Kirjoittaja Aihe: Nettisivuilla kokeiltavien chatbottien taustoista  (Luettu 3091 kertaa)

teele

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 818
    • Profiili
Netissä olevien, selaimella kokeiltavien tekoälysivujen taustat ovat jääneet vielä epäselviksi. Nettihaulla ei ainakaan heti tullut tietoa sivuston

https://chat.chatgptdemo.net/

omistajasta tai ylläpitäjästä. Olisiko Kiina hyvä suunta, jos sivuston ylläpidosta vastaavaa toimijaa haluaisi arvailla.

Aikaisemmin luultavasti tällä foorumila ehkä jossain toisessa säikeessä ollut linkki

https://chatbot.theb.ai/#/chat/1002

onkin jo taidettu mainita kiinalaiseksi.

Mieluiten tietysti tekoälyjuttujen kanssa leikkisi jollain avoimen lähdetekstin sivustolla tai suomalaisella sivustolla tai eurooppalaisella tai länsimaisella. Olisiko tällaisia sivuja jo tarjolla.

 



« Viimeksi muokattu: 19.06.23 - klo:11.22 kirjoittanut teele »

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 16252
    • Profiili
Vs: Nettisivuilla kokeiltavien chatbottien taustoista
« Vastaus #1 : 19.06.23 - klo:11.42 »
Netissä olevien, selaimella kokeiltavien tekoälysivujen taustat ovat jääneet vielä epäselviksi.

ChatGPT:tä käytetään OpenAI:n sivuston kautta tai vaihtoehtoisesti Microsoftin Bing-haun kautta (Edgellä tai Edgeksi tekeytyvällä selaimella). Tosin Bingin versio on viritetty vastaamaan hakukoneen tapaan. ChatGPT:n peruskäyttö on toistaiseksi ilmaista, ja lisämaksulla saa nopeamman vasteajan. Väliin on turha etsiä mitään ylimääräisiä sivustoja, vaan kannattaa käyttää suoraan OpenAI:n tarjoamaa palvelua. Muut LLM-mallit ovat sitten asia erikseen.

Lisäksi OpenAI:n eri tekoälymalleihin on saatavilla maksullinen rajapinta, jota voi käyttää virallisten tai yhteisön ylläpitämien epävirallisten kirjastojen kautta eri ohjelmointikielillä. API-avain tarvitaan, jos haluat käyttää erillisiä avoimen tai suljetun koodin sovelluksia, jotka hyödyntävät OpenAI:n malleja.

https://platform.openai.com/docs/introduction
https://platform.openai.com/docs/api-reference
https://openai.com/pricing
« Viimeksi muokattu: 19.06.23 - klo:12.37 kirjoittanut nm »

Jere Sumell

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 722
  • Talous, Hallinto ja Markkinointi (AMK, 2017),B.B.A
    • Profiili
    • Tietokone-blogi
Vs: Nettisivuilla kokeiltavien chatbottien taustoista
« Vastaus #2 : 19.06.23 - klo:11.55 »
Juuri kirjoitin Muusikoiden.nettiin keskusteluun tästä tekoälyn haasteista ja mahdollisuuksista musiikin esittämisen osalta 2023 vuonna, mitä viime viikon lopussa selailin tarjontaa maailmalla noista palveluntarjoajista, jotka myyvät käyttöoikeutta pilvessä pyörivään ohjelmaansa, joka sitten tekoälyalgoritmien ja koneoppimisalgoritmien avulla laskee ulostulona jonkinlaisen ääniraidan niiden attribuuttien tai valintojen kautta, mitä käyttäjä on valinnut mitä ne palveluntarjoajat sinne on pistänyt tarjolle valittavaksi.

https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=247961

Mitä itselläni tuo musiikkiharrastus ollut koko ikäni tämän tietokoneharrastuksen lisäksi, niin jos joku tällä palstalla on kiinnostunut, niin tuossa se suora osoite tuohon postaukseeni tuonne harrastusteemani keskusteluavaukseen.

Sama mitä noilla isoilla teknologiayhtiöillä muutoinkin, noi olennaisimmat algoritmit on tavallisesti liikesalaisuuksia, mikä on jonkin tyyppistä Data Business Assets -kategoriaan liittyvää resurssia, niin tämän postauksen avaajalle voisin todeta, että unohda sivustojen ylläpitävien tahojen etsiminen ja kaivaminen nyt ensisijaisesti.

Sama, mitä tässä jo aiemmin ensimmäisessä vastauspostauksessa tuli, niin tuo OpenAI on merkittävin tällä hetkellä, ja ainoa paras alkuperäislähde, mitä on olemassa.

Mitä nämä ääni/teksti/video/kuva tosiaan jo johonkin pisteeseen saakka on koneellisesti luotavissa, niin täytyy muistaa, että mitä tuo ChatGPT nyt on merkityksellisin edistysaskel nyt tähän mennessä ainakin julkisista palveluista, ja sekin on sillä tavalla voisi sanoa vielä "uuden" karhea.

Voi olla, että jossain kohtaa sitten joko jokin suomalainen palveluntarjoaja, tai todennäköisemmin joku noista ulkomaalaisista laajentaa toimintaansa Suomen kieli/markkina-alueelle EU:hun laajentuessaan, niin siinä kohtaa varmaan sitten on tämän kaltainen mahdollista, mitä tämän ketjun aloittaja nyt oli huolissaan.

Oma näkemykseni on, että siihen menee todennäköisemmin vielä aika pitkä aika sen lisäksi, että tämä OpenAI ja mitä sitten muita merkittäviä uutta tekoäly/koneoppimisen algoritmiikkatutkimuksen saralla llöydetään, niin voi olla että sitten jokseenkin kehittyy ja sovelluksista riippuen tarjonta laajenee myös laadun osalta. Näistä on mielestäni liian turhaa tai aikaista sillä tavalla mitään stressiä ottaa kuitenkaan, mitä tämä on nyt tämän asteisen sovelluksien taso tällä hetkellä juhannuksen kynnyksellä 2023.
Free Internet and  people for humans all over the globe!

(Profiilikuvassa oma valokuvani GIMPissä editoituna Disney Classic-väripaletin väreihin ja muunnettuna bittikartta-tiedostosta vektorigrafiikaksi.)