Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - maarit.s

Sivuja: [1] 2 3
1
Ubuntu tietokoneissa / Core20 päivitys [RATKAISTU]
« : 17.05.23 - klo:16.49 »
Normaalisti päivitykset tulevat Ohjelmistopäivitysten kautta. Nyt Ubuntu Softwareen on tullut Core20 päivitys, joka pitää hyväksyä salasanalla. Koska en tiedä mikä tämä päivitys on, niin en uskalla päivittää sitä noin vaan. Otin kuvakaappaukset Ubuntu Softwaren sivuista, joita en nyt osaakan laittaa tähän kyselyyn näkyville.

Mikä tämä Core20 on? Onko se tarpeellinen, kun on myös mahdollisuus poistaa se? Lisäksi myös kiinnostaa Ibus Table. Onko sekin tarpeellinen, kun siinäkin on vaihtoehto poistaa se?  Käyttöjärjestelmä on Ububtu 20.04 LTS.




2
Ubuntu tietokoneissa / Pending update- viesti
« : 10.12.22 - klo:08.28 »
Ubuntu 20.04 LTS:n kalenterissa on ollut jo jonkin aikaa viesti:

" Pending update of "snap-store" snap. Close the app avoid disruptions. (12 days left)"

Viesti on ollut jo 10 päivää, joten luultavasti aikaa ei ole enää kuin 2 päivää. Mitä tämä viesti tarkoittaa ja tarviseeko minun tehdä jotain?


3
Molemmat printterit toimivat nyt. Kiitos nm. Merkitsen aiheen ratkaistuksi.

4
Minulla on kaksi Canonin printteriä, MG2550S ja MP280. Kumpaakaan en ole saanut toimimaan. MG2550S näkyi asetusten tulostimessa "2500 series" tulostimena, mutta ei tulostanut mitään. MP280 ei edes näy asetusten tulostimessa, vaikka olen yrittänyt lisätä tulostimen. Lisäämisen jälkeen ponnahtaa vain laatiko, joka etsii ajureita.

Mitä pitäisi tehdä, että tulostimet toimisiva? Entisessä Ubuntu 18.04.1 LTS:ssä kumpikin tulostin toimi ihan noin vaan, sen kun tökkäsi piuhat kiinni.

5
Minä olenkin huolissani siksi, että minulla on käyttöjärjestelmänä  64-bittinen Ubuntu 14.04 LTS . Jos Chrome ei päivity normaalisti, niin tuleeko tietoturvaongelmia tämän takia?

6
Siis varoitusmerkistä ei kannata välittää ja tehdä yhtään mitään, vaan odotella, että Chrome korjaa omat sotkunsa.

Tulikin mieleen, että päivittykö Chrome nyt ollenkaan, kun on tämä päivitysongelma? Chromen Flash ei näytä olevan uusin versio ja Flashissa on näitä tietoturvaongelmia.

7
Tällainen loppukaneetti päätteelle tuli:

Koodia: [Valitse]
W: Tiedoston http://dl.google.com/linux/chrome/deb/dists/stable/Release nouto ei onnistunut  Unable to find expected entry 'main/binary-i386/Packages' in Release file (Wrong sources.list entry or malformed file)

E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.

8
Ubuntu tietokoneissa / The update information is outdatet
« : 13.03.16 - klo:11.19 »
Yläpalkkiin on tullut varoituskolmio, jota klikkaamalla tulee tällainen teksti:
Lainaus
The update information is outdatet. This may be caused by network problems or by a repository, that is no longer available. Please update manualy by selecting 'Show update'  from the indicator menu, and watching for any failing repositories.

Mikä mättää? Käyttöjärjestelmä on Ubuntu 14.04 LTS.

9
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 23.01.16 - klo:10.04 »
Minä pidän tästä uudesta https://heikkiket.kapsi.fi/designs/ubuntu-suomi-forums/index.php?topic=3.msg2098#new sivusta. Tämä versio on helppolukuinen. Harmaa väliviiva on parempi vaihtoehto kuin oranssi.

