Kirjoittaja Aihe: Yle Areena visio  (Luettu 2362 kertaa)

2-mieli-FI-poliisi

 • Vieras
Yle Areena visio
« : 09.05.12 - klo:21.33 »
SMPlayer 0.8.0 asennuksen yhteydessä tulee mukana SMPlayer YouTube Browser "lisäosa". Olisikohan Ylessä kiinnostusta kehittää Areena palvelua vastaavan yhteisöpalvelun helppouteen. Geo-IP:n tunnistuksen jälkeen hakusanalla "Yle Areena" haetaan "Uusimmat videot" palvelimelta. Ja ne olisivat suoraan ohjelmalla katsottavissa (huokealla prosessori kuormalla) tai koneelle tallennettavissa jäljempää katselua varten.

Kiinnostusta löytynee sen jälkeen kun Yle tajuaa lakisääteisen roolinsa journaloidun tiedon välittäjänä, jossa tv ohjelmat ovat omassa genressään. Jotenkin ennakolta kvalifikoidun kulttuurin ja taiteen edistämisen puute saattaa osoittautua Ylen heikoimmaksi linkiksi. Kumpaa tarjotaan: Suljettuja ohjelmaformaatteja vai kohtuullisen vapaita julkaisukanavia?

Toivottavasti molempia ja vieläpä vuorovaikutuksen hengessä.
(SMPlayer pelittää myös Windowsissa)

Esim: Tuomas Enbusken uuden Talk Shown jaksothan ovat jo ladattavissa tätäkin kautta

Daneli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1037
 • Red Hat Chili Peppers
  • Profiili
  • www.daneli.org
Vs: Yle Areena visio
« Vastaus #1 : 09.05.12 - klo:23.26 »
Itse olen antanut sääännöllisesti palautetta areenaan että lähtisivät Ubuntu tv projektiin mukaan  ;) Se olisi varmasti edullinen tapa olla mukana kehityksessä suhteessa muihin firmoihin. Laittakaa muutkin vinkkiä areenan palautelaatikoon ja mainostakaa Ubuntu tv:tä

jake

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1262
  • Profiili
Vs: Yle Areena visio
« Vastaus #2 : 10.05.12 - klo:13.10 »
onko teillä vaikeuksia Ylen Areenan tai suorien nettilähetysten näkemisen kanssa?
Minäkin siunailin tilannetta jonkun päivityksen seurauksena ...olisko joku schokwaveflash, tms.
Eli se lopetti noiden näkymisen. Samoin kuin TFO:n suorat konserttilähetykset eivät myöskään näkyneet.

No ensihätään keksin, ett onhan niitä muitakin selaimia, kuin FF, linuxeille, joten eikun Googlen Crome käyttöön - ja kas - kaikki toimi heti ilman pienintäkään säätöä tai vääntöä. Cromen mukana siihen liittyen kun tulee Ylen ja TFO:n Flash mukana...

No tämän huomattuani olikin mieli taas rauhoittunut ja pääsin 'tutkailemaan' eli ihmettelemään Firefoxin toimimattomuutta.
Eli uusin ShokkiveiviFlash-lisäosa pois käytöstä ja vanha kehiin - ja vot sekin toimi, niinkuin oli tehnyt jo vuosia... :)

Eli mitä lie sontaa tai kiviä päivitykseensä laittaneet... en tiedä. Mulle riittää kun Ylen Areena ja klassinen musiikki toimivat.
Turun filharmoonisen orkesterin konsertteja seuraan enempi paikan päällä konserttitalossa kuin netissä. Se kuva kun aikas karkea ja nykivää - toisin kuin YLE:n todella hienot lähetykset.
Kaikille avoin standardi antaa mahdollisuuden valita itselle sopivin ohjelmisto käyttöön.
Millään taholla ei ole oikeutta pakottaa muita käyttämään jotain tiettyä sovellusta tietojen vaihdossa.
"Valitsin siis avointa standardia noudattavat sovellukset, esim: OpenOffice, Firefox ja tiett