...nykyinen pc-client-server-malli on menneen ajan toimintamalli, jota MS johti toki suvereenisti pikkupalvelimineen monissa pikkuyrityksissä ja isommissa osastopalvelimissa, jne...
Vihdoinkin kirjoitit jotain ymmärrettävää.
Vielä kun laitat lähteen tälle väitteellesi "johti", eli missä vaiheessa se kelkka on nyt sitten kääntynyt linux voittoiseksi. Itse olen nimittäin kyllä missanut sellaiset uutiset täysin.
Ja vielä kun kerrot että miten hitossa näiden isompien organisaatioiden alustaratkaisut liittyy yhtään mitenkään siihen, että ne voivat toimia yhteen. Se on ohjelmistosta kiinni, eikä alustasta. Vaiko eikö niitä open source ratkaisuja enää sitten voida ajella mikkisoftan ratkaisuissa? Sehän se hieno open sourcea sitten onkin.
Ihanko totta? ...vasta nyt... no eihän se tainnut olla kuin kolmas kerta, kun tuon saman kirjoitin, mutt nyt vasta sinä siis fiffasit sen...
ja sitt - edelleenkään en ole ottanut kantaa win7:aan muuta kuin ett se lienee yleinen osasto- ja työryhmäpalvelimissa juu, mutt se ei oo oleellinen jutuu/pointi kun koko pc-client-server-malli on hapantunut ja menneiden aikojen museaalinen muisto kehitysmielessä.
Et ole voinut välttyä huomaamasta - niin jos olet lainkaan alan miehiä tai edes kiinnostunut alasta muutenkin kuin omalla koneellasi pelaamisesta - että esim konsolidoituminen on ollut jo pitkään (useita vuosia) menossa. Sitä voidaan kutsua milloin millakäin nimellä. Samoin palvelumuodossa toteutettavat asiat ...Saas ja taas ties millä muillakin nimillä.
Sitt käyttöön on tulleet vallan muunlaiset 'työkoneet' kuin pc:t, jne... ja kehitys vain sen kun kiihtyy koko ajan MS:n alueelta poispäin.
MS:n palvelimet eivät pärjää enää noissa keskittyneissä olosuhteissa ja sen suljetut tarkaisut ovat ovat todella vastatuulessa niin EU- kuin monen valtion taholla. MS:n malli on kuihtuva 'luonnonvara' nykyisessä muodossaan, uskot tai et. Puhelimet siinä selkein esimerkki. Kolmen (3) prosentin markkinaosuus, vaikka wp7:kin on ollut jo tovin markkinoilla, osoittaa selvääkin selvemmin MS:n alamäen leppoisan laskun.
Serveiden osalta voit vaikka kurkata esim top500-listaa ja laskea löytyykö sieltä edes kymmentä MS:n palvelinta ja vertaa sitt vaikka millä alustalla ne muut isot palvelimet pyörii muutamaa Maciä lukuunottamatta. Niitäkin on muuten saman verran ellei enemmänkin kuin winkkareita siinä listassa.
Suunta on selkeästi MS:n mahdollisuuksia paljonkin isompiin kokonaisuuksiin.
En kuitenkaan väitä, että esim Google olis mikään tyypillinen esimerkki, mutta on sekin yksi malli, jossa ei winkkareita käytetä, mutt muutama muu palvelin kyllä sillä on, vaikka ei varsinaisesti isoja koneita käytäkään. Se on kuitenkin osoitus muunlaisista ratkaisuista kuin pahainen lähiverkkopalvelin-malli luottosuhteineen MS:n koneilla. ...ja taitaa tuo Skypekin käyttää vallan jotain muunlaista ratkaisua maailmalaajuisessa toiminnassaan...
Avaa ovet ulkomaailmaan - kesä tuli jo - kärpäsetkin kohta...