Kirjoittaja Aihe: Flight Gear ym. lentosimulaattorit Ubuntuun  (Luettu 1858 kertaa)

NimimErkki

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 82
  • Profiili
Flight Gear ym. lentosimulaattorit Ubuntuun
« : 18.02.12 - klo:18.27 »
Tällä koneellani (P4 3GHz) tuolla Windows XP:n puolella Flight Gear toimii ihan siedettävästi. Kokeilin asentaa sen Ubuntuun mutta eipä tuo oikein vakuuttanut; näppäinkomennot eivät tunnu toimivan (ainakaan kaikki) ja melkoisen tahmeaa on meno muutenkin. Ainakin osasyynä saattaa olla Radeon 9600 -näytönohjain, joka ei liene niitä parhaita kortteja Linuxiin. Flight Gear käynnistyy sitä paitsi suoraan simulaattoriin, kun Windows-versiossa tulee ensin ruutu, jossa voi valita mm. konetyypin ja muita parametrejä. Ehkä tämä on Linux-version normaali toiminta, en tiedä.

Mielelläni otan tietysti vinkkejä siitä, miten Flight Gear ehkä olisi viritettävissä toimimaan Ubuntussa. Varsinainen kysymykseni on kuitenkin: mitä muita lentosimulaattoreita Linuxiin ja nimenomaan Ubuntuun on saatavissa? Toiveissa olisi suhteellisen realistinen simu (ei siis mikään mielikuvitusräiskintäavaruusseikkailu) joka pyörisi siedettävästi näinkin vanhalla raudalla ja jonka osaisi asentaa ilman että on potkurihattu päässä. Onkohan sellaisia?

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5046
  • Profiili

muep

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 896
  • Profiili
Vs: Flight Gear ym. lentosimulaattorit Ubuntuun
« Vastaus #2 : 18.02.12 - klo:19.27 »
Tuo Radeon 9600 taitaa olla sen verran vanha laite että AMD:n Catalyst-ajurit eivät ole sitä vuosiin tukeneet. Sille on siis nykyisiin GNU/Linux-pohjaisiin käyttöjärjestelmiin saatavilla lähinnä ne avoimen koodin ajurit mitkä käyttöjärjestelmissä tulevat mukana.

Vielä pari vuotta sitten ei tietääkseni millään laitteella saanut FlightGearia toimimaan järkevällä nopeudella ilman epävapaita ajureita. Nykyisin tilanne on kyllä parantunut ainakin uudempien näytönohjainten osalta ja esim. Radeon HD3650:lla ja Nvidian 9500GS:lla se toimii ihan kohtuullisesti. Jopa läppäristä löytyvällä vanhemman sukupolven Intel-näytönohjaimella se on paljon parempi kuin mihin aiemmin voitiin päästä, mutta ainakin siellä San Franciscon lähellä olevien monimutkaisempien maastojen lähellä tuntuu että nopeamminkin se voisi toimia.

Avoimilla ajureilla se siis toimii ainakin joillain näytönohjaimilla. Paremmilla ajureilla se Radeon 9600 varmasti riittäisi siihen FlightGearin ajamiseen mutta nykyisellään se on jo AMD:n tuen piiristä tippunut. Epäilisin myös että vapaidenkin ajureiden kehittäjille se ei ole hirveän ison prioriteetin laitteisto, koska se vanhuuttaan on jo harvinaistumaan päin, varsinkin niillä käyttäjillä joille OpenGL-suorituskyvyllä on väliä.
[http://smolt.fedoraproject.org/show?uuid=pub_ac53b581-021a-4b76-bd14-e7d51f55462f]Pöytäkone[/url]
Läppäri