Kirjoittaja Aihe: Mitä Dropboxin tilalle?  (Luettu 2442 kertaa)

ajaaskel

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3392
    • Profiili
Vs: Mitä Dropboxin tilalle?
« Vastaus #20 : 06.01.20 - klo:23.55 »
On tullut käytettyä (ja on edelleenkin käytössä) monenmoisia nettilevypalveluja, mukaanlukien nuo Dropbox ja Kapsi.   Omiin tarkoituksiini ehkä kätevin nettisäilö on ollut Pcloud:  https://my.pcloud.com/   
Saa myös Linuxiin softan, jolla yksi kansio kotihakemistossasi on yhden suhde yhteen sama kuin miltä se näyttää kun menet webbiselaimella katselemaan.  Kännykällä pystyy hyödyntämään samaa levytilaa netissä eli esim. valokuvien kopiot ja videoklipit saa kulkemaan nettilevylle automaattisesti.   
Hankin joskus kauan sitten Amazon Driven, oli halvahko tilaansa nähden, mutta en ole ollut tyytyväinen tuohon. On nyt vaan pakko sitä pitää ainakin jonkin aikaa kun on jakanut dataa sitä kautta eteenpäin ja tuossa onkin se nettilevyjen huono puoli kun alkaa laajemmin käyttää: Hankala päästä eroon, jos ei kaikki toimi/ole niin kuin toivot, olet jonkin aikaa "naimisissa" sen datan kanssa mitä olet muille jakanut sieltä --- tai sitten lakkaavat jakamasi linkit toimimasta. 
Amazonin kanssa on ollut erilaisia sekaannuksia ja pienin niistä ei ole ollut saada Amazonin tuki oivaltamaan, että käytän maksettua Amazon USA:n nettilevyä eikä Amazon UK:n levyä, kun tukipyynnöt ohjautuvat Englantiin.  Aiheutti pientä verenpaineen nousua, kun yritykseni kirjaantua USAn palveluun ohjattiinkin väkisin Englannin koneelle --- jossa vastassa oli tietysti tyhjä levytila.  Puheluita sai tehdä monta ensin Englantiin ja lisäksi vielä USAan.  Sai hetken selittää, että en halua mitään pakotettua redirect -toimintoa Englantiin, vaikka olen eurooppalainen asiakas.

Oman palvelimen pitäminen on aika eri asia kuin vain pelkkä tiedostojen säilyttely jossain netissä, mutta pienet virtuaalikoneet ovat niin halpoja nykyään, että ei pahemmin rasita lompakkoa.  Itselläni on nippu Hetznerin virtuaalikoneita vuokrattuna eri tarkoituksiin, pääosin webbi- ja posti- ja julkaisualustapalvelimiksi.   Voi valita haluatko koneen Saksasta vai Suomesta, molemmissa konehuoneet.  Olen ollut tyytyväinen Heztnerin ominaisuuksiin ylläpidon ja tarjotun toiminnallisuuden kannalta.

Kapsi on edullinen joissakin asioissa, mutta toteutuksesta johtuen sieltä ei saa root-oikeuksia eli voit tehdä vain kaikkea sitä, mikä toimii peruskäyttäjän tunnuksella.  Ainakin tuo on erona verrattaessa vuokrattuun virtuaalipalvelimeen, jossa voit tehdä mitä haluat roottinakin --- ja vastaat tietysti kaikesta toimivasta ja toimimattomasta itse. 

« Viimeksi muokattu: 06.01.20 - klo:23.58 kirjoittanut ajaaskel »
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.