Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sabai

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: USB-muisti ongelma
« : 29.10.10 - klo:13.00 »
Kohtaan 1) ratkaisu löytyi käyttäjä oikeuksista. Sitä näköjään pitää erikseen asettaa oikeudet lukea ja/tai kirjoittaa tikulle. Jos ei ollut oikeuksia niin en saanut tikkua edes näkyviin. Lisäsin oikeudet ja nytten tikku toimii. Tosin en osannut näköjään määritellä oikeuksia vielä täysin kun jokaiselle uudelle tiedostolle taitaa pitää määrittää myös kirjoitus oikeus kun nyt saa kyllä lukea mutta ei muokata tai poistaa.

Olen kaiken lukemani jälkeen vielä sitä mieltä että tottahan se on että tiedostojärjestelmät syö pienen osan tilaa, ja tuo bitti tavu käsitys myös, mutta ei ne noin paljoa rohmua tilaa kuin minulla. No on vain tultava toimeen 13 ja risat gigan tikun kanssa, vaikka vähän harmittaa ettei saa hyötyä kaikesta mistä on maksanut mutta kyllä tuo jo minulle riittää.

Minulla ei ole verkkoa koneideni välillä (koska pöytäkoneesta puuttuu wlan) joten nämä 2 Gb ja 16Gb tikut ovat tiedon siirtoa varten koneideni välillä, kun en jaksa usb-kovalevyä siirrellä kun se on vähän hankalassa paikassa. Välillä tulee liikuteltua myös yli 4Gb tiedostoja.

Kiitokset kaikille hyvistä ideoista ja avusta!

2
Homma onnistui teidän ohjeidenne avulla helposti. Kiitos avusta!

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: USB-muisti ongelma
« : 28.10.10 - klo:07.06 »
Mihinkäs tiedosto järjestelmään suosittelette tikun formatoitavan jos se on vain linux käytössä (ubuntu distro)? Sillä kai ei pitäisi olla merkitystä sen kannalta että kaikki versiot ymmärtävät lukea sen, kuten minun pienemmällä 2Gb tikulle nyt on käynyt ettei Ubuntu 10.10 sitä ymmärrä ja 10.04:ssa ei mitään ongelmaa.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: USB-muisti ongelma
« : 28.10.10 - klo:07.01 »

Tiedostojärjestelmä haukkaa myös n+1 megatavua..
[/quote]


Mutta ei mielestäni pitäisi missään nimessä haukata 15% vaan vain pieni siivuu joka olisi muutaman prosentin luokkaa maksimissaan.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: USB-muisti ongelma
« : 27.10.10 - klo:21.09 »
Kyllä toinen kone näkee ja toisessa ei näy.

6
Ok, eli tuon pitäisi mennä aika helposti. Osioi itse kohta sieltä sitten, mutta uskaltaako sieltä sitten valita sen "tee uusi osiotaulu" kun eikös siinä jotenkin se vanha home-osio pidä saada säilymään ettei mene tyhjäksi koko home osiokin?

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: USB-muisti ongelma
« : 27.10.10 - klo:20.57 »
Lisäystä vielä tuohon kohtaan 3).
Tuon kyseisen tikun koko on siis 16 Gb ja kun oikealla klikkaa ja valitsee ominaisuudet niin koko näyttää olevan 14,7Gb ja käytössä 0,8 Gb jolloin vapaaksi jää vain 13,9 Gb. Tuo 0,8 GB selittyy varmasti "lost/Found" kansiolla joka siellä on mutta sitä ei voi poistaa eikä lukea.

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: USB-muisti ongelma
« : 27.10.10 - klo:20.52 »
Kiitoksia vastauksesta, kohta 2) on siis kunnossa. Vielä kun noihin kohtiin 1) ja 3) joku osaisi neuvoa minua.

9
Koneeni on osioitu näin;

/dev/sda1 " / root" osioksi 20 GB
/dev/sda2 "swap" osio noin 1 GB
/dev/sda3 "home" loput (eli 479 GB)

10
Ubuntu tietokoneissa / USB-muisti ongelma
« : 27.10.10 - klo:19.49 »
1) Miksi usb-muistini (2Gb) toimii 10.10 koneessa, mutta ei enää 10.04? Aikaisemmin se toimi molemmissa.

