Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Robert

Sivuja: [1]
1
Et ilmeisestikään ole pääkäyttäjän tunnuksilla nyt liikkeellä. Eli ennen kuin pääset komentorivin kautta muokkaamaan noita tiedostoja sinun pitää saada käyttöösi pääkäyttäjän oikeudet. sudo -i komennolla mielestäni ne pitäisi saada, kunhan naputtelen tuon jälkeen salasanan oikein. Sen jälkeen sinulla on oikeudet muokata konfiguraatiotiedostoja ja komentaa se echo 0 > ... komento

Kiitoksia :D Näköjään pitäisi ruveta lukemaan noita vanhoja viestejä päivitysten varalta :P

Kokeiltu on ja vaikutti auttavan :) Jos ilmeneekin ettei olisi auttanut, tulen tänne takaisin kiljumaan apua.

2
options snd-hda-intel power_save=0 power_save_controller=N

Äh eihän tästä tule mitään.. Eihän tämä anna minun muokata kyseistä tiedostoa. Väittää etten ole kohteen omistaja jne. Kuitenkin tämä profiili on tietokoneen ainoa, joten mitenkäs mahdollisesti voisin saada muokattua kyseistä tiedostoa? (Ja kyllä, olen melko uusi Ubuntun kanssa) :D

3
Koska komento näytti toimivan, niin sinulla on ko. intel-moduli käytössä. 10 sekuntia on aika minkä jälkeen piiri pistetään nukkumaan, jos sitä ei käytetä.

Itselläni ei ole Ubuntua käytössä, joten en nyt aivan varma mikä on tiedoston nimi. Kuvittelin Ubuntussa olevan alsa.conf (aikaisemmassa viestissäni oli kirjoitusvirhe) tiedosto, mutta täytyy etsiskellä tarkimmin jos ko. tiedostoa ei sieltä löydy.

Ja näköjään osaan itse käyttää omia aivojani; löytyy alsa-base niminen tiedosto, jossa sanotaan (mm.) "# Power down HDA controllers after 10 idle seconds
options snd-hda-intel power_save=10 power_save_controller=N"
Totako sitten pitäisi muuttaa jotenkin?

edit. Ja niin, tuo jälkimmäinen komento sanoo "lupa evätty"

Molempien komentojen pitäisi toimia pääkäyttäjän oikeuksilla. Komentorivillä
Koodia: [Valitse]
sudo -i ennen noita komentoja.

Kovasti vain väittää vastaan:
"bash: /sys/module/snd_hda_intel/parameters/power_save: Lupa evätty"

4
Mistä saisin tietää mikä moduli minulla on?
Pääte antoi ensimmäisellä komennolla vastaukseksi 10 (mitä sitten tarkoittaakin.. millisekunteja, sekunteja, vai...?)
Tuolta /etc/modprobe.d/ kansiosta en kyllä lödyä also.conf nimistä tiedostoa...

edit. Ja niin, tuo jälkimmäinen komento sanoo "lupa evätty"

5
Hei,

Eilen asensin (levykuvalta) Ubuntu 9.10 koneelleni (sitä ennen siinä oli Ubuntu 9.04) ja kaikki toimii mainiosti, paitsi kun jotain tapahtuu (jostain pitäisi kuulua ns. hälytysääni. Oli se sitten Empathy, Evolution, Firefox jne.) niin kuulluu hälytysääni JA poksahdus. Vika ei vaikuta mekaaniselta vialta, koska poksadus kuuluu usein, muttei aina, ja koska olen kokeillut vaihtaa johtoa. Tätä ongelmaa ei ollu 9.04ssä, joten vika vaikuttaisi olevan 9.10n ongelma, eikä siis laitteistossa johon äänet menevät tietokoneen jälkeen.

Any ideas?

