Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut => Aiheen aloitti: Lups - 13.01.14 - klo:16.29
-
Minulla on kovasti vaihteleva mobiililaajakaista, nopeus on yleensä välillä 0.80 Mbps-2.30 Mbps (kotona nopeampi kiinteä, mutta sitä ei voi kuljettaa mukana). Ja tämä tosiaan heittelee koko ajan, Kyselisin että voinko tällä nopeudella ladata kuvia netistä/upata näitä nettiin vaan aiheuttaako tuo kaistan heitteleminen sen että kuva laatu jotenkin huononee?
Käyttöjärjestelmä Win 7 ja mobiililaajakaista Saunalahti. Ja tämä kyllä yhdistää tuohon HSPA-yhteyteen vaikka hidas onkin.
-
Minulla on kovasti vaihteleva mobiililaajakaista, nopeus on yleensä välillä 0.80 Mbps-2.30 Mbps (kotona nopeampi kiinteä, mutta sitä ei voi kuljettaa mukana). Ja tämä tosiaan heittelee koko ajan, Kyselisin että voinko tällä nopeudella ladata kuvia netistä/upata näitä nettiin vaan aiheuttaako tuo kaistan heitteleminen sen että kuva laatu jotenkin huononee?
Lyhyt vastaus:
Ei vaikuta kuvien laatuun kumpaankaan suuntaan ladatessa.
Pitkä vastaus:
Teoriassa joku sivusto voisi havaita hitaan yhteytesi ja heikentää sisällön laatua sen mukaan. Käytännössä näin tehdään vain videotoistossa. Toisaalta yhteyden katkominen voisi rikkoa dataa niin että kuvat latautuvat vain osittain. Silloin esimerkiksi progressiivisesti pakattu jpeg saattaisi näkyä karkeasti pikselöityneenä. Ylös, nettiin päin siirrettäessä todennäköisin vaikutus on vain se, että siirto on hidas ja katkon sattuessa tiedosto jää vialliseksi, eikä näy katseltaessa kokonaisena (alaosasta puuttuu osa tai kuva ei näy lainkaan). Jos yhteys pysyy kuitenkin suhteellisen hyvänä (0.8 Mbps ei ole huono), eikä katko jatkuvasti, tällaiset ongelmat ovat korkeintaan satunnaisia.
Näetkö itse kuvien laadussa jotain ongelmaa, joka ilmenee vain mobiilikäytössä? Ota kuvakaappaus selaimen ikkunasta niin katsotaan miltä se näyttää.
-
Itse olen huomannut, että monesti nuo ailahtelevat nettiyhteydet itseasiassa toimii nopeimmin kun niitä ns. työllistetään kunnolla.
Poikkeuksena tietysti jo mainitut yhteyttä oikeasti katkovat tapaukset.
-
Jos nettini nopeus on alle 0.85 Mbps ja kuuluvuutta yksi palkki niin pystyykö tällä vielä lataamaan ja uppaamaan kuvia ilman että niiden laatu kärsii? Ja tosiaan tuo nopeus heittelee, kun menen yläkertaan koneen kanssa niin saattaa olla yli 2 megaa joissain tapauksissa. Mutta tuo tosiaan häiritsee että voinko tehdä normaaleja asioita koneella vaikka netti on todella hidas (ei se yleensä edes vaikuta hitaalta mutta nopeustestit heittävät huonoja tuloksia).
-
Pitäisi pystyä. Varsinkaan, jos yhteys ei pätki.
-
Jos nettini nopeus on alle 0.85 Mbps ja kuuluvuutta yksi palkki niin pystyykö tällä vielä lataamaan ja uppaamaan kuvia ilman että niiden laatu kärsii?
Näet kyllä omin silmin, jos kuvissa on vikaa!
-
Jos nettini nopeus on alle 0.85 Mbps ja kuuluvuutta yksi palkki niin pystyykö tällä vielä lataamaan ja uppaamaan kuvia ilman että niiden laatu kärsii?
Pystyy. Nettiyhteyden hitailu ei vaikuta kuvien laatuun, vain niiden latausaikoihin.
Mutta tuo tosiaan häiritsee että voinko tehdä normaaleja asioita koneella vaikka netti on todella hidas (ei se yleensä edes vaikuta hitaalta mutta nopeustestit heittävät huonoja tuloksia).
