Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hxi

Sivuja: [1]
1
default display manager GDM3 on buginen. Jos on tarvetta esim kirjautua välillä ulos ja vaihtaa käyttäjää on pakko käyttää jotain muuta displaymanageria, koska tuo jäätyy. Eivät taida ottaa oikein vakavasti tuota bugia, kun toimii kuitenkin bootin jälkeen. Saa nähdä koska korjausta tulee vai tuleeko ollenkaan.
Muutenkin ikäväkseni olen huomannut, että ei kannata päivittää jos on tottunut 16.04 version luotettavuuteen.

2
Jotenkin kuulostaa tosiaan siltä että sillä LO:lla on ongelmia tuon sudon käytön takia. Millainen systeemi siinä palvelimessa on kun joudut Nautilusta pääkäyttäjän oikeuksin ajamaan? Ongelmaa voisi alkaa purkaa siitä päästä.

Meillä on 5 perheenjäsentä, kaikilla käyttäjätunnukset n. 6-7 käytössä olevassa koneessa, joissa kaikissa aina pelkästään viimeisin ubuntujakelu. Kaikki käyttäjäkohtaiset asiakirjat synkataan kaikkiin koneisiin pilven kautta (nykyään Insync Google Drive kun ubuntu one suljettiin).

Yksi kone on palvelimena oikeastaan lähinnä siksi, että musiikki, kuvat ja kotivideot vievät useampia satoja gigoja ja ne ovat kaikki yhteisessä käytössä. En ole keksinyt miten nämä yhteiskäytössä olevat suuret datamäärät jaettaisiin pilvenkautta. Vähän tähän tähdäten ja koska en osaa kovin hyvin configuroida nfs-tiedoston jakoa, meillä on "koti" käyttäjä tili joka koneessa, jonka nimissä kaikki musiikki, kuvat ja videot ovat palvelimella. Kaikki käyttäjät kuuluvat primäärisesti koti ryhmään ja omavaat luku oikeudet kaikkiin tiedostoihin ja kotiverkossa on pääsy palvelimen "koti"käyttäjän musiikki, kuvat ja viedot hakemistoihin. Kirjoitusoikeuksien kanssa vain tuppaa olemaan sekaannusta vähän väliä ja siksi keksi oikaista käyttämällä välillä sudo-nautilusta, kun en viitsi siivota oikeuksia ja/tai kirjautua toisella käyttäjä nimellä.

3
Mikä versio LO:sta, minulla tämä pelittää 14.04:ssä



LO Versio: 4.2.3.3 ja Ubuntu 14.04.

Toimii mainiosti perheen kaikissa yhteiskäytössä olevissa koneissa. Palvelimessa, jossa olen avannut dokumentteja Sudo Nautilus kautta, menee LO lukkoon kaikilla käyttäjillä mainitulla virheilmoituksella, eikä se lähde toimimaan ennen kuin puran asennuksen terminaalissa:

sudo apt-get remove --purge libreoffice*
sudo apt-get clean
sudo apt-get autoremove

ja asennan uudestaan software centteristä. Ongelma ei poistunut kun poistin ohjelman software centteristä ja delasin käyttäjien ...config/libreoffice hakemistot, mutta en tiedä mitä eroa  tuolla poistamistavalla on.

Edellisessä viestin perusteella kuulostaa siltä että sudo komennolla ohjelmia ajaessa käyttäjän kotihakemistoon voi tulla asetuksia, joiden kanssa ohjelma sitten ei enää toimi käyttäjän oikeuksilla. Tämä olisi/on oikein helpottavalta kuulostava ratkaisu ongelmaani. Ja taas opin jotain uutta ja laajemminkin hyödyllistä :-)

4
Sen verran harvinaiselta ongelmalta vaikuttaa, että itse luovuttaisin tässä vaiheessa ja asentaisin koko järjestelmän uudelleen.

Kyseiseen koneeseen on tullut päivitettyä puolen tusinaa beeta jakelupäivitystä ja muutenkin siinä on useamman käyttäjän ja käyttäjätunnuksen voimin kokeiltu kaikenlaista, joten puhdas aloitus varmaan olisi paikallaan.

Mutta se toimii muuten loistavasti kodin palvelimena ja  joukko "epäyhteensopivia" oheislaitteita asennettu kovalla yrittämisellä ilman että olisi tullut dokumentoitua miten se lopulta onnistui...

Huomasin, muuten että ongelma ilmaantuu juurikin sen jälkeen kun avaa sudo-oikeuksin jonkun LibreOffice dokumentin. Ehkäpä ongelmaa ei enää tule, kun jatkossa sitä en enää tee. Tai asennan sen jälkeen  LibreOfficen uudelleen - siihen ei kuitenkaan kovin montaa minuuttia mene.  Näin mieluummin ja lykkään nyt vielä sitä järjestelmän uudelleen asentamista enkä enää valita itseaiheuttamistani ongelmista :-)

5
Kokeile siirtää .libreoffice-piilohakemisto syrjään. Esimerkiksi päätteessä:

Koodia: [Valitse]
mv ~/.libreoffice ~/.libreoffice-vanha
Jos ei auta, poista kaikki LibreOffice-paketit järjestelmästä ja asenna uudelleen.