Terveisin,
Robert

pp. Koneeni:
Intel i7 920 (prossu)
6Gt DDR3
Gainward GeForce GTX 295 (näytönohjain)
Asus P6T SE (emo)
Samsung 1Tb kovalevy
Corsair 650W (virtalähde)

6
Kiitos vihjeistä!

Nyt latasin 64bittisen Ubuntun ja poltin sen CDlle, mutta en saa asennettua sitä koneelleni; kun asetan levyn asemaan, pyrkii synaptic avaamaan sen ("Ohjelmapaketteja sisältävä taltio havaittiin. Avataanko se pakettienhallintaohjelmalla?") ja kun avaan sen pakettienhallinnalla, tulee jokin error. Kun avaan työpöydältä levyn ja käynnistän wubi.exen, aukeaa Windowsista tuttu valikko (kokeilin toista asennuslevyä windowsilla) jossa mahdollisuuteni on testata ubuntua ja sitten asentaa se. Kuitenkaan levy ei käynnistä konettani uudestaan, ja jos käynnistän koneen uudestaan itse, ei se buuttaa levyn kautta. Uskon tämän johtuvan siitä että minulla on käyttöjärjestelmänä jo Ubuntu, eikä windows. Miten siis saisin koneeni buuttaamaan levyn kautta jotta voin asentaa sen, tai vaihtoehtoisesti miten saan formatoitua kovalevyni (palautettua vastaavaksi kuin se oli tehtaalta tullessaan :D), jotta voin asentaa systeemin kokonaan uusiksi?

7
Okei, eli komennolla uname -m ilomoittaa i686 eli järjestelmäni on 32-bittinen. Itse ainakin olen elänyt sellaisessa käsityksessä että 64-bittinen olisi viisaampi vaihtoehto (varsinkin koneelle jossa on n.6Gb keskusmuistia sekä erittäine tehokas näytönohjain). Kannattaisiko minun siis vaihtaa 64-bittiseen versioon, ja jos kyllä, niin miten sen teen? Ubuntuni asensin levyltä.

Kampojahan minulla on siis 3x2Gb ja kaikki ovat tukevasti paikoillaan (olen tarkistanut pariin kertaan)
free -tom komento kertoo tällaista:
total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          3015       1380       1635          0        167        772
Swap:         8832          0       8832
Total:       11848       1380      10467
Miten tuota pitäisi tulkita?

"Prior running the game,you will need to obtain d3dx9_27.dll." Eli nyt sitten selailenkin Winen AppDBtä hiukan lisää :D


8
Hei,

Ostin uuden koneen ja kasasin sen vähän aika sitten ja asensin siihen Ubuntun.
Tietokoneeni speksit ovat seuraavat;
Intel i7 2,66GHz prosessori
Asus P6T SE emolevy
Gainward GeForce 295 GTX näytönohjain
Corsair TX650W virtalähde
Samsung 1Tb kovalevy
6Gb DDR3 muistia

Tietokone toimii mainiosti, mutta järjestelmän valvonnan mukaan laitteistoni muisti olisi 2,9Gb eli noin puolet siitä mitä sen pitäisi olla.
Mieleeni juolahti että se voisi johtua järjestelmäni 64-bittisyydestä, mutta en jaksa siihen uskoa, ja en ole edes varma onko järjestelmäni 64-bittinen (en siis tiedä mistä sen voisi tarkistaa). Any ideas?

Toinen ongelmani koskee Winen käyttöä; kun asetan Oblivionin levykkeen levyasemaan, ilmestyy sen kuvake työpöydälle, mutta kun yritän käynnistää setup.exen tai OblivionLauncher.exen winellä (oikealla hiiren klikkaus -> "avaa ohjelmalla "Wine Windows Program Loader"") ei tapahdu yhtään mitään. Olen myös yrittänyt päätteen komennolla saada winen suorittamaan tiedostot (Winen F.A.Q.sta "Or, if all else fails, open a terminal window, "change directory" to the folder containing the installer's .exe file, and run the installer with Wine by typing "wine" followed by the installer's filename.") mutta kyseisellä komennolla en saa "löydettyä" oikeaa kansiota, vaan pääte ilmoittaa kokoajan "Tiedostoa tai hakemistoa ei ole" (komento esim: cd ~/media/cdrom0 -> bash: cd: /home/roope/media/cdrom: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole") Miten siis saisin Winen avaamaan kyseisiä tiedostoja? Olen selannut Winen F.A.Q.ia läpi, mutten ole löytänyt mitään mikä olisi auttanut.

Kiitos

Sivuja: [1]