Voit tehdä ihan kaikkea, anna palaa vaan. Jotkut palvelut netissä saattavat vaatia nopeamman yhteyden, esim. elokuvia ja sarjoja striimaavat saitit. Varsinkin HD -toisto vaatii kohtuullisen yhteyden.
-
Mutta varmistan vielä: siis pätkivälläkin netillä pystyy lataamaan/uppaamaan kuvia normaalisti (jos pätkäisee välillä niin riittää että uppaan kuvan uudestaan) ja mahdolliset häiriöt näkyy tiedoston koossa?
-
.... ja mahdolliset häiriöt näkyy tiedoston koossa?
Ei. Tiedonsiirtovirheitä ei lähellekään aina voi todeta tiedostokoosta.
Mainitsit että haluat hoitaa homman Windows 7:lla? Haluat varmistaa, että homma 100% varmuudella hoidettu oikein? Tee seuraavasti.
1. Pakkaa kuvatiedostot yhteen pakettiin (ei mitenkään välttämätöntä, mutta nopeuttaa ja helpottaa tiedonsiirtoa).
2. Lataa sovellus HashTab. Linkki kotisivulle: http://implbits.com/hashtab.aspx
3. Asenna HashTab.
4. Uppaa tiedostot minne nyt sitten oletkaan niitä uppaamassa.
5. Lataa nyt upatut tiedostot takaisin koneellesi eri tiedostonimellä.
6. Avaa ladatun tiedoston ominaisuudet oikealla napilla --> Valitse "Tiedoston tiivisteet" välilehti.
7. Nyt vain valitset "Vertaa tiedostoa" ja valitset sen alkuperäisen pakatun tiedoston.
8. Jos CRC32, MD5 ja SHA-1 arvot vastaa toisiaan, niin voit olla 100% varma, että kyseiset tiedostot ei takuulla ole korruptoituneet tiedonsiirron aikana.
Se onkin siinä. Helppoa ja yksinkertaista.
-
Kuulostaa hankalalta, varsinkin kun minulla on enemmän ongelmia netistä koneelle ladattavissa tiedostoissa. Eikö tuon yleensä näe silmämääräisesti ja miten harvinaista on että tökkivä mobiililaajakaista korruptoi kuvat? Jos niissä on prikulleen sama tiedostokoko niin eikö se kerro että uppaus on onnistunut? Olen jokaisen upatun tiedoston jälkeen tarkastanut kuvan koon ja yhtä monta kilotavua on olleet.
Mutta taidan kokeilla tuota ohjelmaa, paranoidi kun olen. Miten saan selville että se alkuperäinen kuva on latautunut koneelleni oikein, siis ennen kuin uppaan sen? Sitten on sellainen ongelma että minulla on 132 pientä kuvaa mitkä pitäisi upata Photobucketiin eikä sinne voi pakata tiedostoja ja järkikin sanoo että en niitä jokaista voi erikseen testata. Täytyy varmaan niiden tapauksessa luottaa silmämääräiseen tarkastukseen.
Kiitos kun olette jaksaneet auttaa itsestäänselvissä asioissa. 8)
-
Kuulostaa hankalalta.
No tuo nyt vaan on se ainoa 100% varma tekniikka. Sitähän sinä olit hakemassa.
Jos niissä on prikulleen sama tiedostokoko niin eikö se kerro että uppaus on onnistunut? Olen jokaisen upatun tiedoston jälkeen tarkastanut kuvan koon ja yhtä monta kilotavua on olleet.
Lue edellinen viesti uudelleen.
Miten saan selville että se alkuperäinen kuva on latautunut koneelleni oikein, siis ennen kuin uppaan sen?
No jos ihan absoluuttista totuutta haetaan. Et mitenkään. Avaat tiedoston ja tsekkaat onko se ok. Jos siinä on paha tiedosiirtovirhe, niin huomaat sen kyllä ihan silmin. Toki jos olet siirtänyt sen toiselta koneelta, niin tarkistat siellä tiivisteet nykyiseen. En tiedä kameroista, mutta ehkä joissain niissäkin on tiivisteet käytössä tallennusmedialle? En tiedä. Ainakaan pari vuotta vanhasta Canonin amatööri järkkäreistä ei tuota ominaisuutta löydy.
