Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - aku506

Sivuja: [1] 2 3 ... 18
1
Jotain tuollaista vaihtoehtoa itsekin olen harkinnut. Tuo laite ei ole vain osunut silmiini.
Kuinka helppoa/vaikeaa on saada asetukset kohdilleen?
Saako siihen esimerkiksi https://www.privateinternetaccess.com/ palvelun?

Itse olen käyttänyt tuota toisin päin. Olen käyttänyt reititintä palvelimena ja yhdistänyt siihen muualta käsin, jolloin pääsee tosiaan mm. Areenaan käsiksi mutta ennen kaikkea se tuo turvaa suojaamattomissa wlan-verkoissa toimimiseen. Tuon reitittimen pitäisi kyllä toimia asiakkaanakin siten, että välittää kaiken sen kautta kulkevan liikenteen ulkopuoliseen VPN:ään. Mainitsemasi palvelu tuki myös OpenVPN:ää, joten se lienee yhteensopiva tuon reitittimen kanssa. (Reititin tarjoaa kaksi muutakin vaihtoehtoa OpenVPN:n lisäksi)

Asetusten laittaminen reitittimen päästä kohdalleen on periaatteessa melko helppoa. Itse kuitenkin jouduin säätämään jonkin aikaa epämääräisten virheilmoitusten kanssa, koska jokin yhdistelmässä reititin + tietokone + kaikki verkkoyhteydet sillä välillä ei tykännyt alkuperäisestä asetuksista.


2
Ilmeni matkalla tarve reitittemelle jossa olisi vpn-mahdollisuus. Olisiko lyötävissä kaksi kärpästä yhdellä iskulla? Eli jos olisi pieni tietokone ja reititin yhdessä, nimittäin raspberry pi jossa (PiVPN)?
 http://www.pivpn.io/

Toimisikohan? Kenelläkään kokemusta?
Tuosta ei kokemusta, mutta huomaa että joissakin kaupan hyllyltä saatavissa reitittimissä on VPN-mahdollisuus. Esim. tässä: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/55761/fhmsx/Asus-RT-AC51U-Dual-band-WiFi-reititin Ajattelin itsekin tehdä raspi-virityksen ennen kuin huomasin että OpenVPN:n käyttö onnistuu reitittimeltäni suoraan.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Dy.di DNS palvelu
« : 19.03.17 - klo:14.04 »
no 5päivän väleinhän se nyt päivittää sen ajan siellä ja taas tulee 7pv lisää käyttöaikaa mutta kästinköhän nyt jotenkin väärin luulin että 10minuuttia on liian tihee aika dy.fi palvelimelle.
Jos ilmoitat dy:lle IP-osoitteesi kymmenen minuutin välein, se on liian tiheä aika. Kuten dy:n sivuilla lukee, tulee päivitys tehdä vain silloin kun IP vaihtuu. (Paitsi kuitenkin vähintään kerran viikossa.) Oman koneesi voit laittaa sensijaan tarkistamaan IPn vaihtuminen vaikka kahden sekunnin välein - kunhan ilmoitat dy:lle vain jos se muuttuu.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Useimmin käytetyt komennot
« : 17.10.16 - klo:19.49 »
    169 sudo
    134 ssh
    105 cd
     80 killall
     70 i
     37 yle-dl
     35 ls
     27 sftp
     27 htop
     17 man

Ssh yllättäen kärjessä, vaikka sitä en mielestäni käytä kovinkaan usein. Vain raspin säätöön, jota ei nyt niin kovin usein tarvitse. Killallin yleisyyttä voi selittää hieman se, että käytän yhä vanhaa Operan versiota joka tuppaa nykyään jumiutumaan tasaisen useasti. I on alias apt-get installille.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Suomalainen välityspalvelin
« : 10.05.15 - klo:13.33 »
Ilmaisella selaimen lisäosa Holalla onnistuu.
Tuota täytyykin kokeilla. Selainlisäosa ei vain valitettavasti toimi yle-dl:n kanssa, mutta parempi kuin ei mitään.
Raspberry-Pi välityspalvelimeksi kotiin?
Nerokas idea. Taitaa tosin kärsiä tehottomuudesta, kun nettiyhteyden uppi on vaan meganen. =( Ei videot kauhean hyvin taida pyöriä.

