Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tubunu

Sivuja: [1]
1
Asenna Synaptic ja katso sieltä,  tuolla Ubuntu Software Centerillä ei tee yhtään mitään oikeissa hommissa. Joskus nuo headerit tulevat hieman perässä, mutta minulla näyttäisivät löytyvän jo (repot pääpalvelimella):

Asensin Synapticin, sieltä headerit ja nyt toimii

Kiitos ohjeiden antajille

2
Onko sinulla asennettuna seuraavat paketit?
Koodia: [Valitse]
linux-headers-3.2.0-40
linux-headers-3.2.0-40-generic-pae

Tiistaina asennettu: linux-image-3.2.0-40-generic-pae

Headerseja en löytänyt. Tosin katsoin Ubuntu Software Centerin kautta, joten jos on jokin toinen tapa tarkistaa asia, niin...

LISÄYS: Asensin kokeeksi headerin - ei auttanut. Pyytää määrittelemään KERN-DIR:n edelleen ja failaa. Näytön ja hiiren 'yhteistyö' virtuaalikoneen ja 'oikean' koneen välillä ei toimi edelleenkään.

3
Mikä kernel sinulla on? Kerro, mitä uname -a sanoo.

"Linux vena-VirtualBox 3.2.0-40-generic-pae #64-Ubuntu SMP"

4
Pohjalla Win7, jossa vasta päivitetty versio VirtualBox:sta. Virtuaalikoneessa Ubuntu kaikilla päivityksillä.

Aiemmin guest additions asentui aina heittämällä, mutta tällä kertaa ei.

Asennuksen yhteydessä on sama viesti kuin aina ennenkin: "The headers for the current running kernel were not found. If the following module compilation fails then this could be the reason.", mutta asennus on kuitenkin aina toiminut - tähän asti. Nyt tuli lisäksi teksti: "Building the main Guest Additions module ...fail!" ja "(Look at /var/log/vboxadd-install.log to find out what went wrong)" jossa lukee:

"Creating user for the Guest Additions.
Creating udev rule for the Guest Additions kernel module.
/tmp/vbox.0/Makefile.include.header:97: *** Error: unable to find the sources of your current Linux kernel. Specify KERN_DIR=<directory> and run Make again.  Stop."

Eli mitenkä tuon voisi tehdä ja auttaako tuo ylipäätään, jos asennus on aiemminkin valittanut samantyyppisestä ongelmasta, mutta kuitenkin toiminut - vai onko VirtualBoxin lisäpalikan ja uusimman Ubuntun kanssa jokin tunnettu yhteensopivuusongelma.

5
En tiedä miten saa takaisin, mutta äänijuttuja voi säätää kirjoittamalla konsoliin alsamixer. Tiedä sitten auttaako tuo.

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Palomuurin asetukset Gufw
« : 27.08.10 - klo:19.01 »
Kysyn vaan: oks toi muka nuin yksinkertaista ? Really?

Entäpä miten tekis, jos päästäis ulos auki vain www port 80  ja https 443.
Eli tarvisko muka muita portteja, jos tuolla pärjäis firefoxilla ja jotkut suojatut sivut mm. yahuu. ?

Eli onko yllä aikasemmin kirjotetussa nyt se tilanne, että sisään tulevat portit on kiinni,
kun ne normaalisti on auki, mutta sisään ei tule mitään, kun mikään ohjelma ei niitä kuutele ?

T:Frank Zappa  8)

Eikös tuossa ole yleensä se tilanne, että ovatpa portit auki tai kiinni, niin ne eivät ole ongelma, jos takana ei ole mitään ohjelmaa joka antaisi yhteyspyynnölle vastauksen. Eli käytännössä tietoturvaongelmaa ei ole, vaikka portit olisivat auki, ellei ole mitään serveriä tai muuta softaa, joka ei-toivottuun 'viestiin' vastaisi. Palomuurin idea ymmärtääkseni on lähinnä siinä, että jos koneella on auki jotain softia joissa on tietoturva-aukko (tai niihin muuten saa 'kontaktin' ilman salasanaa tai salasanasuojaus ei toimi jos viestipaketti on oikein, eli 'väärin' muotoiltu), niin palomuuri estää tuon yhteyden (ellei kyseessä ole softa, jota käyttäjä käyttää ja jolle on siis joutunut 'puhkaisemaan' reiän palomuuriin.

Mutta siis alkuperäiseen kysymykseesi vastaukseni on oman tietoni mukaan "kyllä". Eli näillä asetuksilla ei oteta ulkomaailmasta vastaan mitään kyselyitä, vaan ne kilpistyvät palomuuriin. Vain käyttäjän itsensä aloittamat yhteydet ovat käytössä - kaikki muut suljettu. Näillä asetuksilla siis kuitenkin toimivat softat jotka itse on avannut, kuten instant-messaging -clientit.

Korjatkaa jos olin väärässä!