Sitten on sellainen ongelma että minulla on 132 pientä kuvaa mitkä pitäisi upata Photobucketiin eikä sinne voi pakata tiedostoja ja järkikin sanoo että en niitä jokaista voi erikseen testata.
Pieniä kuvia? Ei voi tsekata näitä tiedostoja?
Katso vastaus ensimmäiseen lainaukseen. Jos haluat sen 100% varmuuden, niin mitään muuta keinoa ei ole.
Jos kuvat on noin rakkaita sinulle, niin etkai tosissasi aio säilyttää niitä Photobucketissa? Itseasiassa tuo Photobucket on ainakin aiemmin oletusasetuksilla automaagisesti kairannut kuvat pienempään kokoon. Eli oikein puristi sanoisi, että pilannut nuo kuvat. Asetuksista piti ihan erikseen valita, että kuvia ei prosessoida mitenkään uploadissa. Huom. En ole käyttänyt Photobucketia vuosikausiin, koska se muuttui minusta täydeksi jätteeksi koko palvelu yhdessä välissä, eikä paluuta ole tullut harkittuakaan sen jälkeen. Eli voin olla (ja todennäköisesti olenkin) nykytilanteesta ihan pihalla.
-
Tuskin kannattaa noin monimutkaisesti tehdä kaikille kuville, jos niitä virheitä ei näe silmämääräisesti. Mitä mieltä olet? Miten itse lataat/uppaat kuvat vai uppaatko ollenkaan?
-
No itselle tärkeät kuvat säilyy omissa media-arkistoissa. Edes niille en tee henk.kohtaisesti tiiviste tarkistuksia. Itselle riittää kun vilkaisen että kuvat aukeaa normaalisti. Tuo tiivisteen tarkistus on sinänsä nätti kohdistaa esim. pakattuihin tiedostoihin. Pääsääntöisesti käytän sitä ihan toisentyyppisiin tiedostoihin, sanotaan esim. ostetun ohjelmiston asentimen tallentamiseen. Tärkeisiin työtiedostoihin yms. En ole ammatiltani mikään valokuvaaja, eli valokuvien "varmuuskerroin" on itselleni luokkaa olematon.
Jos upin jonkin kuvan nettiin, niin harvoin edes tarkistan onko se onnistunut, huom. siis edes visuaalisesti. Kyllä sen joskus huomaa tai joku muu huomauttaa asiasta. Senkus sitten lataa kuvan uudelleen paikkaan X.
Mutta se mikä itse kullekin on tärkeää, niin se on aina yksilöllinen juttu.
-
Sitten vielä sellainen tyhmä kysymys että jos mokkulan asetuksissa lukee että signaali on "heikko", niin pelittääkö kaikki kuitenkin normaalisti (katson harvoin videoita)?
-
Heikko ei tarkoita katkaistua.
-
Mutta jos kuva näyttää ihan hyvältä silmämääräisesti niin kannattaako edes ruveta säätämään? Photobucketia haukuttiin, mikä olis hyvä säilytyspaikka missä voi suoralinkittää? Eikö tuosta tiedoston koosta pysty mitään päättelemään että onko lataus onnistunut?
-
http://i192.photobucket.com/albums/z282/sweetpinkpaw/Banners/sweet_pink_paw-tvd_jg02_zps3ba74b07.png
http://i.imgur.com/dt2o8Zs.png
Ovatko nuo kaksi yhtä laadukkaita teidän silmissä?
-
Sellaista palasin tähän kyselemään että onko nettiyhteyteni huono kun tuo näyttää kahta palkkia viidestä ja speedtest ilmoitti vähän yli kahdeksan megaa nopeudeksi? Ping oli 48. Onko minulla siis yhteys millä pystyy tekemään jotain, lähinnä siirtelemään grafiikkaa koneelle ja koneelta nettiin.
Kumpi on mielestänne parempi, että käytän wlania puhelimen kautta vai nettitikkua? Tämä herjaa jotain kun yritän yhdistää puhelimen kautta:
Discovery service discovery Disabled
Your current network has a .local domain.
Onko normaalia että vaikka minulla on tuo puhelin tuossa vieressä niin ei aina silti näytä kaikkia palkkeja?
-
Voisitko ihan oikeasti vähän keskittyä.
Onko tämä nyt neljäs ketju jo missä viistoat "nettiongelmiasi", joita ilmeisesti ei taida olla edes olemassa? Ei pysy enää ns. jyvällä.
