Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kenkku

Sivuja: [1]
1
Totta kai tuo tutkinto on ohjelmariippumaton. Ongelma on vain tutkinnon vastaanottajassa, etsi toinen jos nykyinen ei esim OO.orgin käyttöä salli.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: "Turvakansio"?
« : 29.09.08 - klo:22.03 »
Merkillistä ettei ole niinkään yksinkertaista toimintoa tai pikkuohjelmaa jolla voisi luoda salasanalla suojatun kansion. Kryptausta ja muuta sellaista kyllä löytyy. Simppeli salasanalla auki kansio ja tiedostot käytettävissä ja kansion sulkeminen palauttaisi lukituksen. Minun puhelimellakin voi luoda tuollaisen salasanasuojatun kansion, mutta ei Ubuntulla?
Tämä puute johtuu siitä, että kyseisellä toiminnolla ei ole mitään virkaa, siitä ei ole mitään hyötyä. Jos haluaa estää tietokoneen muita käyttäjiä näkemästä tiedostoa, on Linuxissa sitä varten hyvin kattavat tiedostojen oikeudet. Jos haluaa, ettei kukaan oikeasti halua päästä käsiksi tiedostoihin, on sitä varten salausohjelmia.

3
Laitealue / Vs: Dna mokkula
« : 28.09.08 - klo:20.32 »
Ei sinänsä liity tähän aiheeseen, mutta ilmeisesti jo Intrepidissä saattaa mm. tuo kyseinen Huawein E220 toimia suoraan. Käytän tällä hetkellä hardyssa network-managerin uusinta versiota ja sen kanssa riittää, että laittaa vaan mokkulan kiinni. Asetuksetkin löytyvät itsestään.

4
tämmöstä sanoo:

a245@a245-desktop:~$ sudo apt-get install avant-window-navigator
[sudo] password for a245:
E: Lukkoa /var/lib/dpkg/lock ei saada - open (11 Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
a245@a245-desktop:~$


Sinulla on jossain muualla pakettienhallinta auki. Vain yksi ohjelma voi asentaa/poistaa paketteja kerrallaan, eli sulje Synaptic ja muut vastaavat ohjelmat.

5
Itse suoritin tietokoneen ajokortin (A-taso) koulussa osana ATK-kursseja. Sain yllätyksekseni käyttää OpenOfficea tutkinnon suorittamiseen. Ubuntua tosin ei herunut. Lisäksi otin tutkinnon englanninkielisenä, en tiedä oliko siitä hyötyä, mutta suosittelen sitä kenelle vain, ei ole sen vaikeampi kuin suomenkielinenkään.

6
Yleistä keskustelua / Vs: Piraattipuolue
« : 13.09.08 - klo:13.10 »
Okei menee hieman ohi, mutta:
Toisaalta, jos oikein olen ymmärtänyt niin jopa Stallmanin mukaan on täysin moraalista vaikka kaksoislisenssoida peli: koodi ja taide erikseen  ::).
GPL:n tehtävänä on ottaa kantaa vain ohjelmiin. Ei pidä liian pitkälle rinnastella eri asioita.
Ihan pikku yksityiskohtana, Stallman osallistuu Pirate Parties Internationalin toimintaan ;)

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: käynnistysraksutuskuva
« : 06.09.08 - klo:14.57 »
Olisiko tämä? Kyseinen bugi jostain syystä esiintyi myös minulla, mutta korjaantui linkin takaa löytyvillä ohjeilla.

8
Paljon melua tyhjästä. Lukekaa ensin ne Gmailin lisäkäyttöehdot!

Lainaus
Your Intellectual Property Rights. Google does not claim any ownership in any of the content, including any text, data, information, images, photographs, music, sound, video, or other material, that you upload, transmit or store in your Gmail account. We will not use any of your content for any purpose except to provide you with the Service.

Kyseinen ehto jyrää kaiken ristiriitaisen sisällön Googlen yleisissä ehdoissa.

http://mail.google.com/mail/help/terms_of_use.html

Yrittäkäähän ensin ottaa asioista selvää. No, ei ole minun ongelmani jos joku lopettaa hyvän sähköpostipalvelun käytön, kun ei osaa lukea käyttöehtoja. :)

9
Pikaisella tarkistusella Synapticilla, eihän sieltä pakettivarastosta löydy ncurses-dev pakettia!

Eikös nuo -dev-paketit pitänyt valita erikeen sieltä ohjelmalähteistä, jotta ne tulee näkyviin?
Ei, sekoitat varmaankin nyt lähdekoodipaketteihin, jotka pitää valita erikseen ohjelmalähteistä. Kyseessähän siis oli väärän paketin etsiminen, oikea paketti oli libncurses5-dev.

