisaampi on jättää tuo koko koneen avaaminen osaavimmille... yksi staattisen sähkön purkaus väärään paikkaan saattaa muuttaa koko laitteen sähkö-elektroniikkaromuksi!

2
Laitealue / Vs: Asus eee 701 ja 901 wifi pätkii
« : 28.01.11 - klo:23.47 »
Tuossa RaLinkin 2860 kortissa on tosiaan sellanen juttu, että syystä tai toisesta 2.6.32 -kerneliin on laitettu sellainen versio ajurista, joka ei wpa-salattuun verkkoon pysty nousemaan. Voit onnitella itteäs siitä, ettet ole joutunut taistelemaan tuon kortin kanssa... Mulla meni varmaan kuukausi, ennen kuin pääsin tilanteeseen, että yhdistää suoraan noin 50% kerroista, ja muutaman Wlan päälle-pois -rumppauksen jälkeen viimeistään.... Jäin siihen käsitykseen, että ajuri korjautuisi 2.3.33 versioon päästessä, mutta sen käyttöön otosta ei ole mulla tietoa. Nyt olen jättänyt kernelin päivittämättä, koska en ole varma mikä loitsu tilanteen korjasi nykyiselleen...

Mitä taas tohon flashiin ja windowsiin tulee, niin mulla on win7:n ja flash 10:n kanssa ollu ihan riittävästi ongelmia tässä syksyn ja talven mittaan. En tiedä eikö ne tule keskenään toimeen samassa koneessa, mutta hirvittävästi lämmittää ilmoitus, että flash on kaatunut. Mikään ei toimi, eikä ole mitään, mitä voit asialle tehdä. Voit poistaa ja asentaa sen uudestaan todetaksesi tilanteen pysyneen samana... Hitto että on ollu ohjaamo kuumana eräänkin kerran... Ku olis ollu adoben tuotannosta vastaava johtaja lähistöllä, nii olis tienny seuraavana päivänä mihin firman resurssit sidotaan seuraavaksi, FLASHIN korjaamiseen ja piste.

Tuolla vian kuvauksella kallistuisin ehkäpä ylen kaistan puutteeseen, tai flashin pluginiin.

3
Jos vesilasi kaatuu näppäimistölle voi hyvinki olla, että pelkkä kuivaus ei riitä, sillä kosketuspintoihin huuhtoutuu veden mukana näppäimistön rakoihin ajan saatossa kertyneitä epäpuhtauksia. Koittaisin vielä liotuksen, pesun ja kuivauksen jälkeen uudelleen.

Tuohin, jos sulla on nyt ylimääräinen 901:n näppäimistö voisin olla kiinnostunut, koska omastani yksi näppäinhatun muovinen pidike on rikki perheteknisten syiden vuoksi. :)
Niin itsekin olisin veikannut, että liitin on huonosti kiinni, jos uusi näppis ei toimi kunnolla.


Täytyy nakata toi joo vielä pidemmäks ajaks vetee... sitä jo jonkin aikaa hanan alla huutelinkin, mutta ilmiselvästi ei ihan riittänyt.

Muistan, että kun tota kastunutta testailin, niin siin oli se sama ku täs uudessa, että ylin rivi oli siirtyny yhen pykälän vasemmalle... ja nyt tässä uudessa on sama... Äkkiseltää ajateltuna tuo vois viitata siihen, että vesi ois tehny jotai muualleki ku näppiksee, koska ei korjaantunu täysin näppistä vaihtamalla.. Siis oletuksena, että toi uusi näppis on kunnossa....

Laitetaa korvan taa toi näppiksen tarvis... toi uusi ei oo orkkis, eikä ne hatut käy keskenää, joten jos en saa tota vanhaa pelaamaa, ni palataa asiaan!

4
Laitealue / Vs: Asus Eee PC 900;WLAN hidas
« : 28.01.11 - klo:09.44 »
Mulla oli edellisessä kämpässä sellanen ongelma, että wlan:n boksin dhcp ei osannut antaa DNS:ää oikein (Tai vaihtoehtoisesti linukka ei osannut tunnistaa sitä oikein..) Oireet oli juuri tuo, että verkko-osoitteen selvittäminen kesti melkoisen kauan. Kun osoite oli selvitetty, lataus onnistui kyllä...