Ping on ihan kelvollista luokkaa ja yli 8megan nopeus on varsin jees, tosin pakko myöntää, että ripottelet tietoa niin hajalleen, että ei mitään käsitystä, että mikä se nopeus edes pitäisi sinulla olla. Taisit sen jo jonnekin kirjoittaa, mutta en varmasti ala sitä varta vasten etsiin..
Tuolla katsoo jo ihan hyvälaatuista videostreamia netistä. Meinaatko että pitää laittaa valokuitu ja satanen liittymä että saa valokuvia upittua/ladattua?!
Jos se yhteys tuntuu toimivan ihan ok, niin miksi tuijotat niitä appletin palkkeja?
Vanha viisaus. Jos se toimii, älä sorki sitä.
-
Ääh gwertyy ei kannata kauheasti hermostua...Lupsilla vaan on kaikenlaisia käsityksiä vaikka kuinka yrittäisi niitä oikoa. Niinkuin nyt vaikka sellaisia että digitaalisen tiedon laatua pudotetaan jos nettiyhteys ei ole "riittävän" nopea. Mutta no kukin taaplaa tyylillään....
-
Itse en ole koskaan luottanut siihen wlanin kuvakkeeseen koneella.
Jos haluaa jotain oikeaa tietoa siitä onko se wlan-yhteys kunnossa niin kokeileppa komentaa seuraavaa:
ip -statistics link show
tai vanhanaikaisesti:
ifconfig
Tuon ylemmän komennon pitäisi tulostaa jotain tälläistä:
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN mode DEFAULT group default
link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
RX: bytes packets errors dropped overrun mcast
0 0 0 0 0 0
TX: bytes packets errors dropped carrier collsns
0 0 0 0 0 0
2: wlp2s0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc mq state UP mode DORMANT group default qlen 1000
link/ether e8:2a:ea:31:9b:97 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
RX: bytes packets errors dropped overrun mcast
5416015 7196 0 0 0 0
TX: bytes packets errors dropped carrier collsns
1092002 5729 0 0 0 0
Eli loopbackin (lo, ei kiinnostava), mahdollisesti langallisen verkkokortin (usein eth0) ja langattoman verkkokortin (tässä wlp2s0, mutta voi olla esim. wlan0) tiedot. Kiinnostavia on tuo RX ja TX alkuisten rivien jälkeen olevat tiedot. ifconfig tulostaa ihan samat tiedot vähän eri muodossa, mutta se on vanheneva työkalu (tosin ehkä helpompi). Jos errors tai dropped sarakkeissa on kasvavat arvot, niin voi huolestua. Errors kasvaa, jos ajurissa on vikaa. Dropper kasvaa, jos yhteydessä on jotain vikaa. Toisaalta TCP osaa itsekin lähettää uudestaan puuttuvan paketin, joten aina ei ole syytä huolestua, vaikka noita tiputettuja paketteja joskus tulisikin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Packet_loss
Näköjään ip antaa vielä enemmän tietoa, jos lisää noita -statistics vipuja (lyhyesti -s):
ip -s -s link show
Muokkaus: Muuten toi 8 megaa ja ping 48 on aika hyvä tulos. Täällä valokuidulla ping ei ole useinkaan ulkomaille tuon parempi. Latausnopeudet toki eri luokkaa, mutta johtuu ihan liittymästä.
-
Anteeksi jos ärsytän mutta olisi vielä yksi kysymys: Onko ok jos tämä ilmoittaa mokkulaa liitettäessä että sitä ei voida liittää, mutta netti kuitenkin toimii? Voiko silloin olla välittämättä tuosta ilmoituksesta?
-
Eipä tuolla mitään merkitystä ole. Todennäköisesti yrittää vain tunnistua ensin massamuistina.
-
Eli kysyn vielä varmuuden vuoksi: Jos minulla on tosi hidas (tällä hetkellä noin kaksi megaa ja heittelehtii) netti, niin siirtyvätkö kuvat silti laadukkaasti? Katson harvoin videota, mutta miten Youtuben kanssa, riittääkö netin nopeus siihen? Ja tosiaan eniten surffailen foorumilla ja käsittelen kuvia, tosin kuvien käsittely ei taida liittyä netin nopeuteen mitenkään mutta haluan varmuuden siitä ettei tämä epävakaa yhteys pilaa niiden siirtämistä. Ja sitten vielä sellaista ihmettelen että miten tuo nettitikku voi olla noin hidas kun kaupungissa asun?
