Kirjoittaja Aihe: Läppäri ei buuttaa tikulta [RATKAISTU]  (Luettu 11264 kertaa)

Minna S

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1053
    • Profiili
Vs: Läppäri ei buuttaa tikulta
« Vastaus #20 : 11.06.18 - klo:19.59 »
Mistä näkee ip osoitteen? Ohjeet mitä olen googlettanut on minulle ihan hepreaa, joten saisinko rautalanka ohjeet ja kysymykset suomeksi  ;)

Linux user # 406601

jekku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2624
    • Profiili
Vs: Läppäri ei buuttaa tikulta
« Vastaus #21 : 11.06.18 - klo:20.39 »
Mistä näkee ip osoitteen? Ohjeet mitä olen googlettanut on minulle ihan hepreaa, joten saisinko rautalanka ohjeet ja kysymykset suomeksi  ;)

Kuten yleensä: pääte on ystäväsi :)

Koodia: [Valitse]

ip a
ip route show


Noilla loitsuilla päässee jo alkuun...

Minna S

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1053
    • Profiili
Vs: Läppäri ei buuttaa tikulta
« Vastaus #22 : 11.06.18 - klo:20.48 »
Olen laiska ja laitan kuvan

Linux user # 406601

jekku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2624
    • Profiili
Vs: Läppäri ei buuttaa tikulta
« Vastaus #23 : 11.06.18 - klo:21.19 »
Laiskuus on joskus/usein hyvä lahja - joten "joku muu" katsonee nuoremmilla silmillään tuon kuvan ;)

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 16292
    • Profiili
Vs: Läppäri ei buuttaa tikulta
« Vastaus #24 : 12.06.18 - klo:00.43 »
Olen laiska ja laitan kuvan

Kuvan tilanteessa sekä langallinen ethernet-yhteys että langaton wlan-yhteys ovat pois käytöstä, joten kummallakaan verkkorajapinnalla ei ole IP-osoitetta. Mokkulaa ei listauksessa näy, eli se ei tosiaan toimi nyt lainkaan.


Nyt on Mint koneella. Nettiin ei pääse vaikka tunnistaa mokkulan.
Kaikki nämä ongelmat alkoivat, kun läppärin akusta loppui virta ja kone sammui.

Toimiko mokkula siis samaisessa uudessa Mint-asennuksessa ennen tuota virtojen katkeamista? Oletko kokeillut poistaa yhteyden verkkoasetuksista ja luoda sen uudelleen?

« Viimeksi muokattu: 12.06.18 - klo:00.46 kirjoittanut nm »

Minna S

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1053
    • Profiili
Vs: Läppäri ei buuttaa tikulta
« Vastaus #25 : 12.06.18 - klo:18.38 »
Jotain ihmettä on tapahtunut! Ilmeisesti eilen päätteeseen googlettamista komennoista auttoi, olisi vaan pitänyt käynnistää kone uudestaan. En käynnistänyt mutta sammutin koneen yöksi ja avasin, kun tulin töistä kotiin.

Koodia: [Valitse]
sudo service network-manager restart
sudo usb_modeswitch -R -v 12d1 -p 14dc
sudo modprobe usbserial vendor=0x12d1 product=0x14dc

Tässä Mintissä mokkula ei toiminut lainkaan vaan edellisessä, joka herjasi jostain ajureista eikä muutenkaa toiminut niin kuin pitää. Laitan kädet kyynärpäitä myöten ristiin ja toivon, että netti toimii jatkossakin.

Kiitos paljon kaikille apua antaneille.

Linux user # 406601