6
Yleistä keskustelua / Suomalainen välityspalvelin
« : 07.05.15 - klo:20.24 »
Olen lähdössä matkoille ulkomaille n. kuukaudeksi. Haluaisin katsoa telkkaria netin kautta, mutta maarajoitukset tulevat vastaan. Tarvitsisinkin siis Suomesta välityspalvelimen. Joskus minulla oli käytössä Kapsin ssh-tunnelointi, mutten haluaisi liittyä yhdistykseen ja maksaa neljääkymppiä kuukauden tarpeesta. Toki olen toimivasta palvelusta valmis maksamaan jonkin verran. Onko hyviä ehdotuksia?

7
Ja vielä sellainen lisäys aikaisempiin, ettei käyttöjärjestelmää välttämättä tarvitse vaihtaa, vaikkei Unityä haluakaan käyttää. Ubuntuun voi asentaa muitakin työpöytiä. Itselläni on esimerkiksi Ubuntu Cinnamonilla (=sama työpöytä kuin Mintissä)

8
Noita kuvakkeita on tallessa seuraavissa hakemistoissa:
Koodia: [Valitse]
/usr/share/applications
~/.local/share/applications
Luultavasti ratkeaa, kun poistaa kyseisen ikonin nimisen tiedoston jommasta kummasta noista. Ei kuitenkaan kannata poistaa tiedostoa, vaan siirtää se ensin jonnekin muualle talteen, jos joutuukin palauttamaan sen jostakin syystä.

Tälläisessä tapauksessa, kun on pitkän ponnistelun jälkeen saanut jonkin asian toimimaan, niin kannattaa harkita sorkkiiko sitä. Kun lähtee parantelemaan hankalasti toimivaa asiaa, on aina riski rikkoa se. Eli tee vain, jos olet varma ettei ikoneilla ole mitään tekemistä Katsomon kanssa ja älä poista vaan siirrä muualle.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Laajakaistan nopeustesti
« : 25.02.15 - klo:23.02 »
Kiitos Aku. Hyötyä minullekin.
Sain tulokseksi 11 MB eli siis 88 Mb/sek. (Spotify päällä!)
Ja vielä sellainen vihje, että jos tuo tuntuu vievän ikuisuuden tai menevän ohi hujauksessa, kannattaa ehkä vaihtaa tiedoston kokoa. Eli korvata 100Mnull joko 10Mnull:lla tai 1Gnull:lla.
Miten Windowsissa tuo tarkistus toimii?
Jos tarkoitat tuota ehdottamaani tapaa, niin ei mitenkään.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Laajakaistan nopeustesti
« : 25.02.15 - klo:12.01 »
Kokeilepa vielä kolmannella tavalla. Laita päätteeseen
Koodia: [Valitse]
wget -O /dev/null ftp://ftp.funet.fi/dev/100Mnull > /dev/nullTämän jälkeen anna raksuttaa rauhassa loppuun. Katso alimmalta riviltä nopeus (esim 2,13 MB/s) JA KERRO SE KAHDEKSALLA. (Muutetaan megatavut megabiteiksi, joita operaattorit tykkäävät käyttää)

Tämä antaa mielestäni (huom. mielestäni) paremman kuvan kuin nettitestit.

12
Yleistä keskustelua / Vs: Talvimyrsky
« : 03.01.15 - klo:19.10 »
Sellaista näin pimeää ja myrskyä pelkäävänä kyselisin, että miten helposti kaupungista lähtee myrskyn takia sähköt? Eikö niissä (ainakin täällä Loimaalla) mene johdot maan alla, joten kaatuneet puut eivät vaikuta?  ???
Kaupungissa myrsky vaikuttaa vähemmän tosiaan, kun johdot suurimmaksi osaksi maan alla. Toisinaan silti myrskyt haittaavat kaupungissakin. Hyvä puoli on se, että kaupunkialueella viat korjataan yleensä varsin nopeasti.

