Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - L-H-H

Sivuja: [1]
1
Terve,

Olen yrittänyt säätää Lubuntu 22.04 niin ettei automaattinen log out tai mitkään virransäästötoiminteet menisi itsestään päälle. Olen käynyt läpi kaikki "Asetukset" -kohdan säädöt ja muutakin mutta ei vaan näytä auttavan.

Kyseessä on siis systeemi jossa koneen pitää olla päällä 24/7 ja näyttää monitorista neljän valvontakameran streamia reaaliajassa. Ei mitään muuta. Kaikki pelaa hienosti muuten mutta seuraavana aamuna kone on aina kirjautunut ulos ja näyttö mustana niin että pitää liikuttaa hiirtä ja kirjautua salasanalla sisään. Epäilen että asiaan voi vaikuttaa  se että monitorina on vanha Grundig TV HDMI-liitännän kautta ja tuo TV sammuu 8 tunnin jälkeen itsestään mikä on tässä tapauksessa suotavaa mutta tietokoneen pitäisi pysyä kirjautuneena ja päällä. Tarkoitus on että kun TV aamulla käynnistetään, kaikki on valmiina toimimaan ilman sen kummenpia temppuja.

Löytyykö Lubuntusta jotain konffeja joilla tarpeettomat virransäästö- ja auto logout ominaisuudet saisi pakotettua pois päältä?
 

2
Hei,

Aiemmin ei ole tainnut vastaan tarvetta polttaa YLEn ohjelmia DVD'lle mutta nyt huomasin ettei DVB-tekstitykset siirry poltettuun DVD'hen. Poltto sujuu muuten ongelmitta.

Nykyinen VDR on 1.7.27 ja burn plugin näyttää olevan 0.2.0. Burn'in asetuksista näyttää olevan valittavissa M2VRequantizer, Transcode ja lxdvdrip. Mikään näistä ei ilmeisesti osaa demuxata DVB-tekstejä. Joskus VDR 1.6 aikaan muistelin valikossa olleen myös projectx mutta en muista onnistuinko (silloinkaan) polttamaan DVB-tekstejä.

Projectx on asennettuna ja komentoriviltä ajettuna näyttää toimivan ok. VDR ei vain näytä sitä haluavan käyttää mihinkään.

Pitäisikö burn 0.2.0 osata polttaa DVB-tekstit ylipäätään? En ole löytänyt netistä oikein tietoa asiasta. Ja jos homman pitäisi onnistua, mitä kilkkeitä/konffausta tarvitsen?

Kiitokset.

3
Tervehdys,

Kävipä näin: Ostin Systemastorelta ASUS läppärin joka tietenkin tuli esiasennetulla windows seiskalla. Teinpä siihen sitten ubuntu 12.04 dual boot asennuksen ja sain kuin sainkin kaiken tarpeellisen toimimaan. Kone toimi hienosti reilut kolme viikkoa. Sitten, maailmanlopunpäivänä kotiin tultua kone ei enää bootannutkaan. Ei edes BIOSiin asti. Vaikuttaa että emolevyltä on hajonnut jotakin virransyöttöön liittyvää.

Varsinainen kysymys kuuluukin että kieltäytyykö myyjän takuuhuolto korjaamasta konetta takuuseen kun siinä on (myös) linux? Yrittävätkö väittää että kone on hajonnut linuxin takia? Onko kenelläkään kokemuksia?
En ole vielä ottanut myyjään yhteyttä joulunpyhien takia.

Olisin tappelujen välttämiseksi tehnyt kiintolevystä (joka on ehjä) kuvan itselle talteen, ja sitten palauttanut ASUS system restoresta koneen pelkäksi wintoosaksi mutta kone on pysyvästi koomassa joten system restore ei onnistu.

Amerikoissa kuulemma takuu voi raueta jos käyttöjärjestelmä on vaihdettu - käsittääkseni täällä ei (vielä) sellainen menettely ole laillista.

Läppärin mukana tuli lisätakuu optio kolmannesta vuodesta jossa eräs takuuehto on että käyttöjärjestelmä on Windows 7 (mikä tahansa) versio... Outo ehto!!!

Kiitokset huomiosta.

4
Hei,

Miten voisin siirtää 1.6.x VDR:llä tallennetun videon 1.7.x VDR:ään? genindex luo vanhanmalliset (versio 1.6 aikuiset) tiedostot. Uutta genindex'iä ei ole tullut vastaan...


5
Hei,

Poistin Winen Kubuntu 10.04.4 LTS:tä. Kontekstivalikkoon (hiiren oikea -> avaa sovelluksella...) jäi vielä winen notepad. Miten sen saa pois?

Toinen vielä ärsyttävämpi ongelma jäi Firefoxiin. Kun yritän avata Javalla toimivia web sivuja mm. freeroute.net, yrittää KDEinit käynnistää .jnlp tiedostoa winellä ja herjaa siitä ettei onnistu. Miten tuon saa palautettua taas oikein?


6
Hei,

Mitähän outoa on tapahtunut kun DVB-tekstien väri Yle teemalla ja FST:llä vaihtelee satunnaisesti valkoisesta muutaman harmaasävyn kautta mustaan?

