Todennnäköisesti minulla olisi ulkoisella kovalevyllä samoja ongelmia, mutta olisi mielenkiintoista tietää tarkemmin Koservaan kokemuksista tällä saralla...
Kirjoittelen tätä nyt tien päältä ulkomuistista, kun piti lähteä reissun päälle:
Eli latailin tuon 9.04 cd-imagen, polttelin dvd-rw:lle ja käynnistin siitä sen siihen "Kokeile ilman asennusta" - moodiin. Koska usb-kiintolevylläni taisi olla fat32 osio/osioita, piti ne ensin umountata, koska ubuntu ottaa ne automaattisesti käynnistyksessä käyttöön, sitten en ole varma, mutta taisin editoida fdiskillä osiotaulun tyhjäksi ja käynnistää koneen uudelleen. (Oliskohan ollut, että osioita ei saanut käyttöön samalla buutilla tms.) Buutti taas tuohon "kokeile ilman asennusta". Työpöydän ladattua klikkailin sitä asenna kuvaketta siitä, kiintolevyn osioin käsin ja laitoin /boot osion levyn alkuun 100Mt, sitten ext3-osio ja lopuksi pieni swap-levy, joka on käytännössä turha, kun koneessani on 3Gt muistia. Grubin asensin tähän usb-ulkoiselle levylle. Sitten kun konetta käynnistelee, niin jos on muita levyjä ym. kiinni niin pitää joko klikkailla konetta käynnistäessä F12 jolla pääsee bootmedian valintaan (bios toiminto) Tämä tietysti kone ja bioskohtaisesti vaihtelee, että onko tämä yleensä mahdollista, myös f12 tilalla voi olla joku muu näppäinoikotie.
Koska koneeni on kannettava, otin varmuuden vuoksi koneen oman kiintolevyn pois asennuksen ajaksi, ettei tule sitä vahingossa käsiteltyä, vaikka sen todennäköisyys kohdallani pieni onkin, kun on näiden kanssa joutunut aika paljon aiemmin vääntämään, vaikka en linuxia koskaan ole varsinaisesti käyttänyt, mutta jotkut asiat siinä sujuvat paljon paremmin kuin windows-puolella niin pakko opetella.
Itse asennus ym. oli koko lailla helppo ja nopea toimenpide usb-kiintolevylle. Tohon levyn osiointiin kannattaa kiinnittää huomiota ja myös siihen, että grub tulee sille asennettua. Kannattaa myös huomata, että aika helposti saa osiot sekaisin/deletoitua jos ei ole varovainen tässä asennushommassa. Toivottavasti tää auttoi asiaan. Sen verran vielä lisään, että grub lisää automaattisesti nuo UUID jutut eli ei pitäis vaikuttaa, vaikka siirtelis ym. tota usb-levyä koneesta/portista toiseen. Tuon kokeile ilman asennusta moodin otan aina sen vuoksi, että sieltä käsin pääsee ainakin varmasti käyttämään konsolia, joilta saa erinäisiä käskyjä suoritettua (mm. fdisk, dmesg, mount jne.)