Kirjoittaja Aihe: Restart loop Ubuntu asentamisen jälkeen USB tikulle  (Luettu 956 kertaa)

LA

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Moi, mun läppäri on mennyt ihan sekaisin kun yritin asentaa Ubuntua USB tikulle. En pääse BIOS asetuksiin ja tietokone jää n.s. restart looppiin. Oma osaaminen ei kykene ratkaisemaan, eli kiitollinen jos joku voi auttaa tai tietää keneltä pitäisi pyytää apua. Ongelmasta löytyy kaikki tiedot alla olevasta linkistä:

https://askubuntu.com/questions/1508395/restart-loop-after-ubuntu-install-on-usb


Kiitos avustanne!

Hajakenttä

  • Käyttäjä / moderaattori
  • Viestejä: 1548
    • Profiili
Vs: Restart loop Ubuntu asentamisen jälkeen USB tikulle
« Vastaus #1 : 29.03.24 - klo:14.59 »
Koska on asennettu Ubuntu USB-tikulle ja käynnistetään kone tikku paikallaan, pitäisi tulla GRUB valikko, josta valitaan mikä käyttöjärjestelmä käynnistetään. Asennusohjelman pitäisi tehdä se GRUB. Kuitenkin näyttää siltä, että sitä ei ole tullut tehdyksi, ainakaan ihan oikein. Kun painettaessa virtapainiketta pidetään ensin Shift/vaihto painiketta painettuna koko startin ajan tulee (normaalisti) näkyviin GRUB, josta voi sitten valita nuolinäppäimiä käyttäen tikulla olevan Ubuntun käynnistettäväksi enterillä.

Jos GRUB ei tule näkyviin voi olla mahdollista valita käynnistettävä levy/tikku BIOS/EFI asetuksista.

Kun Ubuntu sitten käy on mahdollista päivittää oikeaan asentoon se tikulla oleva GRUB päätteessä:
Koodia: [Valitse]
sudo update-grub
Ehkäpä BIOS/EFI asetuksiin ei tarvitse kajota, mutta jos tarvitsee niin täytyy etsiä se painike (usein F2)  koneen käyttöohjeesta tai internetin ihmeellisestä maailmasta koneen tyypillä. Kun käynnistettäessä naputetaan sitä painiketta koko startin ajan tulee BIOS/EFI näkyviin. Käsittääkseni ensimmäinen käynnistettävä media pitäisi olla USB, koska muuten asennus ei oikein lähde, eikä tikulla oleva käyttöjärjestelmä myöskään lähde käyntiin kaikkine GRUB valikoineen.

DELL Latitude E6220 Xubuntu 20.04, DELL Latitude 5480 Xubuntu 22.04.
– Memento Vivere – Terv: Timo