Läpinäkyvyyden säätö helpotti hiukan tautia kun laitoin sen 0 -> 4. Muut DVB-tekstitetyt kanavat kyllä toimii ihan oikein. Vikaa on ilmennyt nyt ehkä kolme viikkoa...

Yle muuttanut jotain asetuksia?

Sama ilmiö kahdessa eri VDR-boxissa... Molemmat ION pohjaisia Ubuntu 10.04 / yaVDR rakennelmia.

Onko kukaan muu havainnut tällaista?

7
Hei VDR-käyttäjät. Huomasin tuossa muutama päivä sitten ettei epgsearch  enää tee uusia ajastimia Peruskanavilta (Yle, MTV3, Nelonen, Sub  jne) Ajattelin että jotakin on mennyt rikki mutta kun kokeilin luoda hakuajastinta TV 7 kanavalta niin onnistuu.  En jaksanut kokeilla kaikkia kanavia mutta tällä hetkellä näyttää siltä että toi TV 7 on ainoa joka toimii. Muilla kanavilla ohjelmaoppaassa tiedot päättyvät aamuyölle tiistaille 17.1. eikä päivity.

Missähän lienee vika?

Mitään virheilmoja en ole havainnut syslogista...

Härveli on kiinni Elisan kaapelissa Jyväskylässä. VDR on 1.7.20 ja xubuntu 10.04 päälle rakennettu yavdr:n paketeista.

Onko kellään ollut samanlaista?

8
Hei,

Anysee USB-boksin sisäänrakennettu  IR-vastaanotin näkyy Xubuntussa /dev/input/event5 :na.

Toiminnot jotka toimii out-of-the-box ovat äänenvoimakkuuden säätö, numeronapit ja power-nappula (ainakin). Nyt kuitenkin haluaisin ettei toimisi. Syy tähän outoon toiveeseen on se että jos haluan esim. konffata vol+/vol- napit muita laitteita ohjattaessa vaikka siirry vasemmalle/oikealle napeiksi .lircrc:ssä, niin napit säätelee äänenvoimakkuutta samalla.

En ole löytänyt mitään säätöä mistään millä sen saisi uskomaan etten halua äänenvoimakkuuden säätöä. Samalla saisi lopettaa nuo numeronappulat . Power-napin sain pois päältä XFCE:n asetuksista.

Ilmeisesti tuo event5 näyttäytyy myös näppäimistönä vaikka irw:llä saan näkyviin myös "oikeat" näppänten nimet. lirc.conf viittaa johonkin valmiiseen tiedostoon jonka systeemi oli luonut omin päin. 

Ykkösvaihtoehto olisi saada nuo toiminteet pois päältä niin että voisin konffitiedostoilla itse määrätä nappuloille halutut toiminteet.

Vaihtoehtoisesti miten kertoa (kernelille?) ettei lukisi ollenkaan /dev/input/event5 :sta? (voin käyttää samaa kapulaa mutta eri vastaanotinta).

Mitä tehdä?

Kiitoksia vastauksista!

9
Hei kaikki,

Siis omituinen vika on VDR-boksissani: Jos katselee kanavaa jossa on DVB-teksti, ja painaa OSD-menu-nappia, kuva häviää tai pienentyy postimerkin kokoiseksi vasempaan yläkulmaan, joskus näkyy muutaman sentin raita revontulimaista liikehdintää ruudulla. Kun menun sammuttaa, kuva palaa. Jos onnistuu painamaan menun näkyviin silloin kun ruudulla ei ole tekstiä, kaikki toimii normaalisti.

Minulla ei ole käsitystä mistä etsiä vikaa koska mistään lokista en ole löytänyt virheilmoitusta kun tätä tapahtuu.
Tuntuu että ongelma liittyy xineliboutiin koska kun OSD:n asetuksissa piirtotapa oli "ohjelmallinen": myös DVB-tekstit katosivat.
Kun muutin piirtotavan "laitteisto" Tekstitys sentään säilyy mutta kuva menee mustaksi.

Laitteisto on kasattu Asus AT5ION-T emolle joten näytönohjaimena on GT218 [ION]. Pohjana on Xubuntu 10.04. VDR kilkkeet on haettu yaVDR paketeista tätä ohjetta mukaellen:

http://blog.mymediasystem.net/uncategorized/hdtv_with_vdr_on_lucid/

Mukana kuvioissa on myös nvidian  grafiikka-ajuri 260.19.29, sekin yaVDR ppa:sta hankittu.

Virittimen virkaa tekee Anyseen USB DVB-C purkki. Telkku on Sony Bravia HDTV kuva ja ääni HDMI kaapelia pitkin.

vdr-sxfe käynnistysrimpsu on tällainen mutta ei vaikuta asiaan vaikka muuttelen sitä osaamiseni rajoissa:
Koodia: [Valitse]
vdr-sxfe -f --post=tvtime:method=Greedy2Frame,enabled=1,framerate_mode=half,cheap_mode=1 --audio=alsa:plughw:1,3
Valitettavasti en osaa varustaa enempää tietoja asiasta - tosiaan kun mitään virheilmoituksia ei tule (tai en ole huomannut???).

Oliskos jollakulla hajua asiasta?

Sivuja: [1]