Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jhlehto

Sivuja: [1]
1
aika epätodennäköisenä pidän kyllä sitä, että tuo johtuisi winestä. Wine kun ei paljoa koske itse järjestelmään vaan tekee ~/.wine kansioon omat virtuaali asemansa asetuksineen. Hankala näillä tiedoin on kyllä sanoa oikeaa syytä, mitä ajureita käytät sille näytönohjaimellesi? Pistäs logeja pastebin.orggiin: /var/log/Xorg.0.log ja /var/log/dmesg

Olit oikeassa: ongelma ei johtunut winesta vaan nvidian näytönohjaimen ajureista eli "proprietary drivers", jotka otin käyttöön system - administration - hardware drivers -kohdasta. Nyt olen yrittänyt asentaa ajureita erilaisia netistä löytyviä ohjeita apuna käyttäen, mutta aina tulee vastaan joku virhe-sanoma. Ohjeita vain on niin paljon, ettei tiedä mitä niistä käyttäisi. Viimeksi koitin yhtä ohjetta just a thought -sivuilta: "installing nvidia drivers in ubuntu". Siinä oli seikkaperäiset ohjeet step-by-step, jonka tyylisiä olin yrittänyt etsiä netistä. Siinäkin asennus tyssäsi kohtaan sudo apt-get install linux headers. Em. komennon jälkeen tuli virhesanoma: "couldn't find package headers". En tiennyt miten pitäisi edetä tuon virhesanoman jälkeen.

Mikä muuten on pastebin.org?

Terveisin jhlehto

2
Yritin asentaa windows-pohjaisen tv/video-kortin wine:lla, mutta en saanut sitä toimimaan ubuntussa. Poistin asennuksen, mutta töppäsin siinä ilmeisesti aika pahasti, koska tv-kortin asennuksen poiston jälkeen ubuntun kirjautumissivu tilttasi aina joko käyttäjätunnusta tai salasanaa kirjoittaessani. Jonkin aikaa odotettuani jumitus lakkaa ja pääsen kirjautumaan sisään ubuntuun. Joskus salasanan kirjoittaminen tilttaa ubuntun esim. päivityten salasana-vahvistusten yhteydessä.

Ed. tapausta aikaisemmin olin lisäksi vaihtanut grafiikkakortin, jolla voi tietysti olla osuutensa ongelmaan. Grafiikkakortti on nvidia geforce 7600 gs.

Osaako joku antaa toimivia neuvoja ubuntun saamiseksi taas virheettömään toimintakuntoon?

Toiseksi kysyisin, mistä saan parhaiten tietoa ymmärtääkseni paremmin ubuntun ja yleensä linuxin toimintaa ja rakennetta? Olen entinen pitkäaikainen windows-käyttäjä. Windowsista on kokemusperäisesti karttunut näppituntuma käyttöjärjestelmään, mutta linux ja ubuntu ovat vielä suurimmaksi osaksi suuria kysymysmerkkejä, kun pitäisi lähteä syvemmälle käyttiksen ongelmia ratkomaan. Käytännön työpöytätyöskentely sujuu jo, mutta ongelmien ratkaisussa menee sormi suuhun :o.

Odotan kiitollisena vastauksianne!

Terveisin jhlehto

Sivuja: [1]