Ubuntu 24.04.1 LTS | Lataa ja asenna | Tutustu yhteisöön | Blogi | Yritysten tarjoamat palvelutUusimmat julkaisut: 24.04.1 LTS (suositeltu, 29.8.2024) ja 24.10 - Ubuntun 20-vuotisjulkaisu! (10.10.2024).
Toimiiko mikään 'VIA Labs VL805' -piirisarjan omaava kortti? Tätä löytyy ainakin Axagonin halvimmista korteista, joita Jimms kaupustelee (Heiltä ei saa irti mitään apua Linuxiin liittyen, MS:n sätkynukkeja kun ovat ;-).
Onko omakohtaista kokemusta, kuultua isoilta pojilta, vai huhua.
löydätkö netistä tietoa tietokoneiden PCI väyläisistä usb3 korteista, jotka ei toimisi Linuxissa suoraan tai sellaisia malleja joista käyttäjillä on hyviä kokemuksia?6.5.2023 15.07.22Kyllä, voin etsiä tietoa PCI-väyläisistä USB 3.0 korteista ja niiden yhteensopivuudesta Linuxin kanssa. On totta, että kaikki USB 3.0 -kortit eivät ole täysin yhteensopivia Linuxin kanssa, mutta useimmat ovat. Tärkeimmät tekijät korteissa, jotka vaikuttavat Linux-yhteensopivuuteen, ovat kortin valmistaja sekä käytettävän jakelun versio ja sen kernelin versio.Tutkin erilaisia käyttäjien kokemuksia ja suosituksia ja löysin joitakin PCI-väyläisiä USB 3.0 -kortteja, jotka ovat tunnettuja toimivuudestaan Linux-järjestelmissä:StarTech.com 4 Port PCI Express (PCIe) SuperSpeed USB 3.0 Card AdapterInateck Superspeed 4 Ports PCI-E to USB 3.0 Expansion CardORICO PVU3-7U PCI-E to USB 3.0 Expansion Card with Dual ChipsetKaikki nämä kortit ovat saaneet hyviä arvioita käyttäjiltä, jotka käyttävät niitä Linux-järjestelmissä. En voi taata, että nämä kortit toimivat kaikissa Linux-järjestelmissä, mutta ne ovat todennäköisesti yhteensopivia monien jakeluiden kanssa ja niillä on hyvä maine Linux-käyttäjien keskuudessa.6.5.2023 15.07.52löydätkö sellaisia joissa on ollut ongelmia ja millä piirisarjalla kyseiset mallit on?6.5.2023 15.08.14Valitettavasti en löytänyt tietoa PCI-väyläisistä USB 3.0 -korteista, joissa olisi ollut erityisiä yhteensopivuusongelmia Linuxin kanssa. Yleensä ongelmat johtuvat kortin valmistajasta ja käytetystä jakelusta tai kernelin versiosta.Kuitenkin on huomionarvoista, että jotkut käyttäjät ovat raportoineet ongelmia käyttäessään NEC/Renesas-pohjaisia piirisarjoja sisältäviä USB 3.0 -kortteja Linux-järjestelmissä. Tämän vuoksi jotkut Linux-kehittäjät suosittelevat välttämään näitä piirisarjoja.Yleisesti ottaen kannattaa tutkia kortin valmistajan verkkosivuja ja tarkistaa, onko korttiin saatavilla Linux-ajureita, ja mikä on niiden tilanne. Lisäksi on hyvä tarkistaa Linux-käyttäjien kokemuksia ja suosituksia erilaisista korteista, jotta voit löytää luotettavan ja yhteensopivan vaihtoehdon.
Löydätkö aiheeseen liittyvää tietoa seuraavasta piirisarjasta Linux käyttäjien keskuudessa VIA Labs VL8056.5.2023 15.17.38VIA Labs VL805 on USB 3.0 -ohjainpiirisarja, joka on suosittu Linux-käyttäjien keskuudessa. Se on yleisesti tuettu Linux-ytimissä ja sen pitäisi toimia lähes kaikissa nykyaikaisissa Linux-jakeluissa ilman erillisiä ajureita.Useat käyttäjät ovat raportoineet hyviä kokemuksia VIA Labs VL805:stä Linuxissa, ja sitä pidetään yhtenä parhaista vaihtoehdoista USB 3.0 -tuen tarjoamiseen Linux-järjestelmissä. Joissakin tapauksissa voi kuitenkin olla tarpeen lisätä piirisarjan tuki erillisellä ajurilla, jos esimerkiksi USB-portit eivät toimi odotetulla tavalla.Yhteenvetona voidaan siis todeta, että VIA Labs VL805 on suosittu ja hyvin tuettu USB 3.0 -ohjainpiirisarja Linux-käyttäjien keskuudessa, mutta joissakin tapauksissa saatetaan tarvita erillinen ajuri asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi.mistä ajuri löytyy?6.5.2023 15.20.01Yleensä VIA Labs VL805 -ohjainpiirisarjan ajurit ovat saatavilla Linux-käyttöjärjestelmän ytimessä (kernel), jolloin erillistä ajurin asennusta ei tarvita. Useimmissa tapauksissa piirisarja tunnistetaan automaattisesti ja sen tuki on käytettävissä ilman erillistä asennusta.Jos kuitenkin havaitset ongelmia ohjaimen toiminnassa, voit etsiä VIA Labs VL805 -ohjainpiirisarjan ajurin valmistajan (VIA Technologies) verkkosivuilta. Sieltä voit ladata ajuritiedostoja ja asentaa ne manuaalisesti, jos se on tarpeen.On huomattava, että manuaalinen ajurien asentaminen voi olla monimutkaista, ja väärin asennetut ajurit voivat aiheuttaa järjestelmän epävakautta. Siksi suosittelemme aina ensin tarkistamaan Linux-järjestelmän ytimen tuen VIA Labs VL805 -ohjainpiirisarjalle ennen kuin yrität asentaa ajureita manuaalisesti.6.5.2023 15.20.15pystytkö antamaan suoran linkin?6.5.2023 15.20.33VIA Labs VL805 -ohjainpiirisarjan ajurit ovat integroitu useimpiin Linux-jakeluihin, joten erillistä ajurilatausta ei yleensä tarvita. Jos kuitenkin haluat asentaa ajurit manuaalisesti VIA Technologiesin verkkosivuilta, löydät ajurit seuraavasta linkistä:https://www.viatech.com/en/support/drivers/Valitse ensin "USB" ja sitten "VL805", niin saat ladattua ajuritiedostot. On kuitenkin tärkeää muistaa, että manuaalinen ajurien asennus voi olla monimutkaista ja epäonnistuneet asennukset voivat aiheuttaa järjestelmän epävakautta, joten suosittelemme aina ensin tarkistamaan, onko VIA Labs VL805 -ohjainpiirisarjalle saatavilla tukea Linux-järjestelmän ytimessä ennen kuin asennat ajurit manuaalisesti.
En ole kuullut, että kellään olisi ollut ongelmia USB-korttien kanssa. Ne kuitenkin on tosiaan PCI-väylässä ja kontrollerit on hyvin yleisiä. Itse lähestyisin niin, että kokeilisin pikaisesti googlata, että löytyykö kortteja, joissa olisi ollut ongelmia.Tässä on muuten ChatGPT:n vastaus, mikä voisi olla hyvä pohja.