Olen huomannut, että eri laitteilla ja näytöillä harmaat ovat vähän erilaisia. Minun pöytäkoneessa harmaa on punasävyinen, naapurin läppärissä sinisävyinen ja tabletissa harmaa on harmaa.

PS. Naapurikin piti tästä uudesta versiosta.

10
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 21.01.16 - klo:17.09 »
Mikäli viestien välissä on oranssi väliviiva, ei joka toisen viestin tarvitse olla valkoinen, vaan ne voivat olla samaa harmaan sävyä. Paras vaihtoehto voisi kuitenkin olla oranssi väliviiva ja viestien välillä olisi värivaihtelua, kuten edellisessä teemassa.

11
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 16.01.16 - klo:11.31 »
Minäkin toivoisin, että tausta ei olisi näin valkoinen. Silmiin todellakin sattuu. Lainauksissa oleva teksti on helpompi lukea kuin normiteksti valkoisella pohjalla.

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefoxin oikoluku
« : 10.01.16 - klo:09.57 »
Firefoxiin on tullut taas päivitys. Toimiiko Voikko Firefoxin päivityksen jälkeen? Nyt olen saanut Voikon toimimaan vaihtamalla "xpinstall.signatures.required oletus totuusarvo true" arvoksi false. Firefox on uhannut, että tämä käsky ei enää tulevaisuudessa toimi. Joten toimiiko käsky vielä tai onko Voikko jo varmennettu käytettäväksi Firefoxin lisäosana?


13

Oletko tarkistanut tämän videosta itsestään hiiren oikealla painikkeella avautuvan kontekstivalikon kautta? Youtube saattaa valita Flash-soittimen, jos selain ei ilmoita tukevansa kaikkia tarvittavia ominaisuuksia.

Minulla on Firefoxin Flashissa oletuksena "Kysy käynnistetäänkö". Iltasanomissa ja Yle Areenassa jatkuvasti kysytään "sallitaanko liitännäinen". Hiiren oikealla painikkeella tulee näkyviin "About Adobe Flash Player 11.2.202.559". YouTubessa ei kysytä mitään ja oikealla painikkeella tulee näkyviin "About the HTML5 player". Iltalehden klipissä ei kysytä mitään, eikä oikealla painikkeella tule näkyviin mitään Flashista tai HTML5:stä. Voisikohan tässä olla syy ääniongelmiin?

Minä asensin Chromen ja Chromen puolella Iltalehden TV-klipeissä ei ole ääniongelmaa.

Lataa tuolta asennuspaketti https://www.google.fi/chrome/browser/desktop/ samalla asentuu myös ohjelmalähde, päivityksetkin toimii.

Tarkoittaako tämä, että kun taas tulee varoituksia Flashin aukoista ja Firefoxiin tulee Päivitysten hallinnan kautta päivitykset, niin Chromen päivitykset tulevat samalla tavalla Päivitysten hallinnan kautta?

14
Iltalehden äänensäätöä on veivattu samoin kaiuttimien, ei vaikutusta. YouTubekin käyttää HTML5-videoita ja siellä tällaista ääniongelmaa ei ole.

Google Chromea ei ole asennettu. Koneeni ei ole mikään tehomylly ja koska Chromea ei ole ollut Ubuntun sovellusvalikoimassa, en ole asentanut sitä. Olen käsittänyt, että jos asentelee muualta kuin sovellusvalikoimasta, niin päivitykset eivät tule automaattisesti ja yleensäkin varoitellaan asentelemasta ihan mistä vain.


15
Iltalehden TV-klipeissä on ollut vähän aikaan tällainen ongelma, että ääni surisee ja särisee eikä puheesta saa mitään selvää. Esimerkiksi tämä klippi särkee ääntä http://www.iltalehti.fi/iltvviihde/201512290092130_a2.shtml.

YouTubessa musiikkivideot toimivat ja Yle Areenakin toimii. Iltasanomien TV-klipeissä ei ole ääniongelmaa.

Kone on Fujitsu Siimens PC, Fujitsu irtokaiuttimet, todennäköisesti emolevyyn integroitu äänikortti, käyttöjärjestelmä Ubuntu 12.04 LTS ja selain Firefox 43.0.