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 2x Ongelma Empathyn kanssa
« : 27.08.10 - klo:18.53 »
Eli tällaista ongelmaa pukkaa:

1) Välillä kun softa on päällä ja suljen viesti-ikkunan (siis sen jossa kirjoitetaan viestejä ja vastaanotetaan niitä), niin sitä ei saa enää auki mitenkään. Ei auta käyttäjien tuplaklikkaaminen, ei mikään. Tällöin ainoa vaihtoehto on sammuttaa softa kokonaan ja käynnistää se uudestaan. Tätä tapahtuu päivittäin.

2) Toinen ongelma on siinä, että välillä ohjelma kadottaa mese-yhteydet kokonaan. Jälleen pitää sulkea softa kokonaan ja käynnistää uudelleen, että mese-kontaktit saa näkyviin kontaktilistalla.

Onko tähän jotain korjausta tiedossa, tai olisiko tarjolla jokin toinen helppokäyttöinen softa, joka osaa sekä ICQ:n että messengerin?

Kolmas ongelma on se, että Empathy ei tue pitkiä viestejä, joka on varsin valitettavaa erityisesti kun yrittää lainata jotain pidempää tekstiä ja lähettää sen viestinä.

Empahtyn tilalla kokeilin Pidginiä, joka ainakin alustavasti poisti kaksi alkuperäistä ongelmaa, mutta ei osannut sekään pitkiä viestejä. Löysin kyllä pluginin, jonka avulla sillä saattoi lähettää pitkiä viestejä, mutta ei edelleenkään vastaanottaa.

Lopulta asensin Kopete-clientin, joka näyttäisi paitsi toimivan luotettavasti, niin myös osaavan lähettää ja vastaanottaa pitkät viestit. Sellainen varoituksen sana kuitenkin, että ÄLKÄÄ asettako ohjelman tarjoamaa KWallet-salasana-systeemiä käyttöön!!! Siitä oli vaikea päästä eroon - edes ohjelman poistaminen ja uudelleenasentaminen ei auttanut mitään! Lopulta jouduin asentamaan Kwalletin-manager -ohjelman jostain ja disabloimaan sen sitä kautta. Jos tuo on asetettu kerrankin käytössä olevaksi, niin sinun pitää kirjoittaa asettamasi salasana JOKA KERTA kun käynnistät clientin, joka alkaa ottamaan päähän varsin pian. Lisäksi Kwalletin poisto laukaisee ilmeisesti rajattoman määrän virheilmoituksia (paha virhe koodarilta!) jolloin ainoa tapa oli kiireesti kirjoittaa konsoliin killall kwalletjotainjotain. Pelkästään jo avautumaan ehtineiden prosessien kuoleminen kesti varmaan 30 sekuntia :)

Kopete on tarkoitettu KDE-käyttöliittymää varten, mutta toimii myös Gnomessa. Kopete on joiltain osin hieman kömpelö, mutta kun sen on saanut asennettua haluamakseen, se toimii hyvin ja sujuvasti. Suosittelen niille, jotka haluavat lähettää pitkiä viestejä - muitakaan vaihtoehtoja ei taida olla :)

8
Eli tällaista ongelmaa pukkaa:

1) Välillä kun softa on päällä ja suljen viesti-ikkunan (siis sen jossa kirjoitetaan viestejä ja vastaanotetaan niitä), niin sitä ei saa enää auki mitenkään. Ei auta käyttäjien tuplaklikkaaminen, ei mikään. Tällöin ainoa vaihtoehto on sammuttaa softa kokonaan ja käynnistää se uudestaan. Tätä tapahtuu päivittäin.

2) Toinen ongelma on siinä, että välillä ohjelma kadottaa mese-yhteydet kokonaan. Jälleen pitää sulkea softa kokonaan ja käynnistää uudelleen, että mese-kontaktit saa näkyviin kontaktilistalla.

Onko tähän jotain korjausta tiedossa, tai olisiko tarjolla jokin toinen helppokäyttöinen softa, joka osaa sekä ICQ:n että messengerin?

9
Ubuntu tietokoneissa / Palomuurin asetukset Gufw
« : 01.08.10 - klo:11.43 »
Eli enabloin palomuurin ja siinä on:

Incoming >Deny
Outgoing >Allow

Rules
*tyhjä*

Toimiiko tuo niin, että se jo näinkin blokkaa kaiken sisääntulevan ja päästää vain ulospäin, vai tarkoittaako Rules-kohdan tyhjyys sitä, että MITÄÄN ei blokata tai estetä. Eli onko Rules kohta tarkoitettu vain poikkeussäännöille, vai pitäisikö siihen pistää myös jotain estoja, että palomuuri ylipäätään tekee jotain?

10
Lyhyesti: kokeilin mitä kaikkea koneesta löytyy ja "virtanappulan" alta löytyy toiminto Guest Session. No otin sen ja kävin vilkaisemassa guest-tilaa. Sieltä sitten vaihdoin takaisin tavalliselle puolelle, mutta kun yritin myöhemmin sammuttaa konetta, se kaipasi ?root? salasanaa koska koneella oli kuulemma toinenkin kirjautunut.

users-komento kertoi ettei muita ole, vain tämä käyttäjänimi näkyi, tosin kahteen kertaan.

