Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Windows salaa tiedostot?
« Uusin viesti kirjoittanut raimo tänään kello 15:14 »
Moi!
Miten estetään väkisinsalaus?
linkissä lähde jonka lopussa mainitaan että tapahtuman voi estää rekisteriä ronkkimalla, miten tämä tapahtuu?

En mielelläni asenna Windowsia uudelleen vaan jos rekisteriavaimet ratkaisee asian on se helppo ja hyvä vaihtoehto?

https://www.mikrobitti.fi/neuvot/windows-salaa-pian-datasi-ilman-lupaa-nain-estat-sen-ja-suojelet-itseasi-tietojen-menetykselta/2e01e90c-f39e-4f82-923f-1244ba8469b1
2
Ohjelmointi, palvelimet ja muu edistyneempi käyttö / Vs: Skriptiajuri
« Uusin viesti kirjoittanut petteriIII tänään kello 08:56 »
Muuttujien arvot on nyt siirretty funktioon - ja millä nimellä ne ovat funktioon tulleetkin niin funktion sisällä niillä on aina sama nimi joten niitä voidaan käsitellä tulonimestä riippumatta aina samoilla käskyillä - muutokset tulevat aina sille 'samalle nimelle'.

Ennenkuin skriptistä palataan nuo 'aina saman nimiset' muuttujat kopioidaan takaisin niihin parametreina tulleisiin muuttujanimiin - käskyllä:
Koodia: [Valitse]
unset $1; read<<<${apu2[@]} $1
- tässä on uutta vain tuo 'unset $1' - se tarkoitaa: nollaa $1 - koska $1:ssä on se vanha arvo ja jos sen lisäksi kirjoitettaisiin muuttunut arvo niin se alkuperäinen tulisi tulosteessa sen muutetun jälkeen.
- muuten: jokainen muuttuja on sama kuin saman-niminen matriisi jonka osoitteessa 0 on muuttujan arvo - siksi käsky:
Koodia: [Valitse]
read<<<${apu2[@]} $1 
toimii tavallisellakin muuttujalla.
3
LibreOffice on sillä tavalla hankala, että joskus se avaa heti ikkunan kun tiedostoselaimessa täppää tiedostoa, ja joskus (ainakin kun poimii useamman tiedoston samalla kertaa avattavaksi) se ei avaa ikkunaa, vaan näyttää vain sivupalkissa uuden ikonin, josta näkee, että writer tai cal tai mikä milloinkin on nyt auki, ja sitten pitää sieltä sivupaneelista osata löytää se kuvake ja avata ikkunat siitä.
4
Ei oikeastaan ole. Thunderbird jumittaa Windowsissa, mutta nyt se on toiminut Ubuntussa. Sen sijaan Libreoffice Writer ei toimi, en saa sitä edes auki, vaikka sivupalkissa näkyy, että se on avattu.
Vika voi olla läppärissänikin. Se on saattanut hyvin tulla tiensä päähän, sillä sitä on käytetty paljon niin Windowsissa kuin Ubuntussa.
Vaikea sanoa, mitä pitäisi tehdä. Pitäisikö yrittää Abiwordia?
5
Laitteistovika on mahdollinen, etenkin jos oireita esiintyy sekä Ubuntussa että Windowsissa.

Mahdollisia syitä ovat ainakin:
- Ylikuumeneminen -> Puhdista tuuletusaukot ja mahdolliset jäähdytysrivat imurilla. Tarkista, että tuuletin pyörii normaalisti.
- Viallinen kovalevy -> Tarkista levyn tila esim. Levyt-ohjelmalla tai aja Windowsissa levyn tarkistus
- Viallinen muisti -> Aiheuttaisi luultavasti satunnaisia koko käyttöjärjestelmän jumiutumisia. Onko sellaista tapahtunut?


Mitä Ubuntun LibreOffice sanoo, jos yrität avata vaikkapa Writerin päätteen kautta komennolla:

