Kirjoittaja Aihe: Failed to load session "ubuntu"  (Luettu 1668 kertaa)

Emithgih

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 152
    • Profiili
Failed to load session "ubuntu"
« : 26.03.13 - klo:00.21 »
Mistä voisi johtua tilanne, jossa ruudulle tulee ilmoitus "Failed to load session "ubuntu".

Kun painaa OK, ohjelma siirtyy kirjautumistilaan. Jos kirjoittaa tunnuksen ja salasanan, kone on käynnistyvinään, mutta palaa uudestaan tilaan "Failed to load "ubuntu". Kun session valikosta valitsi Mate, työpöytä lopulta käynnistyi normaalisti. Mutta entä seuraavalla kerralla...

http://kuvaton.com/k/YqcM.jpg


Emithgih

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 152
    • Profiili
Vs: Failed to load session "ubuntu"
« Vastaus #1 : 02.04.13 - klo:13.06 »
Ongelma esiintyminen on jatkunut hieman eri muodossa. Selostuksia vastaavista tapahtumista löytyy googlaamalla, joten mistä kovin harvinaisesta asiasta ei ilmeisesti ole kyse.

Viimeksi oire ilmeni siten, että lukiessani erästä uutissivua, tietokone räpäsähti yhtäkkiä samalla tavalla kuin sähkökatkon tapahtuessa. Ruutu meni pimeäksi. Kyseessä ei kuitenkaan ollut sähkökatko, siellä tietokone ei sammunut. Ruudulle tuli "log in" -valikko sekä ilmoitus, että työpöytä käynnistyy 10, 9, 8, 7, jne, sekunnin päästä. Kun laskuri oli edennyt nollaan, työpöytä latautui normaalisti. Tällaisissa tapauksissa on se ongelma, että kaikki sisältö, mitä on lukemassa tai kirjoittamassa tai muuten käsittelemässä, häviää katkon aikana.

Jossakin olen lukenut arvioita, että ongelman syy voi olla sopimaton näytönohjaimen ajuri tai "hardware" -ongelmat. Jos kyse on jälkimmäisestä, mikä vika voisi olla, kun tietokone muuten toimii täysin normaalisti, eikä mitään muita oireita ole.

Ajurin päivittämisessäkin on tietty ongelma koska (lainaus Mint sivulta):

”Unfortunately these legacy drivers (version 12.6) have not been updated to work with Xorg 1.13.”