/etc/resolv.conf sisältää dns:n osoitteen. Katto yhteyden tarjoajalta mikä osoite sieltä pitäis löytyä. Syystä tai toisesta siellä tais olla wlanin yhteysosoite. Kun tuohon muutti sen dns:n ja tallensi, nopeutui homma merkittävästi.

Jos korjaantuu tuolla, mene network manageriin, valitse yhteytesi ja muokkaa, sieltä ipv4 välilehti, valitse "vain automaattiset osoitteet" ja lisää ensisijainen ja toissijainen osoite. tämän jälkeen toteuta ja sulje.

Ei ikinä selvinnyt mistä tuo johtui, kaikissa muissa verkoissa dns tuli kohdalleen automaattisesti...

5
Mitä tohon 901:sen näytön purkamiseen, ja yleensäkin koneen aukaisemiseen tulee, niin tästäpä videota homman suorittamiseksi..

http://www.youtube.com/watch?v=lt5ppKn05jg

Tuli aikataulullisia paineita, joten jäi vielä tuo näppis kattomatta, mutta tänä iltana tai huomenna pitäisi onnistua...

Kovin kauaa en taida tämän kanssa taistella, mikäli ei puolen tunnin säätämisen jälkeen pelitä, suoritan käytännön harjoitteen xmodmap:in käytöstä.... Ei ole suuria ongelmia vaihtaa noiden nappien paikkoja, etenkin kun tää kone on lähinnä muistiinpanojen tekemistä varten...

6
Laitealue / Vs: Sopiiko vanhaan läppäriin?
« : 26.01.11 - klo:14.22 »
Sen verran tuore linux-käyttäjä olen, että omat aloituksen kokemukset on tuoreessa muistissa...

Ehkä ensimmäiseksi kannattaisi heittää googleen hakusanaksi: Miksi linux ei ole windows. Ensimmäiseksi tuleva linkki auki, ja lukuun.

Mikäli tämän jälkeen edelleen on halua kokeilla ja aloittaa uuden opiskelu käytännössä puhtaalta pöydältä, niin seuraavaksi jakeluja imuroitumaan, ja testaamaan pystyykö kannettava buuttaamaan usbilta vaiko ei. Osa vanhempia koneita ei pysty usbi buuttiin, joten jakelu on poltettava cd:lle tai DVD:lle. Myös bios kannattaa päivittää uusimpaan windowsissa. Vanha bios saattaa aiheuttaa mystisiä ongelmia jatkossa, eikä kaikkia piirisarjoja taida pystyä päivittämään linuxin puolella (en ole varma, tästä, voi olla että pystyy ja hyvä niin...)

Itselleni suurin porras oli oman ajatusmaailman muuttaminen, sekä hieman hajallaan olevan tiedon kasaaminen. Mitään ehdottomia aikatauluja tuon koneen käyttöön saamiseksi ei kannata itselleen kasata, koska paineen alla asioiden opiskelu ja tiedon etsiminen aiheuttaa vaan fleimejä näillä keskustelupalstoilla... Tiedon etsimiseen kannattaa käyttää aikaa, koska isoon osaan aloittelijan kysymyksiä on vastattu perin pohjaisesti useita kertoja... Isoimmilla keskustelufoorumeilla suhtautuminen samoihin peruskysymyksiin on varsin nuivaa. Etenkin jos keskustelutilin viestisaldo on pieni... Olennaista on myös oman tietämyksen ja ajan lahjoittaminen vastalahjaksi muille foorumin uusille käyttäjille. Tätä kautta myös itse saa paljon uutta tietoa ja henkistä pääomaa.

Kuten sanottua, suurin työ siirtymisessä on oman nupin "nollaaminen" ja oman tietämättömyytensä tunnustaminen. Tämä vaatii tietynlaista nöyryyttä. Mikäli näitä edellytyksiä ei löydy, on edessä loputon vastoinkäymisten suo, jossa kanssakulkijat läpsivät ympäri vartaloa. Parhaimmillaan siirtyminen on uusia oppimisen elämyksiä ja tuntemattomien ihmisten lähes uskomattomia auttamissuorituksia ja tietämyksen jakoa...