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get purge "libreoffice*"
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install libreoffice libreoffice-l10n-fi libreoffice-voikko

Toi piilohakemiston delaaminen tai uudelleen nimeäminen ei auta. Täydellinen poistaminen ja uudelleen asennus auttaa mutta ongelma palaa seuraavana päivänä tai jonkin ajan päästä. En millään keksi mitä siinä välillä tapahtuu...

6
Ubuntu 14.04.päivitetty 13.10:stä ja standardi Libreoffice asennus repositorystä. Uudelleen asennuksen jälkeen toimii päivän tai kaksi ja sitten lakkaa kaikki LibreOfficen sovellukset käynnistymästä antaen virheilmoituksen:

Sovelluksen käynnistys ei onnistu.
Extension Manager: exception in synchronize

Toimii kyllä sudon kanssa (esim sudo nautilus, ja avaa jonkun libreoffice dokumentin...), mutta ei millään käyttäjäoikeuksilla.

Googlaamalla voi todeta, että sama ongelma on ollut monella maailmalla, mutta kysymykset näyttävät johtaneen yleensä naurunalaiseksi tulemiseen, kun heti tulee kuittaukset lukuisilta käyttäjiltä, että toimii kyllä loistavasti.

Niin minullakin kaikilla 5:llä muulla koneella, joilla ei perjaatteessa pitäisi olla mitään eritavalla asennettuna.

Mistähän kannattaisi lähteä vikaa etsimään?

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun VOIP vaihtoehdot
« : 15.01.13 - klo:12.40 »
Minulla ainakin toimii pöytäkoneen Ubuntu 12.04:ssä Skype vanhaan malliin. Päivitykset ovat ajan tasalla.

Olen joskus käyttänyt Ekiga-nimistä VOIP softaa, jonka sai sekä winkkariin(W2k), että Ubuntuun(6.06) ja tuo näyttää edelleen löytyvän ubuntun repoista.

T:Jallu59

Olisikohan sitten niin että skype onglema on vain 12.10 käyttäjillä? En tähän asti ole nähnyt tarpeelliseksi jättäytyä noihin "pitkän tuen versioihin", enkä ajatellut nyt skypen takia niihin palata.

Ekiga yritin käyttää joskus myös, mutta en saanut toimimaan sitä Saunalahden voipilla, enkä keksinyt mistä löytyisi joku palvelun tarjoaja jonka kanssa Ekigalla voisi kavereille soitella. Työpaikan sip osoitteen kanssakaan ei Ekigan tunnuksilla onnistunut puhelut. Ei silloin onnistunut minulta Ekigan käyttö vaikka tahtoa piisasi. Millä kuviolla tuo nyt voisi onnistua?

8
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntun VOIP vaihtoehdot
« : 15.01.13 - klo:11.50 »
Lähipiirissä on 4  ubuntu-käyttäjää, jotka ei tiedä mistään mitään, mutta viimeisimmät päivitykset otetaan automaattisesti sisään tietotekniikkaa vaan käytetään tyytyväisenä. Olemme käyttäneet skypeä ongelmitta parivuotta, mutta nyt samalla kertaa KAIKILTA neljältä ubuntu skype käyttäjältä omilta koneiltaan hävisi "puhekyky".  Vainoharhainen sanoisi, että Microsof päätti pudottaa satunnaiset Ubuntu kokeilijat epätoivoisten idioottien windows 8 pelastusveneeseen. Kaikissa koneissa toimii "pulse-audio-äänitys" muuten, mutta ei enää skypellä.

No, skype lähti. Mutta ikäväksi yllätyksekseni totesin Emphatyn olevan kykenemätön luotettavasti vastaamaan Gtalk puheluihin. Videopuhelut lähtee kyllä moitteetta ja tulevat puhelut hälyttää ja vastaa joskus, mutta erittäin harvoin -> mummille Emphaty on tässä mielessä täysin käyttökelvoton. Tavallinen käyttäjä ei kohtuullisen pitkän haeskelun jälkeenkään keksinyt edes miten tuosta bugista voisi raportoida. (Ensimmäinen kerta kun bugi oikeasti häiritsee ja tästä raportoiminen olisi kiinnostanut)

Selaimella täytyy Gtalkia käyttää, mutta Firefox on alitehoisilla koneilla tarkoitukseen hiukan kankea ja chromiumista puuttuu suomen kielen oikoluku tuki -> mummille ei taas järkevää helppoa prosessia saa aikaan.

Nyt ollaan ihan siinä ydinasiassa kiinni. Tavallinen käyttäjä ei saa tämän päivän perustarpeita tyydytetyksi Ubuntulla ja vaihtoehto i-mäk määkii vahingoniloisten ystävien suunnassa.