-
Eli kysyn vielä varmuuden vuoksi: Jos minulla on tosi hidas (noin kaksi megaa ja heittelehtii) netti, niin siirtyvätkö kuvat silti laadukkaasti? Katson harvoin videota, mutta miten Youtuben kanssa, riittääkö netin nopeus siihen? Ja tosiaan eniten surffailen foorumilla ja käsittelen kuvia, tosin kuvien käsittely ei taida liittyä netin nopeuteen mitenkään mutta haluan varmuuden siitä ettei tämä epävakaa yhteys pilaa niiden siirtämistä.
Ei vaikuta kuvien laatuun. Jos haluat varmistua että tiedonsiirto onnistui, niin lataa se kuva nettiin ja sitten takaisin koneelle ja vertaa sen ja alkuperäisen kuvan tarkistussummia (md5sum tai sha256sum). Jos ne ovat samat, niin kuvat ovat samat ja se verkossa olevakin on varmasti sama. Jos niissä on eroa, niin koneellasi olevat kuvat ovat ainakin yhdeltä bitiltään erilaiset, mutta siitä ei vielä varmaksi voi päätellä sitä onko verkkoon ladattu kuva sama kuin alkuperäinen.
Youtubea voi kyllä käyttää, jos sietää latausaikoja. Lisäksi ohjelmat kuten youtube-dl helpottavat Youtuben käyttöä hitailla yhteyksillä, tosin kannattaa vähän tutustua sen käyttöön ettei lataa sitä kaikkein laadukkainta versiota videosta turhaan.
Ja sitten vielä sellaista ihmettelen että miten tuo nettitikku voi olla noin hidas kun kaupungissa asun?
Tuota kannattaa kysellä operaattorilta. Kaupungissahan saman maston piirissä on paljon ihmisiä, mutta sen maston kapasiteetti on rajallinen, joten sekin hidastaa. Kannattaa tutkia milloin on ruuhka-aika ja milloin verkossa on vähiten porukkaa ja ajoittaa esimerkiksi päivitykset yms. isommat lataukset siihen aikaan. Lisäksi on joskus puhuttu siitä, että tietyt liittymät saavat käyttöönsä enemmän kaistaa, mutta sitä en voi sanoa onko sellaisesta kyse. Itse en ole koskaan kokenut, että nuo mobiililiittymät olisivat kovin nopeita. Mutta tätäkin voi kysyä operaattorilta.
-
Mutta onko tuo 2 megaa hidas? Pystyykö sillä käyttämään nettiä normaalisti ja kuuntelemaan/ katsomaan musiikkivideoita Youtubesta?
-
Mutta onko tuo 2 megaa hidas? Pystyykö sillä käyttämään nettiä normaalisti ja kuuntelemaan/ katsomaan musiikkivideoita Youtubesta?
Pystyy. Eikö tuo kannattaisi testata itse? Jos se tuntuu toimivan, niin silloinhan se onnistuu. Hidas liittymä ei estä noiden käyttämistä, mutta pidentää latausaikoja.
-
Sellaista vielä viimeiseksi kyselisin että kuvan laatu ei huonone vaikka sen avaisi selaimessa kymmeniä kertoja tai lataisi koneelle? Eikö se huonone vaan silloin kun kuvaa muokkaa?
-
Eikö se huonone vaan silloin kun kuvaa muokkaa?
Miksi?
Sellaista vielä viimeiseksi kyselisin että kuvan laatu ei huonone vaikka sen avaisi selaimessa kymmeniä kertoja tai lataisi koneelle?
Ei pahalla, mutta jos sinulla oikeasti tuo käsitys kuvanlaadusta ja kuvanmuokkaamisesta, niin tämä kysymyksesi ei kosketa sinua mitenkään.
-
Sellaista vielä viimeiseksi kyselisin että kuvan laatu ei huonone vaikka sen avaisi selaimessa kymmeniä kertoja tai lataisi koneelle? Eikö se huonone vaan silloin kun kuvaa muokkaa?
Digitaalinen tieto ei muutu miksikään riippumatta siitä kuinka monta kertaa se avataan tai kopioidaan tai tallennetaan. Ja muokkauksen yhteydessäkin riippuu vähän missä muodossa kuva tallennetaan, häviöllisesti pakattu saattaa huonontua, pakkaamaton tai häviöttömällä formaatilla tallennettu ei muutu miksikään.