10
Niin se ncurses ihmetyttää vähän kun se on kyllä asennettuna mutta jostain syystä konfiguroidessa sitä ei löydy jos oikein ymmärrän asiaa!
Käännettäessä ohjelmia lähdekoodista, tarvii riippuvuuksista olla -dev -versiot. Esimerkkinä ncurses, pakettia "libncurses5" tarvitaan, kun halutaan suorittaa ohjelmaa, joka käyttää kyseistä kirjastoa. Kun tuo ohjelma käännetäänkin lähdekoodista, ei riitä pelkkä kirjasto, vaan tarvitaan siihen myös kehityspaketti, eli "libncurses5-dev" mukaan. Tuossa tapauksessa ncurses tuskin on kriittinen tuon kernelin moduulin kannalta.

11
Ei kai vaan Ubuntun käynnistyslataajan Vista-kohta osoittaisi sinne palautusosiolle -> kone käynnistyisi järjestelmän palautustilaan? Minulla ainakin on kaksi eri osiota (Vista ja palautus, HP:n kone) ja kummallekkin niistä löytyy vaihtoehto Ubuntun käynnistyslataajasta.

12
Onkos kukaan täällä kokeillut asentaa kerneliä 2.6.24-20 hardylle proposed-varastosta? Minä asensin ja se otti käyttöön uuden (restricted) ajurin wl. No, tälläpä ei sitten toiminutkaan enää langaton, en saanut yhdistettyä verkkoon (WPA2-suojauksella). Vanha kerneli, johon on säädetty ndiswrapper toimimaan, toimi ihan hyvin. Tein raportin tuosta Launchpadiin, jos jollain muulla ilmenee sama ongelma, suunnatkaapa tänne.

13
Minulla on nyt siis tarkoitus siirtyä käyttämään SUOMESSA TÄYSIN ILMAISIA ohjelmia Ubuntussani,
en aio enää lähteä tulkitsemaan sitä mikä on minun itsestään selvä oikeuteni ja mikä on vain huonoa laki pykälää maassamme,

DVD katselu taitaa olla laitonta virallisen lain mukaan Ubuntussa, ellei sitten osta Codeceja,,
myös MP3 pakkaus taitaa olla patentoituna jollekulle , eli ei kiitos sitäkään sitten ??
DVD:n katselu ubuntulla vaatii CSS-salauksen purkamisen. Sillä ei ole mitään tekemistä ohjelman vapauden kanssa. Tuon salauksen purkamiseen on tehty kirjasto, joka on vapaa. Tuon ohjelman asentaminen ei ole Suomessa laitonta, käyttäminen voi mahdollisesti olla (ilmeisesti tätä vielä puidaan useassakin tuomioistuimessa). Jos kuitenkin haluat poistaa kyseisen kirjaston, etsi pakettia libdvdcss2.

14
Noiden kernel-asetuksien lisäämiseen löytyy parempikin tapa. Ne kannattaa lisätä ylempänä olevaan (kommenteissa, tarkoituksella) listaan, josta ne lisätään automaattisesti jokaisen kernel-päivityksen yhteydessä.

Etsi siis rivit
Koodia: [Valitse]
## additional options to use with the default boot option, but not with the
## alternatives
## e.g. defoptions=vga=791 resume=/dev/hda5
# defoptions=quiet splash
ja lisää asetukset (noapic nolapic irqfixup) defoptions-rivin perään. Kuten lainaus kertookin, tämä kohta lisää asetukset "tavallisiin" kerneleihin, ei esim. "recovery mode"-kerneleihin. Tämän jälkeen vain sudo update-grub (joka siis päivittää menu.lst -tiedoston, manuaalisesti tai aina kernelipäivityksen yhteydessä) ja kaikissa kerneleissä pitäisi olla nuo asetukset valmiina.

Voittajarivi on siis:
Koodia: [Valitse]
# defoptions=quiet splash noapic nolapic irqfixupHuomaa, tuon rivin tulee olla kommentoituna. Se ei kuulu itse menu.lst-tiedostoon, vaan sitä käytetään vain kun update-grub päivittää menu.lst:n.

15
Pelit / Vs: OpenTTD
« : 28.07.07 - klo:15.37 »
OFFTOPIC

En millään älyä miksi en saa korvattua liikenne välineitäni. Olen valinnut korvaus ikkunassa vasemmalla korvattavat ja oikealla millaisiksi niiden pitäisi muuttua ja sitten tietysti aloita korvaaminen, mutta silti mitään ei tapahdu!?! ??? >:( Mitä tein väärin?!

PS. OpenTTD:een versio on vielä toistaiseksi 4.8
Tarkista, että sinulla on tarpeeksi rahaa. Tietääkseni korvaamiseen tarvitaan välineen hinta + asetuksista määritettävä minimimäärä rahaa..

Sivuja: [1]