Itselläni vastoinkäymisiä ja tietämättömyyden hetkiä oli montakin, mutta tähän mennessä kaikki on selvinnyt. Ei välttämättä päivässä eikä viikossa, mutta jossain vaiheessa kuitenkin. Kaikesta huolimatta olen tyytyväinen siihen, että uskalsin lähteä uutta maailmaa kohti kulkemaan. Vaikea on katsoa vierestä vaimon taistelua Win 7:kaa vastaan, milloin mikäkin paikka kaatuu tai antaa virheraporttia... Noita ymmärtäisi kyllä vanhassa koneessa, mutta ensimmäiset tulivat vastaan jo kuukauden käytön jälkeen... Samaan aikaan oma 5 v vanha kone käy ja kukkuu, käynnistyy minuutissa ja sammuu noin 15s nurkilla...
Mutta noilla eväillä pitäisi alkuun päästä, toivottavasti aikaa ja intoa riittää!

*muokkasin typon....

7
Kiitoksia näistä!

Kokeilen illalla, jahka koneen ääreen pääsen...

Taitaa kuitenkin olla niin, että jos nuo pari nappia ei anna tuonne Xev:iin mitään, niin ei se taida tuolla xmodmap:illa siitä mihinkään muuttua? Tuossa tapauksessa pitänee siis siirtää tuolla xmodmap:illa funktionapit kohdalleen, ja siirtää nuo kuolleet vaikka alarivin win ja valikkonappeihin...

Ilmeisesti nuo Fn-komennot menee johonkin omaan rajapintaansa suoraan emolle, kulkematta kernelin kautta... Sitä tuolla edellisellä ajatuksen virrassa kirjoitetulla mystisellä kommentillani tarkoitin..

8
ei näyttäisi olevan liittimessä.... Mutta Fn nappi toimii, koska fn yhdistelmät tapahtuu... eli ne ei siis tuu ton kautta...

9
Itse itselleni vastaten;
Pääte auki ja sinne komento Xev. Avautuva ikkuna pieneksi, jotta näkee päätteen. Kun pieni ikkuna on aktiivinen, jokainen tapahtuma näkyy tekstimuodossa päätteessä. Napin painallusta ja vapauttamista kohden tulee oma viestinsä.

Lopputulema on, että Fn, oikea Alt, Insert, tähti, ja F12 eivät anna vastinetta. Xev antaa myös vastineen, mikä nappi on kyseessä. Selvisi, että funktiot on jo tällä tasolla väärin, eli F11 painettaessa tuloste sanoo kyseessä olevan F12. Tässä näppiksessä pykälän merkki on esc:in ja F1:sen välissä...

Eli, tarkistanpa liittimen pariin kertaan, mikäli muutosta ei tapahdu, päästään testaamaan myyjän takuuta...

10
Kaatuipa vesilasi eee:n näppikselle, ja kuivauksen jälkeen yksi nappi jäi "pohjaan". Ebay:stä rahteineen us-näppis kotiin noin 14 taalalla, ja kiinni koneeseen.

Nyt käytännössä kaikki kirjaimet toimii, mutta ei alt Gr:n takana olevat. Lisäksi funktionäppäimet ovat yhden pielessä, tähteä ei saa millään eikä z:n kanssa samassa olevia pienempi, suurempi kuin -merkkejä (Fn:n takana). En muista ropasinko näppäimistöasetteluja, kone oli pari kuukautta pois käytöstä tässä välissä... Mutta noilla näppisasetteluilla ei taitane voida siirtää funktionäppäimiä yhtä nappia "sivuun"....

Olen ollut siinä uskossa, ettei näppisten emolle antamilla koodeilla ole eroa, us ja skandinäppiksen ero on vain hatuissa... olenko väärässä?

Olisiko olemassa jotain ohjelmaa, jolla saisin selville keycodet, jotta tietäisin, että näppis varmasti toimii?


Easy Peasy (Lucid) + gnome.

Sivuja: [1]