Kirjoittaja Aihe: Listaa/tietokantaa Linuxin viruksista  (Luettu 8858 kertaa)

Ninnnu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 247
  • LinuCaster
    • Profiili
Re: Listaa/tietokantaa Linuxin viruksista
« Vastaus #20 : 02.12.06 - klo:20.32 »
En ymmärrä miksi sitä Firefoxianne hehkutatte. Verratkaapa Operaan. http://secunia.com/product/10615/
Harkitsin pitäisikö FF:ää mainita ollenkaan, mutta koska se nyt on se oletus-selain Ubuntussa ja IE on mainittu niin...

audi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1124
    • Profiili
Re: Listaa/tietokantaa Linuxin viruksista
« Vastaus #21 : 03.12.06 - klo:21.18 »
En ymmärrä miksi sitä Firefoxianne hehkutatte. Verratkaapa Operaan. http://secunia.com/product/10615/
Minun selaimeni on paras, oli se mikä tahansa.  :D
Mozillazine

A1398 ym romua,  macOS 10.13
Linux Mint 18, Mate

okram

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 145
  • Too high to get it right
    • Profiili
    • homepage
Re: Listaa/tietokantaa Linuxin viruksista
« Vastaus #22 : 03.12.06 - klo:21.55 »
Mie taas käytän firefoxia harvoin mutta lisäksi käytän galeonia ja epiphanya....siis ne on hyvin integroitu gnomeen jota sitten taas käytän mielelläni. Tätä mielt mä vaa oon... ;D
-okram-

jaldemar

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 288
    • Profiili
Re: Listaa/tietokantaa Linuxin viruksista
« Vastaus #23 : 15.01.07 - klo:08.23 »
Seurailin tässä tätäkin ketjua.

Tuoreena Ubuntun käyttäjänä muista vielä muutaman asian winkkarin 98Se ja f-securen internet securityn palomuureista.

Kun käyttelin vielä Ie:n 6 versiota niin palomuurihälytyksiä tuli pari kolme kertaa päivässä kun koneessa oli kaupasta ostettu täysversio internet security, joka aina korvattiin täysversiolla (päivitysversioiden kanssa oli enemmän ongelmia), siitäkin huolimatta, että minulla oli vielä operaattorin päässä maksettu palomuuripalvelu ja vaihtuva Ip osoite ja laajakaistamodeemissa osoitteenkääntö.


Virustarkistus jumitteli tiuhaan ja päivitysongelmia oli usein.
 
Kun F-secure aloitti tuen tuliketulle, niin poistin kaikki oikeudet Ie:ltä, kun eräs vakoilu ohjelma tarkistus löysi haittaohjelman joka oli liimautunut pysyvästi IE:n sisuksiin.

Tuliketun aikana palomuurihälytykset vähenivät yhteen tai kahteen kertaan kuussa. Siihen auttoi myös, kun vaihdoin sähköposti ohjelman TB:hen. (ennen oli outluukki)

IE:hän taas liimautuu kiinteäksi osaksi winukka käyttöjärjestelmää, jolloin myös etevimmät haittaohjelmat tulevat osaksi käyttistä.

Sitten kun vielä päivitykset tehdään periaatteella laastaria laastarin päälle, niin ainahan syntyy uusi reikä mikä vuotaa.


 Viimeksi Joulukuussa kävin muutamaan kertaan neuvomassa Paria Winukka käyttäjää toisella 2000 ja toisella Xp kun palomuurit ja käyttikset temppuili.

Raukat vielä käyttävät operaattorin toimittamaa "kaikenkattavaa" f-securea ja maksavat siitä kuukausittain.


Yhteen vetona totean, että selain ja sähköposti ohjelma eivät saa koskaan olla sellaisia rakenteeltaan, että ne intekroituvat käyttöjärjestelmän osaksi.


Pari turvallisuusvinkkiä, joita käytän myös ubuntussa: (auttavat sitten tai ei)

1. Selain aukeaa aina tyhjälle sivulle, sillä ainakin winukan puolella haittaohjelmat pyrkivät avaamaan jonkin omansivun, jolloin heti huomasi jos jotain oli vialla.

2. Selain asetetaan aina tyhjentämään kaikki mahdolliset yksityisyystiedot sammutettaessa, mieluiten siten, että itse vielä kuittaat tyhjennyksen.

3 Kun olet Ubuntussa Järjestelmä oikeuksin niin, sähköposti ohjelmaan ei pidä asentaa toimivia tilejä, siitäkin huolimatta, että varsinaisia muista linuxeista tuttuja root oikeuksia ei olekaan.

4 Pääkäyttäjän terminalea ei pidä edes asentaa, vaan kaikki järjestelmä komennot " tavallisella päätteellä" sudo alkuisina.

5 Luot varsinaisen normaalikäyttäjän oikeudet tavalliseen käyttöön (ihan kuin muissakin linuxeissa) , joissa ei ole järjestelmä muutos oikeuksia, eikä lokitiedosto oikeuksia ja vasta tälle käyttäjälle ansennetaan sähköpostitilit toimintaan.

6 Hiukan huolettaa tuo käyttäjän vaihdos, kun se jättää edellisen istunnon taustalle auki, siitäkin huolimatta, että se lukitaan .

7 Normaali varovaisuus netin ja sähköpostin käytössä, kuten winukankin kanssa.