Onko tilanne näin surullinen, vai olemmeko jonkun ihmeellisen oikun kautta ainoita?




9
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal
« : 27.09.12 - klo:09.10 »
Quantal muuten boottaa selvästi nopeammin kuin Precise, ainakin tällä 3.6 kernelillä.
Onko molemmissa jakeluversioissa sama vai eri kerneli?

Joku vanhempi kerneli, mikä default asennuksin ja päivityksin on tullut (en pääse nyt tarkistamaan).
Ja vanhemmassa on myös erilainen emolevy zotac ion itx jollain atom prosessorilla. On sellainen tunne että nvidian jutut vie aikaa boottauksen yhteydessä. Ja kaiken kukkuraksi vielä automaattisessa käynnistyksessä on sovelluksia ja kun vertailen itselleni epämääräistä päättymishetkeä ei tuloksena ole mitään järjellistä. Niinpä luovuin jo ajatuksesta yrittää ymmärtää boottauksen nopeutta suhteessa aiempaan.

Muuten Jätin tuon uuden Quantal läppärin vielä vähäksi aikaa odottelemaan. Erilaisten komponenttien kaatumisia piti raportoida niin tiheään, että en vielä anna sitä poikani koulutyökäyttöön - että focus pysyy siinä koulutyössä.

10
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal
« : 13.09.12 - klo:12.31 »
Quantal muuten boottaa selvästi nopeammin kuin Precise, ainakin tällä 3.6 kernelillä.

Tätä ihmettelen minä suuresti. En oikein tiedä miten tuota on mitattu viitteeksi, mutta 11 sekunnin kohdalla alan rähmätä salasanaa, jolloin wifi ap on jo yhdistynyt,  ja sitten juoksevalla ajalla 20 sekunnin kohdalla pääsen tavoittelemaan hiirellä selainta, josta siis aikaa on kulunut kirjaimia ja numeroita sisältävän salasanan kirjoittamiseen. Kone Toshiba Satelite z830 (ssd hd). Tosin 12.04 ei ole kokeiltu tällä koneella, mutta ssd kovolla kyllä ja boottaa useita sekuntteja hitaammin.

Ei kai tuota boottaamista luokitella näillä tiedoilla 11 sekunttiin?

Sulkemisen kanssa on ongelmia - tai tarvitsen vähän väliä sen 5 sekunnin virtanapin painalluksen saatteeksi. Myös kaatuilee epämääräisesti, en oikein osaa yhdistää mihin se kaatuminen liittyy. Tosin näyttäisi kaatumiset pysyneen poissa aamuisen päivittämisen jälkeen.

11
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 11.04 Natty Narwhal
« : 12.04.11 - klo:23.29 »
.....
Mielestäni jo Natty Narwhalissa olisi voinut erotta Gnomen ja Unityn toisistaan. Mä olen ainakin tyytyväinen siihen, että Ubuntussa kehitellään omaa työpöytäjärjestelmää raskaan Gnomen vaihtoehdoksi. Onnistutaan siinä sitten tai ei. Tavoitteena voisi olla keveys, selkeys ja helppokäyttöisyys.

Täytyy ensiksi todeta, että en itse erota Unityä Gnomesta :-)
Kun 10.10 ei tuntunut äänet pelittävän asensin 11.4. päivän version juuri hankkimaani Asus EE 100PX (halvin miniläppäri mitä löysin)

Suureksi hämmästyksekseni sisäinen kaiutin ja mikrofoni sekä kännykän headsetti pelasi suoraan. räpläsin asentelin ja kokeilin ohjelmia 4 tuntia (akku kesti ensimmäisen latuksenkin jälkeen hyvin) enkä ehtinyt törmätä muihin ongelmiin kuin että Evolution asetuksia en onnistunut tekemään yksinkertaisesti siksi että en saanut ikkunoita mahtumaan ruutuun. Poistin sen sitten, mutta kiroan syvimpään he____tiin sen ylälaidassa olevan palkin joka piruilee sen mailikuvakkeen kanssa ja muistuttaa minua tästä epämiellyttävästä kokemuksesta.

Niin että jos se on sitä GNOMEA niin olisi hienoa, että sitä ei tarvitsisi katsella.

t. Hxi

12
Yleistä keskustelua / Vs: Natiivi Spotify linuxille
« : 19.08.10 - klo:13.07 »


Onko sulla premium-tili? Linux-versio ei tue mainosrahoitteista tiliä.
[/quote]

10 euroa kuussa visalta ja homma pelaa. Ja pelaakin niin upeasti, ettei meillä kotona asenneta enää yhtään windows sovellusta. Piti oikein rekisterlöityä että pääsi purkamaan pakkautunutta riemua joka ei yön yli nukkumisen jälkeenkään ole yhtään laantunut vaikka tässä nykyisessä istumapaikassa ei riemua tavallisesti esiinny!

Sivuja: [1]