Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tuory

Sivuja: [1]
1
Yleistä keskustelua / Vs: Linux / Ammattiryhmät
« : 05.05.13 - klo:21.28 »
Olisi kiva tietää missä ammattiryhmissä Linuxia käytetään. ;D

Bussikuski.

Pari opetusalan työntekijää, Fasun tuotantopäällikkö ja suvun eläkeläiset.

2
Tapahtumaan on avattu ilmoittautuminen sen verkkosivuilla.

www.happyhackingday.org

Terveisin
Tapahtuman järjestäjät

3
Tervehdys Ubuntu-foorumilaiset

HAAGA-HELIA:n Pasilan kampuksella järjestetään Happy Hacking Day -tapahtuma. Tilaisuus on maksuton, jonka kohderyhmänä ovat tietotekniikan tulevat ja nykyiset tietotekniikan hyödyntäjät ja kehittäjät. Erityisesti jos tietotekniikan ja tietojenkäsittelyn opiskeleminen on lähellä sydäntä, niin tämä tilaisuus on hyvä mahdollisuus käydä tutustumassa vaihtoehtoon HAAGA-HELIA mahdollisena opiskelupaikkana.

Samassa yhteydessä on esittelyssä Ubuntun uusin versio 13.04, joka kiinnostanee Ubuntu-foorumilaisia Suomessa.

http://www.happyhackingday.org/

Myös Linkedin -palvelussa on tapahtumalle avattu oma ryhmä, tervetuloa liittymään vaikket pääsisi paikalle tulemaan:

http://www.linkedin.com/groups/Happy-Hacking-Day-4906064?gid=4906064&trk=hb_side_g

Tapahtuman järjestäjänä toimii HH Linux Club ja tapahtumaa tukee HAAGA-HELIA:n ammattikorkeakoulu. Happy Hacking Day on eräänlaista jatkumoa marraskuun 2012 tapahtumalle. Sinne saimme arvovaltaisen vieraan Yhdysvalloista, joka oli muuan herra nimeltään Richard Stallman.  

Stallman HAAGA-HELIA, 2012: http://www.youtube.com/watch?v=tVHQKF90EXc

4
Näköjään joku oli videoinut puheen ja laittanut sen nettiin joten jaetaan linkki täällä:

http://www.ustream.tv/channel/stallman-in-helsinki


5
Hei Ubuntu foorumilaiset

Mikäli kiinnostaa tulla kuuntelemaan Richard Stallmannin luentoa Haaga-Heliaan, niin voin järjestää muutaman paikan halukkaille.

Yhteydenotot yksityisviesteinä foorumin kautta, kiitos.

Terveisin
Tuomo Ryynänen
Lehtori

6
Yleistä keskustelua / Vs: Seminaari Kemissä
« : 07.10.11 - klo:10.33 »
Tilaisuus oli kerrassaan mainio, kiitokset järjestäjille tästä.  Toimivan ratkaisun näkeminen on parasta PR:ää mitä voi ajatella.

Tämänkaltaisia foorumeita pitäisi olla useamminkin ja mielellään säännöllisesti, jotta aihe pysyisi pinnalla.



7
Yleistä keskustelua / Vs: Riskirahoitus ja Open Source
« : 18.06.10 - klo:08.55 »
Perusteluja miksi riskirahoittajien kannattaisi panostaa avoimen lähdekoodin kehittämiseen?

Hyvä ja mielenkiintoinen aihe, jota ei pohdita useinkaan riittävästi. Muutin vähän kysymystä muotoon, jona ymmärsin alkuperäisen tarkoituksen. Toivottavasti ei haittaa alkuperäistä viestiketjun aloittajaa.

Tulkitsen tässä yhteydessä riskirahoittajan tahoksi, joka näkee uuden tai muuten hyödyntämättömän liiketoimintamahdollisuuden IT-sektorilla joko suoraan sijoitettavana kohteena tai muun liiketoimintamallin, jossa hyödynnetään toimintoja IT:n avulla. Sen ei tarvitse olla välttämättä mikään työasemaan kehitettävä ohjelmisto, vaan se voi olla millainen tuote, ratkaisu tai palvelu tahansa jossa hyödynnetään avointa lähdekoodia.

Jos tulkitaan avointa lähdekoodia, niin katsoisin sen olevan ennen kaikkea yhteisöllinen tuotantomalli, jossa tuotantoketjuun kuuluvilla osapuolilla on käytännössä yhtäläiset oikeudet tuotantomallin avulla syntyvään tuotteeseen. Henkilökohtaisesti näkisin, että onnistuessaan se on tehokas tuotantotapa, jonka avulla voidaan saavuttaa alhaisella kynnyksellä aikaiseksi tuloksia, joita voidaan hyödyntää liiketoiminnassa.  Investointeja avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin kannattaa mielestäni panostaa erityisesti tapauksissa, joissa lähdekoodin saatavuuteen asetettavat ehdot eivät vaaranna investointeihin liittyviä tuottavuusmalleja.

Esimerkkinä ottaisin Android -käyttöjärjestelmän, jota kehitetään yhteisöllisesti Open Handset Alliancen -puitteissa. Tässä tapauksessa laitevalmistajilla on oikeus hyödyntää laitteissaan avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmää, jolloin investoinnin panostukset suuntautuvat ensisijaisesti laitekehitykseen varsinaisen ohjelmistokehityksen sijasta. Tosin myös ohjelmistoihin liittyvää kehitystä tarvitaan esimerkiksi laitteiden räätälöintiin ja muuhun tuotekehitykseen. Vaikka Android -järjestelmä on avointa lähdekoodia, niin näkisin ettei sen käyttäminen vaaranna tuotteisiin tehtyjä investointia. Tämä siksi, koska kilpailukyvyn muodostaa itse varsinainen päätelaite ja siihen liittyvät brändit, design, hinnat, palvelut, tuotantomallit yms. Näin laitevalmistajalla on mahdollisuus ratkaisevasti alentaa laitteisiin liittyvää tuotehallinnoinnin kustannuksia pitäytymällä yhteisöllisen tuotantomallin tuomissa puitteissa.  On siinä toki riskejäkin, mutta nämä mahdollisuuksista.



8
Yleistä keskustelua / Vs: Kuningaskuluttaja 15.4. Katso!
« : 15.04.10 - klo:19.59 »
Olipa huono esitys!  :-\

Hei

Esityksessä tuli varmaan olennaiset syyt esille tiivistettynä, harmi vain että omasta viestistäni pääsi lähetykseen noin 5%, koska kerroin myös syitä ja seurauksia miksi asiat ovat näin.

Katsoisin kuitenkin että ohjelma oli hyvää mainosta avoimen lähdekoodin tuotteille ja melkoisen selvästi tuli myös julki nykyisin käytössä olevien Microsoft -tuotteiden kustannusvaikutukset veronmaksajille.

Keväisin terveisin,
Tuomo Ryynänen
Opettaja
Haaga-Helia AMK

Sivuja: [1]