Samalla tapaa se kuva ei muutu miksikään ladattaessa se vaikka johonkin pilveen on yhteys sitten minkälainen vaan. On se sitten optinen kuitukaapeli tai 300 baudin modeemi. Ainoa ero on siinä kuinka kauan aikaa menee.
-
Samalla tapaa se kuva ei muutu miksikään ladattaessa se vaikka johonkin pilveen on yhteys sitten minkälainen vaan. On se sitten optinen kuitukaapeli tai 300 baudin modeemi. Ainoa ero on siinä kuinka kauan aikaa menee.
Pilveen siirtäessä ei, mutta osa (lue:monet) kuvapalvelut pakkaa lähetetyt kuvat automaagisesti.
En kyllä tiedä olisiko pitänyt jättää tämä täsmennys kirjoittamatta :)
-
No juu mutta eipä noita kuvapalveluja minään datavarastona kannata käyttääkään, lähinnä vain helpottamaan materiaaliin linkkausta yms..
-
No juu mutta eipä noita kuvapalveluja minään datavarastona kannata käyttääkään, lähinnä vain helpottamaan materiaaliin linkkausta yms..
Ei missään nimessä toki kannatakaan. Kyseiset palveluthan on ihan eri käyttöön tarkoitettu.
Monen moista vaan välillä tulee nähtyä/kuultua/luettua..
-
Sellaista vielä tuosta netin laadusta ja netistä muutenkin kyselisin vielä että kun isken mokkulan kiinni niin kuuluuko sen ilmoittaa "rekisteröity vierailuverkkoon"? ??? ???
Kuvajutut tuli harvinaisen selväksi. 8)
-
Sellaista vielä tuosta netin laadusta ja netistä muutenkin kyselisin vielä että kun isken mokkulan kiinni niin kuuluuko sen ilmoittaa "rekisteröity vierailuverkkoon"? ??? ???
Jos on Saunalahden käyttäjä, niin kyllä. Saunalahden liittymät käyttävät Elisan verkkoa.
-
Jos on Saunalahden käyttäjä, niin kyllä. Saunalahden liittymät käyttävät Elisan verkkoa.
Vähän riippuu. Uusia roamaamattomia SIM-kortteja on ollut joka myymälässä jo huhtikuusta 2014 alkaen. Silloin jäljellä oli vielä roamaavia kortteja joita edelleen myytiin asiakkaille, mutta jossain vaiheessa niiden pitäisi loppua joka myymälässä. Saunalahti ei käsittääkseni suostu vaihtamaan SIM-korttia vain roamaamisen takia, mutta roamaamattomia on siis myyty jo monta kuukautta.
Edit: lisätty tietolähde.
http://yhteiso.elisa.fi/t5/Saunalahti-Ideapaja/Lopettakaa-verkkovierailu-kaikista-Saunalahden-liittymist%C3%A4/idi-p/280294
-
Jos on Saunalahden käyttäjä, niin kyllä. Saunalahden liittymät käyttävät Elisan verkkoa.
Vähän riippuu. Uusia roamaamattomia SIM-kortteja on ollut joka myymälässä jo huhtikuusta 2014 alkaen. Silloin jäljellä oli vielä roamaavia kortteja joita edelleen myytiin asiakkaille, mutta jossain vaiheessa niiden pitäisi loppua joka myymälässä. Saunalahti ei käsittääkseni suostu vaihtamaan SIM-korttia vain roamaamisen takia, mutta roamaamattomia on siis myyty jo monta kuukautta.
Ok, enpä tiennyt tuota näin DNA:n asiakkaana.
-
No niin nyt selvisi että adsl-boksi on rikki, lähettivät uuden. Mutta siis tuo vierailuverkko, miksi sitä sanotaan vierailuverkoksi? :o Eli voin tuon tikun kautta tehdä ihan samoja asioita kuin wlan-yhteydellä? Kumpi on parempi yhteys?
-
No niin nyt selvisi että adsl-boksi on rikki, lähettivät uuden. Mutta siis tuo vierailuverkko, miksi sitä sanotaan vierailuverkoksi? :o Eli voin tuon tikun kautta tehdä ihan samoja asioita kuin wlan-yhteydellä? Kumpi on parempi yhteys?
