Esim. käytettäessä useampia eri käyttöjärjestelmiä tai jakeluversioita, ei LVM:stä taida olla suuresti iloa.
Eri käyttiksiä käytettäessä ei, jos eivät tue LVM:ää, (esim. windows) mutta eri jakeluversioita käytettäessä kylläkin on jos kaikki jakelut tukevat LVM:ää.
Eli jos sulla käytössä vaikkapa kaksi levyä 100Gt ja 80Gt. Asennat vaikkapa Ubuntun ja LVM:n käyttöön ja otat koko levyt käyttöön niin.
No haluat myöhemmin asentaa toisen Linuxin rinnalle, joka tukee myös LVM:ää etkä ostaa lisää levyjä. Pienennät noita Ubuntun osioita (olettaen, että vapaata tilaa on) ja teet uudet osiot tuolle toiselle Linuxille ja asennat sen.
No myöhemmin kyllästyt toiseen näistä distroista ja päätät poistaa sen. Poistat osiota ja muokaat LVM:ää käyttämään senkin tilan jäljelle jäävälle distrolle.
No niin tai näin. Jokainen joka haluaa käyttää LVM:ää ja joka ei halua niin ei ole pakko. Se on sitä Linux maailman valinnan vapautta.
Joka tapauksestta LVM on tulevaisuutta ja sitä tullaan tulevaisuudessa käyttäämään yhä ennemmän, joten kannattaa vakavissaan harkita sen opettelemista ja käyttöönottoa.
Ainoa ongelma minkä äkkiseltään keksin, että voi LVM:n kanssa tulla on, että jos LVM on konffattu käyttämään useamman levyn tilaa.
Jos yksi niistä pamahtaa niin, en ole varma osaako LVM lukea edes jäljellä olevia tiedostoja.
Tosin tuo ongelma ei nyt kovin vakava ole koska levyjä paukkuu nykyään erittäin harvoin (olettaen tietysti, että koneen tuuletus kunnossa) ja varmuuskopiointi on keksitty.