Ajattelin että olin kirjautunut ulos guest-sessionista väärin ja menin sinne takaisin. Guest-tilaan päädyttyäni valitsin Log Out..., jolloin kone heitti sekavaa tekstiä ruudun täyteen. Ei näyttänyt tavallisilta lopetustoiminnoilta (mitä ruutuun voi tulla linukan kanssa pitkä lista). En tiedä olisinko tuosta tilasta voinut jotenkin palata toiseen (alkuperäiseen) x-server tilaan (vai miksi sitä sanotaan), mutta ainakaan funktio-näppäimet controllilla tai ilman eivät minua mihinkään päästäneet (en muista millä noita voi valita, mutta muistelisin että funktio-näppäimillä joko ctrl:n kanssa tai ilman)

Lopulta painoin kerran ctrl-alt-del ja kone boottasi saman tien

Eli:

1) miten guest-sessionista pitää lähteä 'oikein' ulos
2) oliko joku muu sitten jotenkin päässyt kirjautumaan koneelle?
3) mitä tein väärin?

11
Löysin ratkaisun puolisen tuntia viestin kirjoittamisesta.

alsamixer -> viimeinen kohta on "Independent" joka piti napsauttaa 'off'-asentoon. Tuo kytki tietokoneen etupaneelissa olevan äänilähdön päälle. Kannattaa kokeilla jos koneessa on useampi äänilähtö. En ole varma, mutta minusta tuntuu että flash-playerin asentaminen saattoi aiheuttaa tuon, alunperin äänet toimivat.


12
Kun asennan Ubuntun, äänet toimivat. Kun boottaan kerran tai asennan näytönohjaimen ajurit (tai ylipäätään teen jotain), niin äänet katoavat täysin. Se vähä mitä alsamixeriä ymmärrän, äänet ovat päällä.

Live-cd:ltä äänet toimii ja heti asennuksen jälkeen toimii hetken.

lspci sanoo äänestä näin: "00:07.0 Audio device: nVidia Corporation MCP72XE/MCP72P/MCP78U/MCP78S High Definition Audio (rev a1)"

Jos joku osaa neuvoa, niin rautalankaohjeita tarvitsen, koska linux-tuntemus ei ole kovin kummoinen.

13
Jos swapista pääsee eroon sillä, ettei tee sille omaa partitiotaan (ja käyttöjärjestelmä asentuu tästä huolimatta), eikä mitään omalaatuisia ajuriongelmia pitäisi tulla vastaan, niin eiköhän tämä vastannut kysymyksiin (kuittaan otsikkoon)

14
Lainaus
Lainaus
Ihmettelen puheita ajureista, koska eivätkö kiintolevyille riitä pelkkä siirtoväylä (sata/pata) noudattaminen ja luulisi loppujen toimintojen olevan kiintolevyn sisäisiä. Ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole?
Saisiko tarkempaa viittausta asiaan? Minusta asia on kyllä nimenomaan juuri niinkuin itse sanoit.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/257908-14-upgrading-tossd

"If you switch your system from IDE to AHCI mode it can cause some problems for booting Windows because the system won't have the right drivers loaded. But if you're going to reinstall your system from scratch onto the SSD that won't be an issue - the Windows installation will load the correct drivers. You won't have any problem accessing your data drive. "

Lähinnä tuon takia mietin asiaa. Eli asentuuko käyttistä asennettaessa sittenkin jotain ajureita, jotka ovat vain niin "universaaleja" ettei sitä ole edes huomannut tähän mennessä, ja että onko tämä toisin SSD-asemien kanssa. Yksikään asema ei ole kyllä tähän mennessä vaatinut mitään erityistoimia ja asema kuin asema on toiminut käyttöjärjestelmästä riippumatta.

15
Asiaa on käsitelty jonkin verran aiemminkin, mutta tuolloin SSD-asemat olivat vielä nopeudeltaan heikohkoja.

Eli kysymykseni kuuluu, jos liitän 2.5" 64-128 Gigan SSD-aseman pöytäkoneeseen, niin toimiiko tuo Ubuntun kanssa yhteen ilman hirveää säätämistä? Nykyään luku- ja kirjoitusnopeudet SSD-asemilla ovat sitä luokkaa, että valinta alkaa olla järkevä. Levyjen käyttöiän kannalta lienee hyvä idea poistaa swapin käyttö kokonaan turhien luku/kirjoitusoperaatioiden välttämiseksi ja tyytyä koneen keskusmuistiin. Onko tämä helppoa Ubuntussa?

Ihmettelen puheita ajureista, koska eivätkö kiintolevyille riitä pelkkä siirtoväylä (sata/pata) noudattaminen ja luulisi loppujen toimintojen olevan kiintolevyn sisäisiä. Ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole?

Muille harkitsijoille huomautukseksi, että lukemani perusteella SSD-asemat hidastuvat selvästi, jos niiden kapasiteetista on 50% tai yli käyttössä. Siksi kannattaa valita kunnon kokoinen asema. Lisäksi esimerkiksi 30-40 gigan asemat ovat varsin kalliita verrattuna 64 gigaiseen (eroa vain kymppi-pari).

Sivuja: [1]