Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Roni

Sivuja: [1]
1
Avaat sen samaisen päätteen ja teet kuten kone jo kehoitti: sudo dpkg -- configure - a

Olen uusi Ubuntun parissa. Miten tuo pääte avataan?

2
Pääsin lopulta työpöydälle asti, ja Ubuntu tarjoaa päivityksiä aivan itsestään. Päivityksen alkaessa seuraa kuitenkin virheilmoitus:

Tapahtui virhe

Tarkemmat tiedot:
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg -- configure - a' to correct the problem.

E: _cache -> open( )failed, please report.


Mitä seuraavaksi?

3
Komennolla startx sain nyt homman pyörimään, mutta heti ilmeni lisää ongelmia. Suurin osa ohjelmista tai edes asetusikkunoista ei suostu aukeamaan ollenkaan (esim. Firefox tai Järjestelmän asetukset). Lataa vain hetken ja mitään ei tapahdu. Ilmeisesti jotain isompaa on nyt vialla?

4
Ota huomioon, että käyttäjänimi tulee kirjoittaa kokonaan pienillä kirjaimilla. Muista, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet katsotaan eri kirjaimiksi.

Mahtavaa, tämä oli ratkaisu sisäänkirjautumiseen, muttei ratkaissut vielä koko ongelmaa. Kirjoitettuani käyttäjänimen ja salasanan ruutu päätyy seuraavanlaiseen tilaan:

KATSO KUVA TÄSTÄ!

Miten jatkan? Nyt näyttäisi, että ollaan päästy sisään, mutta miten tästä eteenpäin?

5
Yritin kyllä kirjoittaa myös oikeaa salasanaa ruutuun, mutta silti tuli aina "Login Incorrect" ja palattiin alkuun.

6
Mitä tapahtuu kun näpyttelet siihen ensin käyttäjätunnuksen ja sitten salasanan? (login ja password)

Kirjoitettuani käyttäjätunnuksen ja painettuani enter, kysyy kone seuraavaksi salasanaa:

Lainaus
Roni-PC login: Roni [painan enter]
Password: [tähän kohtaan kirjoittaminen ei onnistu, ja painettuani enter palataan takaisin alkuun]

Roni-PC login:

Eli salasana kenttään ei voi kirjoittaa mitään.

7
Tosiaan käytössä on ollut muutaman kuukauden Windows XPn rinnalla Ubuntu ja on ihan moitteettomasti toiminutkin. Nyt kuitenkin kun valitsen tietokoneen käynnistyessä Ubuntun, en koskaan pääse edes kirjautumaan sisään, vaan lopulta eteeni aukeaa musta ruutu, jossa lukee valkoista tekstiä.

KATSO KUVA TÄSTÄ!

Mikä on ongelma ja miten sen ratkaisen? Itse en osaa yhdistää ongelmaa mihinkään jota olisin tietokoneelle tehnyt tai Windowsin puolella säätänyt.

8
chkdsk /f  komentoa ajamalla onnistui. Kiitos!

9
Eli asentaessani Ubuntu 9.10 rinnakkaiseksi ohjelmistoksi Windowsille CDltä, tulee osiointivaiheessa virheilmoitus. Käytän siis manuaalista osiointia.

''Tapahtui virhe. Osiointi epäonnistui.''

Tämän jälkeen osiointia on mahdotonta tehdä uudelleen, sillä Windows katoaa palkista kokonaan pois. Se tulee kyllä takaisin, kun käy Windowsissa kerran ja se tutkii kovalevyn. Yrittäessäni sitä uudelleen, tulee sama virheilmoitus.
Mistä tämä voisi johtua? Tarkistuksen mukaan asennuslevykin pitäisi olla ihan kunnossa.

EDIT: Vai pitäisikö minun käyttää 'Ohjattu - käytä suurinta yhtenäistä vapaata tilaa' -toimintoa? Kovalevylläni on tällä hetkellä 22gb vapaata tilaa, kuinka paljon Ubuntu siitä ottaa vai ottaako kaiken?

10
Nyt iski uutta ongelmaa. Käynnistäessäni Ubuntu Studiosia levyltä, näppäimistö ei toimi siinä aloituskohdassa, jossa valitaan kieltä yms. Näppäimistöön tulee virtaa vasta Windowsin käynnistyessä. Ubuntu Studiosin asentaminen tuntuu siis mahdottomalta, sillä siinä ei tullut edes laskuria, joka heittäisi minut Linuxiin 20 sekunnin kuluessa (toisin kuin normaalissa Ubuntussa CDltä käynnistäessä tuli).

Kokeilen huomenna vielä PS/2 näppäimistöä, mutta lukiessani netin keskustelupalstoja monella sekään ei ole auttanut. Yksi ideahan voisi olla säätää BIOSista legacy usb support (vanhojen laitteiden tuki) päälle. En kuitenkaan pääse edes BIOSiin, kun näppäimistöön tulee eloa vasta sisäänkirjautumisvaiheessa.

Ideoita?

11
Onko Ubuntu Studiossa suomen kieli, vaikka sen lataisi sen englanninkielisiltä kotisivuilta?

12
Miten tuo asentaminen samalle kovalevylle muuten tapahtuu? Luoko asennus automaattisesti esimerkiksi C-levylle kansion Ubuntulle, niin kuin siellä on Windowsinkin oma kansio?

Toinen kysymys koskee Ubuntu Studiota. Onko studiolla muuta eroa ylipäätään normi-Ubuntuun kuin ne lukuisat lisäohjelmat? Puuttuuko siitä jotain normaaliin verrattuna?

13
Raivaan tilaa juuri nyt. Tarkoituksena olisi reilusti yli 30 gigaa vääntää Ubuntulle. Riittääkö se sen toimintoihin, vai riittääkö jopa vähäisempi?

14
Eli Ubuntun asentaminen edellyttää uutta omaa kovalevyä? Vai onko yhden kovon jakaminen kahdelle käyttöjärjestelmälle mahdollista? Kyseessä on siis tosiaan pöytäkone.

15
Heikentääkö Ubuntun asentaminen Windowsin (XP) suorituskykyä, jos kyseessä on keskinkertainen kokoonpano? Vai näkyykö se vain kiintolevyn tilan vähentymisenä?

En viitsinyt nostaa vanhoja rinnakkaisaiheita ylös, vaan kysyn tässä aiheessa. Nyt kun se kerran tässä ylhäällä on.

16
Onnistuuko Ubuntun asentaminen Windows XP:n rinnalle mitenkään? Esimerkiksi Macilla onnistuu Windowsin asentaminen varsinaisen käyttäjärjestelmän rinnalle. Tämä olisi todella kätevää, sillä en ole täysin tyytyväinen Windowsiin, mutta pelaamiseen se on elinehto.

Tietoa, vinkkejä, ohjeita asiasta?

EDIT: Löysin ohjeet, olinpas epäoma-aloitteinen.  :-\
Onko tästä kenelläkään mitään kokemuksia? Huonoja, hyviä?

Sivuja: [1]