Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - L-H-H

Sivuja: [1]
1
No niin. niihän siinä kävi että olin lähtökohtaisesti väärässä. Vika ei ollut suinkaan Lubuntun uloskirjaamisen eston  konffaamisessa vaan siinä että ffmpeg-rimpsu kulutti muistia (memory leak) siinä määrin että jossain aikaa illalla kernel tappoi ffmpeg-prosessin (oom-kill) ja vielä perään koko X:n. Seuraavana päivänä oli sitten ruutu pimeänä ja sisäänkirjautumisruutu odottamassa. Koska käyttötarkoitus on toissijainen eikä koko tietokoneella ole pääsyä internettiin, laitoin automaattisen sisäänkirjautumisen päälle, kyseisen ffmpeg-rimpsun käynnistymään sisäänkirjautuessa ja cronin uudelleenkäynnistämään koneen joka aamu. Nyt toimii kuin junan vessa. Ratkaisu ei ole millään muotoa hienostunut ja varmaan jopa typerä mutta ei ole aikaa tuhrata sen kanssa enempää.

Pahoittelen että syytin maanmainiota Lubuntua, pahoittelen aiheuttamaani vaivaa ja kiitän yrityksestä minua jeesata. Nyt tämä varmaan pitäisi merkitä ratkaistuksi... Mites se tehdään oikeaoppisesti?

2
Kiitos neuvoista.
Huomasin logeista että ffmpeg, joka videostreameista mosaikkia rakentelee, ilmeisesti vuotaa muistia. Nääs jossain vaiheessa iltaa tulee kernel oom-kill ja ffmpeg prosessi tapetaan muistit täytyttyä. Tätä vaan ei ole kukaan näkemässä kun työpäivä on jo päättynyt.

Laitoin nyt kokeeksi (kökkö ratkaisu) cronin tappamaan ffmpegin työpäivän päätteeksi ja aamusella sen taas käynnistää. Ehkä huomenna olen hiukan viisaampi. Olen raksinut kaikki virransäästöt ja näytönsäästäjät pois päältä joten jos vielä loggaa ulos niin teen lisää tutkimuksia. Hidasta kun pitää odottaa yön yli.

3
Terve,

Olen yrittänyt säätää Lubuntu 22.04 niin ettei automaattinen log out tai mitkään virransäästötoiminteet menisi itsestään päälle. Olen käynyt läpi kaikki "Asetukset" -kohdan säädöt ja muutakin mutta ei vaan näytä auttavan.

Kyseessä on siis systeemi jossa koneen pitää olla päällä 24/7 ja näyttää monitorista neljän valvontakameran streamia reaaliajassa. Ei mitään muuta. Kaikki pelaa hienosti muuten mutta seuraavana aamuna kone on aina kirjautunut ulos ja näyttö mustana niin että pitää liikuttaa hiirtä ja kirjautua salasanalla sisään. Epäilen että asiaan voi vaikuttaa  se että monitorina on vanha Grundig TV HDMI-liitännän kautta ja tuo TV sammuu 8 tunnin jälkeen itsestään mikä on tässä tapauksessa suotavaa mutta tietokoneen pitäisi pysyä kirjautuneena ja päällä. Tarkoitus on että kun TV aamulla käynnistetään, kaikki on valmiina toimimaan ilman sen kummenpia temppuja.

Löytyykö Lubuntusta jotain konffeja joilla tarpeettomat virransäästö- ja auto logout ominaisuudet saisi pakotettua pois päältä?
 

4
Kiitos vastauksista,

Paketit on kaikki yavdr stablea. Kuvittelinkin että burnin olisi pitänyt osata homma hoitaa out-of-the-box mutta joku taitaa sitten olla vialla. Yritän lähestyä asiaa siellä linuxtv.fi puolella.

5
Hei,

Aiemmin ei ole tainnut vastaan tarvetta polttaa YLEn ohjelmia DVD'lle mutta nyt huomasin ettei DVB-tekstitykset siirry poltettuun DVD'hen. Poltto sujuu muuten ongelmitta.

Nykyinen VDR on 1.7.27 ja burn plugin näyttää olevan 0.2.0. Burn'in asetuksista näyttää olevan valittavissa M2VRequantizer, Transcode ja lxdvdrip. Mikään näistä ei ilmeisesti osaa demuxata DVB-tekstejä. Joskus VDR 1.6 aikaan muistelin valikossa olleen myös projectx mutta en muista onnistuinko (silloinkaan) polttamaan DVB-tekstejä.