16
Minulla oli sama ongelma asentaessani Ubuntu 14.04.1 LTS Finnish Remix 64 bit pöytäkoneeseeni, siis ttf-mscorefonts paketti ei asentunut. Muistaakseni yritin korjata tilannetta asentamalla 14.04.1 LTS FR:n uudelleen, mutta ei se sillä parantunut, joten latasin Ubuntu 12.04.5 LTS:n koneseen ja homma korjaantui. Onko tämä sama asentumisongelma vielä uudemmissa eli Ubuntu 14.04.3 LTS ja Finnish Remix versiossa?

En ole ennen päivittänyt Ubuntua seuraavaan versioon. Jos päivitän 12.04:sta 14.04.3:een, tuleeko msfonteista taas ongelma?



17
Sain tehtyä Lubuntu-asennustikun ja kone suostui boottamaan tikulta. Asennuksenkin sain periaatteessa tehtyä, mutta käytännössä en, koska kaikki päivitykset ja kielipaketit jäivät latautumatta. Tämä johtui siitä, että joka kerran, kun koneen piti olla verkossa (kiinteä yhteys), yhteys katkesi ja modeemin valot vilkkuivat. Verkkokaapelissa ei ole vikaa, koska kokeilin myös toista kaapelia ja sama juttu. Modeemi toimii toisella koneella moitteettomasti. Memorytestiäkin pyöritin, muistissa ei sen mukaan pitäisi olla vikaa.

Kuulostavatko nämä oireet kiintolevyvialta vai onko tässä jokin mystinen verkkovika? Ihan mielenkiinnosta kyselen. Kone nyt joka tapauksessa taitaa olla entinen.

 

18
Mikäs sen 12.04:n asennuksen torppasi, jos se kuitenkin aiemmin asentui?

Alkuperäinen asennus oli tehty aikojen alussa, enkä minä itse ollut asentanut. Uusia asennuksia yritin ensin päälleasennuksena ja myös tyhjentämällä ensin levyn ja sitten asentamalla. Asennukset kestivät noin 12 tuntia ja loppupeleissä ne jäivät kuitenkin jumiin, joten nyt ei ole mitään käyttöjärjestelmää koneessa. Asennukset olivat 32-bittisiä, ei se edes huoli 64-bittistä levyä (asennusmedia oli siis dvd-levy).

Tutkailin tätä http://www.linuxmint.com sivua, mutta en oikein ymmärtänyt miten käyttöjärjestelmä ladataan.

Xubuntussa ja Lubuntussa sanotaan, että alle 2 Gb muistia riittää, mutta onko tämä vajaa 1 giga liian vähän?

Minulla ei ole polttavaa dvd-asemaa, joten tästä saattaa tulla haastava projekti, kun yritän saada asennusmedian ensin USB-tikulle ja sitten ladattua sen koneelle.


19
Minulla on vanha Osborne-merkkinen pöytäkone. Siinä oli aiemmin Ubuntu 12.04 LTS asennettuna. Kone oli käyttämättömänä jonkin aikaa, minkä jälkeen se ei oikein toiminut ja se ei suostunut tekemään päivityksiä. Yritin korjata ongelman asentamalla uudestaan Ubuntu 12.04 LTS, mutta se ei suostunut asentumaan.

Konessa on 80 GB kovalevy, muistia 993,5 Mib ja prosessorina Intel Pentium(R) 4 CPU 2,80GHz x 2. Onko mahdollista saada kone eloon jollain käyttöjärjestelmällä, mielellään suomenkielisellä?


20
Minäkin olen ihmetellyt miksi nykyään kernelit päivittyvät kahdessa osassa. Tämä viimeisin -86 kerneli (Ubuntu 12.04 LTS) päivittyi ensin normaalisti vaatien salasanan ja parin päivän päästä uudelleen ilman salasanaa. Molemmilla kerroilla piti kuitenkin uudelleenkäynnistää.

Sivuja: [1] 2 3