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Adobereaderin vastine
« : 27.11.14 - klo:16.11 »
Jos oli tarkoitus laittaa esimerkki .pdf lomakkeesta, joka kyllä Evincellä aukeaa ja näkyy, mutta joka on täytettäväksi nimenomaan tarkoitettu, mutta täyttäminen ei Evincellä käy päinsä niin sellaisia ovat vaikkapa tämän SPEK:n sivuilla olevat kaikki lomakkeet taloyhtiöiden lakisääteisen pelastussuunnitelman laatimisen apuvälineet, lomakemallit, kuten Riskienarviointilomake.pdf.

http://www.spek.fi/Suomeksi/Varautuminen-ja-vss/Pelastussuunnitelma

En edes kokeillut avata sitä Windows-koneella van tein .odt asiakirjalla ja taulukolla ihan oman ja paremman, joka aukeaa ja muokkautuu lähes kaikilla vehkeillä, jotka käy sähköllä.
Kokeilin Windowskoneella. Ei täyttynyt myöskään. Yleensä jos pdf-tiedostoa ei pysty koneella täyttämään, sitä ei pysty täyttämään koneella. Syynä voi olla tekijän haluttomuus, laiskuus tai taitamattomuus. Monet lomakkeet ovat pdf-tiedostoina vain siinä tarkoituksessa, että ne tulostetaan ja täytetään käsin.

M: Kynä ja paperi on vielä alustariippumaton formaatti =) Ja PDF-tiedoston saa auki ja tulostettua kyllä käytännössä kaikilla alustoilla.

14
Mutta jotenkin sitä olettaisi että asiakkaalle näkyvään muutokseen liittyisi jotain tiedotettavaa.
Tuo muutos on n. 90% asiakkaista näkymätön, joten kai se riittää.

15
Yleistä keskustelua / Vs: Palveluntarjoajien turvataso?
« : 01.11.14 - klo:15.58 »
Kun nyt tietoisuus tietoturvaongelmista kasvaa, herää kysymys millä tavalla tavallinen kuluttaja voi tarkistaa eri palveluntarjoajien tietoturvatason, ja toisaalta millä tavalla vaikkapa joku tavallinen pikku yhdistys voi varmistua että sen sivusto palveluntarjoajan palvelimella on turvallisesti hallinnoitu?
Lyhyt vastaus: Hankkimalla oman palvelimen. Tarkastusmahdollisuudet ovat vähissä.

16
Tietäisikö kukaan paikkaa, josta saisi sähköpostin (tai sähköpostin ohjauksen) omalle domainille (on) huokeasti tai ilmaiseksi. Nykyisellään olen Kapsin käyttäjä, mutta 40€/vuosi on kuitenkin tästä huvista hieman tyyris hinta, kun en enää muita palveluita tarvitse.

17
Uusi W10 sisältää mahtavia ominaisuuksia, joita esitellään tässä
Sisältöjä ovat mm.

Yläpalkki
Napit ikkunan sulkemista, pienentämistä ja koon muuttamista varten.
Ikkunan kokoa voi muuttaa ja samaan ruutuun saa useamman ikkunan. Niitä voi jopa liikuttaa!
Nämähän ovat erittäin tarpeellisia ja vallankumouksellisia uutuuksia! Tai no ainakin tarpeellisia. Nämä kaikki toimivat jopa Windows 98:ssa, joten aika typerää mainostaa niillä.

Virtuaalityöpöydät sentään ovat oikeasti uusi ominaisuus - windowsmaailmassa.

18
Pelit / Vs: Sims ja Civilization
« : 12.09.14 - klo:17.38 »
Ja jos vanhempia Civejä haluat (tai jotakin muita wine-ohjelmia), suosittelen käyttämään Playonlinuxia. Perustuu Wineen, mutta helppokäyttöisempi.

19
Itse olen käyttänyt ulkomailla Kapsin jäsenilleen (30-40€/vuosi) tarjoamaa socks5-proxyä ja proxifier-ohjelmaa. (Tällöin oli Windows käytössä) Linuxin yle-dl muistaakseni tukee proxyja suoraan.

20
Itse en ole tässä onnistunut muuten kuin nauhoittamalla Audacityllä äänen - ja valitettavasti kohdistamaan käsin videoon. Ei hyvä ratkaisu, mutta en itse ole muuta keksinyt.

Sivuja: [1] 2 3 ... 18