Projectx on asennettuna ja komentoriviltä ajettuna näyttää toimivan ok. VDR ei vain näytä sitä haluavan käyttää mihinkään.

Pitäisikö burn 0.2.0 osata polttaa DVB-tekstit ylipäätään? En ole löytänyt netistä oikein tietoa asiasta. Ja jos homman pitäisi onnistua, mitä kilkkeitä/konffausta tarvitsen?

Kiitokset.

6
Kiitokset vastauksista.

Näin olen itsekin ymmärtänyt. Laitan koneen nyt sellaisenaan huoltoon kunhan arki saapuu. Koneessa oli tosiaan mukana mainos "kolmen vuoden takuu veloituksetta". Ehtona mm. se windows 7. Tarkkaan ottaen minullahan on sekin siellä levyllä (vaikka sitä en juuri tarvitse).

Laturi muuten on ehjä, testasin toisella läppärillä, jossa samanlainen pistoke. Kone näyttää saavan virtaa koska muutama led vilkahtelee ikään kuin kone yrittäisi käynnistyä. Kuvittelen että koneen sisäinen jänniteregulaattori (hakkuri) on rikki ja joku syöttöjännite puuttuu (tai jotakin sinne päin).

Jenkkiläisillä sivuilla neuvottiin että jos ostaa uuden koneen niin irrottaa siitä heti alkuperäisen kiintolevyn, tallentaa sen takuukorjauksia ym. varten ja asentaa tyhjän levyn johon sitten linuxin. Siellä ilmeisesti M$ valta on vielä suurempi... Hohhoijaa


7
Tervehdys,

Kävipä näin: Ostin Systemastorelta ASUS läppärin joka tietenkin tuli esiasennetulla windows seiskalla. Teinpä siihen sitten ubuntu 12.04 dual boot asennuksen ja sain kuin sainkin kaiken tarpeellisen toimimaan. Kone toimi hienosti reilut kolme viikkoa. Sitten, maailmanlopunpäivänä kotiin tultua kone ei enää bootannutkaan. Ei edes BIOSiin asti. Vaikuttaa että emolevyltä on hajonnut jotakin virransyöttöön liittyvää.

Varsinainen kysymys kuuluukin että kieltäytyykö myyjän takuuhuolto korjaamasta konetta takuuseen kun siinä on (myös) linux? Yrittävätkö väittää että kone on hajonnut linuxin takia? Onko kenelläkään kokemuksia?
En ole vielä ottanut myyjään yhteyttä joulunpyhien takia.

Olisin tappelujen välttämiseksi tehnyt kiintolevystä (joka on ehjä) kuvan itselle talteen, ja sitten palauttanut ASUS system restoresta koneen pelkäksi wintoosaksi mutta kone on pysyvästi koomassa joten system restore ei onnistu.

Amerikoissa kuulemma takuu voi raueta jos käyttöjärjestelmä on vaihdettu - käsittääkseni täällä ei (vielä) sellainen menettely ole laillista.

Läppärin mukana tuli lisätakuu optio kolmannesta vuodesta jossa eräs takuuehto on että käyttöjärjestelmä on Windows 7 (mikä tahansa) versio... Outo ehto!!!

Kiitokset huomiosta.

8
Hei,

Miten voisin siirtää 1.6.x VDR:llä tallennetun videon 1.7.x VDR:ään? genindex luo vanhanmalliset (versio 1.6 aikuiset) tiedostot. Uutta genindex'iä ei ole tullut vastaan...


9
Jep,

Siellähän se oli. Tosin piti siirtää OpenJDK 6 Web Start ylimmäksi eikä firefox. Hyvä tietää paikka. Kiitos.

10
Hei,

Poistin Winen Kubuntu 10.04.4 LTS:tä. Kontekstivalikkoon (hiiren oikea -> avaa sovelluksella...) jäi vielä winen notepad. Miten sen saa pois?

Toinen vielä ärsyttävämpi ongelma jäi Firefoxiin. Kun yritän avata Javalla toimivia web sivuja mm. freeroute.net, yrittää KDEinit käynnistää .jnlp tiedostoa winellä ja herjaa siitä ettei onnistu. Miten tuon saa palautettua taas oikein?


11
Kiitokset,

Taidan tyytyä toistaiseksi odottelemaan päivitystä kun tuo boxi on paketeista kasattu...