2) Miksi usb-muistia täytyy aina formatoida kun sieltä poistaa tiedostoja tai muuten sinne ei mahdu mitään vaikka se olisi tyhjä? Onko tämä aivan normaalia?

3) Miksi melko uudesta muististani (16Gb) puuttuu melkein 2Gb tilaa vaikka aivan uutena se oli 16Gb? Mitähän olen töpännyt, kuinkahan tämän koko tilan saisi takaisin, kun formatointi ei auta.

11
Kuinka voi asentaa Ubuntun uudestaan niin että Home osio säilyy?

12
Kiitoksia kovasti!
Vähän meinasin tippua kärryiltä kun uusi Ubuntu käyttäjä olen. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Gigabitit sujahtaa ihan silmissä.

13
Yritin laittaa kaksi ubuntu 10.04. konetta yhteen kaapelilla (rj45, ei ristiinlinkitty ilmeisestikää vaan perus kaapeli pöytäkoneen ja reitittimen välillä), ja koneet tunnistavat yhteyden ja saan etätyöpöytä ohjelman toimimaan, mutta en pysty siirtämään tiedostoja.

Eli korjaantuuko ongelma jos ostan ristiinlinkityn rj45 kaapelin? Vai onko muuta vikaa eli osaamisen puutetta?

Millä muilla tavoilla kaksi ubuntu kotikonetta on kätevä liittää toisiinsa (turvallisesti)?

14
Pitäänee käydä ostamassa DVD-kakku paketti ja ottaa kopiot sitä kautta. Kokeilen tuota ext4:ää sitten.

Näköjään Samsung on tällännyt mukaan oman "Recovery" palautus ohjelman ja sillä tulisi 17,5GB tietoa talteen täydellisellä kopioinnilla ja Windowksin omalla näyttäisi tulevan 26 GB. Taas se Microsoft vetää voiton suuruudessa :-( Ja Kyllä tuossa Samsungin omassa pitäisi olla jo aivan kaikki mukana kun niin väittää että näillä sitten palautetaan koko kone alkupäräiseen jos jotain sattuu. Osaan kyllä (luullakseni ehkä) homman kokonaan mutta vain se viimeinen silaus se mahdollinen palautus pelottaa. Asia siis ratkaistu siihen palautus kohtaan asti. Toivotaan nyt ettei sitä koskaan tarvitse tehdä.

15
Kiitos vastauksistanne.
Tuo varaamaton tila ei varmaan jää kummittelemaan tai aiheuta ongelmia myöhemmin?

Onko koti käyttäjälle mitään eroa ext3 ja ext4:n suhteen? Kumpi parempi kääyttäjälle jolla ei ole niistä mitään tietoa?

16
Ostin läppärin ja aijon asentaa Ubuntun tähän. (Ainostaan Ubuntun, en toista käyttistä.) Live-CD kokeilulla (10.04 LST) Gpart ohjelma näyttää että ensimmäiset 2048 sektoria eli 1 MB on varaamatonta tilaa. Miksi Näin? Onko tähän joku syy? Pitääkö näin olla?

Olen ymmärtänyt että hyvä tapa olisi osioida Esim;
/dev/sda1 " / root" osioksi 10-15GB
/dev/sda2 "swap" osio noin 1GB
/dev/sda3 "home" loput (eli vajaa 500GB)

Olenko ymmärtänyt oikein? Ja tiedosto systeeminä ext3 kaiketi kannattaa jos vakautta halutaan?

Kuinka kannattaisi osioida kun nyt siinä on myös "Recovery" osio 15GB josta tietoa ei saa hävittää ja sitten on myös tuo "system" "boot" osio 100MB, onko se tärkeä win7:skan palautuksen kannalta. (Sen taitaa pystyä siirtämään usb kovalevylle talteen, mutta voikohan sen siltä sitten asentaa tarpeen vaatiessa.)

Siis tahdon asentaa Ubuntun ainoaksi käyttöjärjestälmäksi mutta kun on tuon win7:an saanut tässä mukana, niin haluisi myös säilyttää mahdollisuuden asentaa sen joskus uudestaan jos mieli muuttuu.

Nykyinen tiedostojärjestelmäni on;
Varaamaton 1MB
/dev/sda1 "Recovery" 15GB (jota ei näy windowksin resurssien hallinnassa)
/dev/sda2 "system"  Lippu-"boot" 100MB
/dev/sda3 "" 297GB
/dev/sda4 "" 153GB

Sivuja: [1]