WLAN on pieni paikallinen langaton verkko, joka vaatii aina että tukiasema on kiinni lankaverkossa (yleensä). Sanalla vierailuverkko ei ole mitään tekemistä tämän kanssa.
Vierailuverkosta puhutaan silloin kun kyse on kahdesta tai useammasta GSM-verkosta. Sinulla on sopimus yhden operaattorin kanssa, ja jos käpälä/mokkula on säädetty pysymään kotiverkossa, et koskaan tee verkkovierailuja. Jos känny/mokkula on säädetty niin että verkkovierailu on sallittu, voit käyttää kotiverkon lisäksi muidenkin operaattoreiden verkkoja, mutta siitä voi tulla lisämaksua. Mutta koska Saunalahti on osa Elisa-konsernia, ei Saunalahti-liittymän verkkovierailusta Elisan verkossa pitäisi (?) tulla mitään lisäkustannuksia. Se vaan näkyy verkkovierailuna käpälässä/mokkulassa. Saunalahden uudet SIM-kortit on tehty niin että Elisan verkon käyttö ei enää näy verkkovierailuna, kuten ei pitäisikään. Mutta vanhat SIM-kortit edelleen näyttävät.
Jos sinulla on laajakaista ja siihen kytketty WLAN, niin se voi olla nopeampi kuin GSM-liittymä. Itsellä ei ole kokemuksia 4G-nopeuksista, mutta pääsääntöisesti kiinteä laajakaista on nopeampi.
-
Elisalla on verkko myös Virossa. Siellä verkkovierailusta veloitetaan roaming-hinnaston mukaisesti.
-
Minulla lukee tässä Saunalahti postpaid ja kun yhdistän niin se ilmoittaa "Olet rekisteröitynyt vierailuverkkoon". Sitten varmistan vielä viimeisen kerran: tällä hetkellä netin nopeus on alle 2 megaa reippaasti enkä pysty käyttämään nyt muuta kuin tuota tikkua. Tässä on kuuluvuutta yksi viiva. Vaikuttavatko nämä jotenkin asioihin mitä voin tietokoneella tehdä vai voinko tehdä ihan samoja asioita kuin wlan-verkossa? Esim. juuri nuo kuvat mistä olen jauhanut?
-
Tässä on kuuluvuutta yksi viiva. Vaikuttavatko nämä jotenkin asioihin mitä voin tietokoneella tehdä vai voinko tehdä ihan samoja asioita kuin wlan-verkossa? Esim. juuri nuo kuvat mistä olen jauhanut?
Samat vastaukset joita on jauhettu, ovat edelleen täysissä voimissaan.
-
Mutta kun hämää tuo yksi palkki, olen saanut jostain käsityksen että vaikuttaa jotenkin netin käyttöön ja sieltä ladattaviin asioihin. Ja sitten tuo vierailuverkko, onko kaikki kunnossa kun se on nimelllä Saunalahti Postpaid HSPA+ vierailu.
-
Pitääkö tuosta vierailuverkosta huolestua kun siinä tosiaan lukee Saunalahti Postpaid HSPA+ ja kun yhdistän niin ilmoittaa "Olet rekisteröitynyt GSM vierailuverkkoon". Voinko jatkaa vaan iloisesti surffailua ettei mikään mene vikaan tai tule laskua?
Kun otan verkkovierailun pois käytöstä niin tämä ei yhdistä ollenkaan.
-
Miltä operaattorilta tikku on ostettu?
-
Pitääkö tuosta vierailuverkosta huolestua kun siinä tosiaan lukee Saunalahti Postpaid HSPA+ ja kun yhdistän niin ilmoittaa "Olet rekisteröitynyt GSM vierailuverkkoon". Voinko jatkaa vaan iloisesti surffailua ettei mikään mene vikaan tai tule laskua?
Minun mielestäni tuota kannattaisi kysyä operaattorin asiakastuesta. Samoin aika montaa noista liittymää koskevista aiemmista kysymyksistä.
-
Itelläni on varaliittymänä vanha Saunalahden tikku, ja se sanoo ihan saman asian, eli rekisteröitynyt vierailuverkkoon. Sillä ei ole mitään vaikutusta laskutukseen yms. kamaan, kyseessä on ominaisuus eikä vika.