12
Joo,

Sehän se tietenkin on. Ja lähitulevaisuudessa YLE muuttaa loputkin kanavat samalle fontille. Rasittavaa kun tekstityksen joku rivi on valkoinen jo toinen taas tumma - satunnaisesti. Uusi Tiresias-fontti ei jostakin syystä toimi oikein. Taitaa olla ainoa toivo yrittää laittaa postia kehittäjille...

Kiitokset linkistä, itse en tuota huomannut.

13
Hei,

Mitähän outoa on tapahtunut kun DVB-tekstien väri Yle teemalla ja FST:llä vaihtelee satunnaisesti valkoisesta muutaman harmaasävyn kautta mustaan?

Läpinäkyvyyden säätö helpotti hiukan tautia kun laitoin sen 0 -> 4. Muut DVB-tekstitetyt kanavat kyllä toimii ihan oikein. Vikaa on ilmennyt nyt ehkä kolme viikkoa...

Yle muuttanut jotain asetuksia?

Sama ilmiö kahdessa eri VDR-boxissa... Molemmat ION pohjaisia Ubuntu 10.04 / yaVDR rakennelmia.

Onko kukaan muu havainnut tällaista?

14
Joo,

Niinpä näyttää olevan. Kokeilin samassa talossa olevalla HUMAXilla ja - tosiaan - EPG päättyi tiistaiaamuun paitsi TV 7:lla.

Valitus Elisalle lähtee!

Kiitos nyt taas.

15
Hei VDR-käyttäjät. Huomasin tuossa muutama päivä sitten ettei epgsearch  enää tee uusia ajastimia Peruskanavilta (Yle, MTV3, Nelonen, Sub  jne) Ajattelin että jotakin on mennyt rikki mutta kun kokeilin luoda hakuajastinta TV 7 kanavalta niin onnistuu.  En jaksanut kokeilla kaikkia kanavia mutta tällä hetkellä näyttää siltä että toi TV 7 on ainoa joka toimii. Muilla kanavilla ohjelmaoppaassa tiedot päättyvät aamuyölle tiistaille 17.1. eikä päivity.

Missähän lienee vika?

Mitään virheilmoja en ole havainnut syslogista...

Härveli on kiinni Elisan kaapelissa Jyväskylässä. VDR on 1.7.20 ja xubuntu 10.04 päälle rakennettu yavdr:n paketeista.

Onko kellään ollut samanlaista?

16
Laitealue / Vs: Tyhmä kysymys Androidista
« : 16.02.11 - klo:06.38 »
Hei,
nyt kun Nokia on kytketty Microsoftin juoksupojaksi on tullut aika siirtää katse muihin puhelimiin. Katselin tuossa HTC Desire Z sivuja, ja huomasin niiden alareunassa hämmentävästi "Recommended Windows System Requirements" ilmoituksen.
Pitääkö siis olla Windows, että synkattua (siis kalenteri, osoitteet, tekstiviestit, kuvat, musiikki, tiedostot) Linux pohjaisen puhelimensa tietokoneen kanssa?
Vai onko tuo synkkaaminen vaikka Ubuntun kanssa niin helppoa ja itsestään selvää, että sitä ei edes mainita? Erityisesti tuo kalenteri-puoli kiinnostaa.

Niin, ja toinen kysymys: saako Nokian kapulalla olevat tiedot helposti siirrettyä Android -puhelimeen?

Tämä saattaa olla tyhmä vastaus, mutta oletko tutustunut Wammu / Gammu ohjelmiin? Itselläni on toiminut ihan hyvin muutaman kännyn kanssa. Yhteensopivuuslistassa mainitaan HTC Desire mutta ei kerrota sen enempää mitkä toiminnot ko. kännystä toimii. Support list on: http://wammu.eu/phones/

Gammu foorumilla ehkä joku osaisi paremmin kertoa asiasta...

17
Hei,

Anysee USB-boksin sisäänrakennettu  IR-vastaanotin näkyy Xubuntussa /dev/input/event5 :na.

Toiminnot jotka toimii out-of-the-box ovat äänenvoimakkuuden säätö, numeronapit ja power-nappula (ainakin). Nyt kuitenkin haluaisin ettei toimisi. Syy tähän outoon toiveeseen on se että jos haluan esim. konffata vol+/vol- napit muita laitteita ohjattaessa vaikka siirry vasemmalle/oikealle napeiksi .lircrc:ssä, niin napit säätelee äänenvoimakkuutta samalla.