Koodia: [Valitse]
lowriter
6
Väillä tuntui että Ubuntu toimii, mutta en saa auki edes LibreOfficea. Pian mutkin ohjelmat rupeavat tilttailemaan. Uusi asenus on ainoa mahdollinen, mutta en ehdi tehdä sitä nyt. Katsotaan, toimiiko Windows? Vai voiko kaikki johtua vain siitä, että koneeni ei enää toimi kunnolla. Lenovo läppäri eikä mitenkään hirveän vanha
7
Nyt Ubuntuni toimii ja ajattelin odotella rauhassa uuden version joko ilmestymistä tai tarjousta pääivittämiseen. Jos samat ongelmat ilmestyvät uudelleen, asennan uuden Ubuntun.
8
Olen näköjään hermoillessani avannut kaksi keskustelua tästä aiheesta. Vastasin ensimäiseen aloittamaani "Thundebird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa." Olen pahoillani, että tein hermoillessani niin. Merkitsen tämän aiheen ratkaistuksi.
9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Thunderbird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa
« Uusin viesti kirjoittanut Pontus12 17.05.24 - klo:10.57 »
En ole varma, olenko ymmärtänyt oikein, mitä "reitittimellä" tarkoitetaan. Onko se sama kuin verkkopalvelin? Tai miten "reititin" kytketään pois päältä ja taas takaisin. Asensin molemmissa järjestelmissä Thunderbirdin uudelleen samoin kuin sen sähköpostitilit. Nyt molemmat järjestelmät toimivat jälleen, mutta saa nähdä, kuinka kauan.
Kummallinen piire tässä kaikessa oli se, että hiireni lakkasi toimimasta ja samoin kosketuslevy. Molemmat toimivat nyt. Ainakin toistaiseksi!
10
Ohjelmointi, palvelimet ja muu edistyneempi käyttö / Vs: Skriptiajuri
« Uusin viesti kirjoittanut petteriIII 17.05.24 - klo:07.07 »
Matriisit ovat BASH:issa vähän omituisia. Esimerkiksi matriisin: jokunimi=(1 2 3 4 5 6 7 8 9) kuvaus on: 
Koodia: [Valitse]
declare -a jokunimi=([0]="1" [1]="2" [2]="8" [3]="4" [4]="5" [5]="6" [6]="7" [7]="8" [8]="9")
Siitä erotetaan tekstijono joka kuvaa muuttuja arvoja: ([0]="1" [1]="2" [2]="8" [3]="4" [4]="5" [5]="6" [6]="7" [7]="8" [8]="9"). Tekstijono on nykykäsityksen mukaan kummallinen koska on totuttu siihen että matriisin jäsenistä ilmoitetaan vain niiden arvo - mutta tosiasiassa matriisin jokaisella jäsenellä on sekä arvo että osoite. Muitten kielien matriisit vaan ovat sellaisia että niiden osoitteet alkavat aina ykkösestä ja kasvavat yhdellä seuraavalla jäsenellä joten osoite on sama kun jäsenen järjestysluku. Mutta BASH:issa ei ole näin vaan matriisin jokaisella osoitteella voi olla ihan mikä positiivinen arvo tahansa joten sekä arvoa että osoitetta täytyy raahata perässään - kuvatulla tavalla muodostetuilla matriiseilla on erinomaisia lisä-ominaisuuksia mutta noiden lisä-ominaisuuksen soveltaminen käytäntöön on ihmisille niin vaikeaa käsittää että käytännössä niitä ei nykyään enää sovelleta - mutta jokatapauksessa tässä toiminta on otettu huomioon eikä rikottu BASH:in matriisien rakennetta.
- joten luetaan matriisin kuvaus muuttujaan apu1. 
- muuttujan apu2 muodostamiseksi annetaan käsky:
Koodia: [Valitse]

declare ${apu1:8:2} apu2=$tekstijono

- tämänjälkeen apu2 on klooni alkuperäisestä muuttujasta - muuten paitsi nimi on apu2 - siis sillä on sama tyyppi ja samat arvot olipa se numero- tai tekstimuuttuja, matriisi tai assosiatiivinen matriisi.


Jälleen selitystä:
käsky:declare täytyy kirjoittaa itse, se ei kopiosta toimi - muu osa kuvauksesta toimii kopiosta mutta muuttujanimi täytyy muuttaa. Koska tuon -a paikalla on muuttujan määreet niin sillä paikalla lukee milloin mitäkin, mutta koska se on aina samalla paikalla niin sillä paikalla oleva kopioidaan - se on tuo ${apu1:8:2}
- muuttujan määreitä ovat: onko kyseessä tavallinen muuttuja vaiko matriisi - tai assosiatiivinen matriisi - ja ovatko parametrien alkiot read-only, integer ...   
- jokaista skriptiin lähetettävää muuttujaa kohden täytyy muodostaa oma apu1 ja apu2, apu3 ja apu4, apu5 ja apu6 ... . Ensimmäisen muuttujan nimi on apu2. Seuraavista muuttujista tulisi apu4, apu6, apu8 .... Muuttujat: apu1, apu3, apu5 ... ovat vain väliaikaisia talletuspaikkoja.
- matriiseja saa nimiparametreissa olla kuinkamonta vaan ja ne voivat sijaita kutsussa missävaan.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10