Kirjoittaja Aihe: Wordpressillä tehdyt nettisivuni ovat rikki ja erilaiset kuin puhelimessa (RATKA  (Luettu 2216 kertaa)

Pontus12

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2434
  • Profiili
Wordpressillä tehdyt nettisivuni ovat rikki ja erilaiset kuin puhelimessa. Sivuni osoite on jotaarkka.tarulinna.fi ja aikaisemmin ne toimivat. Omituisinta on, että android puhelimessani ne, paitsi että näyttävät erilaisilta, toimivat jotenkin, mutta ei siinäkään täydellisesti. Alunperin tein sivuni itse, mutta sitten pyysin apua, joka auttoikin vähän aikaa ennen kuin ko saitti meni jotenkin sekaisin. Se ei ollut alunperinkään valmis, mutta lisäsi siihen aina vähitellen uusia sivuja. Ilmeisesti kaikki se materiaali (sivut), mitä olen ehtinyt sinne laittaa, on jotenkin tallessa. Tietokoneella sen käyttäminen on aika ongelmallista, mutta puhelimella, kun käyttää menu painiketta, löytää enemmän kuin tietokoneen selaimessa, missä linkit ovat aivan sekaisin.
Opettelin aikoinani käyttämään jonkin verran Wordpressiä, mutta en enää muista siitä paljoakaan. Yksi englantilainen tuttavani on luvannut katsoa sitä ja auttaa saitin korjauksessa. Sitä kuitenkin auttaisi, jos osaisin edes jotenkin sanoa, mikä siinä on vikana. Onko vika linkeissä sivuille? Vai onko koko sivujen rakenne vaurioitunut.
« Viimeksi muokattu: 01.02.23 - klo:10.24 kirjoittanut Pontus12 »

Jere Sumell

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 727
 • Talous, Hallinto ja Markkinointi (AMK, 2017),B.B.A
  • Profiili
  • Tietokone-blogi
Voi olla vika käyttämässäsi teemassa.

Firefoxissa on tuossa alasveto-ominaisuus valikossa "Lisää työkaluja" -alavalikossa "Responsive Design mode", niin katso Mozillan selaimella, toistuuko sama ongelma, mitä mobiililaitteellasi, vai skaalautuuko sivu oikein ne mittasuhteet selaimella, kun kokeilet muuttaa sitä valinta-alueen kokoa.

Mitä teemaa ylipäätään käytät? Käsittääkseni ne on ollut jo aika pitkään ne Wordpressin asennuksen jälkeen ne teemat, mitä siinä on vakiona asennuksen yhteydessä mikä se Twenty-One esim. siinä taitaa olla defaulttina asennuksen jälkeen niin ne on jo päätteen mukaan skaalautuvia ollut pitkään.

Ainakin liitännäisten osalta välillä tulee päivityksiä saataville uudempaan versioon, ne kannattaa pitää ajan tasalla, mutta myös joissain noissa teemoissa mitä niitä on varmaan miljoonia vapaasti saatavilla, ja sitten on kaupallisia, niissäkin joissain on sitten päivitystuki varmaan ainakin kalleimmissa kaupallisissa.

Se nyt ääkiseltään tässä tässä tulee mieleen, että teema, joka sinulla on käytössä, se ei ole näyttöpäätteen mukaan skaalautuva. Jos jäi join epäselväksi, tai haluat tarkentaa mahdollisesti ongelmanratkaisua edistääksemme kohti saumattomasti toimivaa ratkaisua, jos tykkäät niin anna jotain lisätietoja esim. mikä teema siinä ja mitä WP -versiota ylipäätään käytät palvelimellasi?
Free Internet and  people for humans all over the globe!

(Profiilikuvassa oma valokuvani GIMPissä editoituna Disney Classic-väripaletin väreihin ja muunnettuna bittikartta-tiedostosta vektorigrafiikaksi.)

Pontus12

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2434
  • Profiili
Kiitos paljon. Sain ongelman korjattua, kun eräs ystäväni auttoi siinä. Samoin opettelin uudelleen wp:n käyttöä ja nyt ne toimivat. Tosin ne ovat edelleen puutteelliset, mutta lisään ja korjailen, kun ehdin muilta töiltäni.
Merkitsen ongelman ratkaistuksi.