En ole löytänyt mitään säätöä mistään millä sen saisi uskomaan etten halua äänenvoimakkuuden säätöä. Samalla saisi lopettaa nuo numeronappulat . Power-napin sain pois päältä XFCE:n asetuksista.

Ilmeisesti tuo event5 näyttäytyy myös näppäimistönä vaikka irw:llä saan näkyviin myös "oikeat" näppänten nimet. lirc.conf viittaa johonkin valmiiseen tiedostoon jonka systeemi oli luonut omin päin. 

Ykkösvaihtoehto olisi saada nuo toiminteet pois päältä niin että voisin konffitiedostoilla itse määrätä nappuloille halutut toiminteet.

Vaihtoehtoisesti miten kertoa (kernelille?) ettei lukisi ollenkaan /dev/input/event5 :sta? (voin käyttää samaa kapulaa mutta eri vastaanotinta).

Mitä tehdä?

Kiitoksia vastauksista!

18
Itse ongelmaan en osaa sanoa muuta kuin että se on todennäköisesti xineliboutputissa, kuten epäilit.

Käytät näemmä normaalia XVideo-ulostuloa ja ohjelmistopohjaista lomituksenpoistoa 1x-kehysnopeudella. Oletko testannut VDPAU:ta, kun näytönohjain kerran siihen pystyy?

Itse asiassa VDPAU on käytössä vaikka sitä ei tuossa rimpsussa ollutkaan. option --video=vdpau lisääminen ei vaikuta asiaan mitenkään koska nähdäkseni sitä käytetään oletuksena.

Vika kuitenkin liittyy VDPAU'hin koska esim. ajurilla xv ongelma häviää. Samalla HD-kuva pikselöityy, ääni alkaa pätkimään ja prosessorikuorma hypähtää sataan prosenttiin.

Onkohan muuten  noi mun vdr-sxfe optiot järkeviä VDPAUn kanssa käytettäväksi? Ainakin kampaefekti korjaantuu niillä. Osaamiseni kun on monelta osin enemmän yritys - erehdys akselilla kuin todellista tietoa.

Vaikuttaiskohan suljettu nvidia-ajuri tuohon kuvan katoamisasiaan?

Jotakin ainakin selvisi... Kiitoksia

19
Hei kaikki,

Siis omituinen vika on VDR-boksissani: Jos katselee kanavaa jossa on DVB-teksti, ja painaa OSD-menu-nappia, kuva häviää tai pienentyy postimerkin kokoiseksi vasempaan yläkulmaan, joskus näkyy muutaman sentin raita revontulimaista liikehdintää ruudulla. Kun menun sammuttaa, kuva palaa. Jos onnistuu painamaan menun näkyviin silloin kun ruudulla ei ole tekstiä, kaikki toimii normaalisti.

Minulla ei ole käsitystä mistä etsiä vikaa koska mistään lokista en ole löytänyt virheilmoitusta kun tätä tapahtuu.
Tuntuu että ongelma liittyy xineliboutiin koska kun OSD:n asetuksissa piirtotapa oli "ohjelmallinen": myös DVB-tekstit katosivat.
Kun muutin piirtotavan "laitteisto" Tekstitys sentään säilyy mutta kuva menee mustaksi.

Laitteisto on kasattu Asus AT5ION-T emolle joten näytönohjaimena on GT218 [ION]. Pohjana on Xubuntu 10.04. VDR kilkkeet on haettu yaVDR paketeista tätä ohjetta mukaellen:

http://blog.mymediasystem.net/uncategorized/hdtv_with_vdr_on_lucid/

Mukana kuvioissa on myös nvidian  grafiikka-ajuri 260.19.29, sekin yaVDR ppa:sta hankittu.

Virittimen virkaa tekee Anyseen USB DVB-C purkki. Telkku on Sony Bravia HDTV kuva ja ääni HDMI kaapelia pitkin.

vdr-sxfe käynnistysrimpsu on tällainen mutta ei vaikuta asiaan vaikka muuttelen sitä osaamiseni rajoissa:
Koodia: [Valitse]
vdr-sxfe -f --post=tvtime:method=Greedy2Frame,enabled=1,framerate_mode=half,cheap_mode=1 --audio=alsa:plughw:1,3
Valitettavasti en osaa varustaa enempää tietoja asiasta - tosiaan kun mitään virheilmoituksia ei tule (tai en ole huomannut???).

Oliskos jollakulla hajua asiasta?

Sivuja: [1]