Veikkaan, että Canonicalilla tulee olemaan tuon Unityn kanssa yhtä pahoja - ellei pahempiakin - ongelmia kuin KDE:lla oli nelosversion lanseerauksen kanssa. Unity tulee olemaan pitkän aikaa täyttä skeidaa, ennen kuin (ja jos) se saadaan toimimaan kunnolla.
Sanonpahan vain, että katselen ja tutkailen tässä muita työpöytäympäristöjä (lue: KDE/Kubuntu) ja/tai muita distroja (lue: Linux Mint KDE), ihan vain varmuuden vuoksi.
Kivaa, taas yksi forkkaus tulossa, tällä kertaa Gnomeen... Ihan kuin niitä ei olisi ollut jo aivan tarpeeksi viime aikoina (OpenOffice -> LibreOffice yms.) Ja uudet käyttäjät tulevat olemaan taas ihmeissään, kun vanhatkin käyttäjät ovat jo helisemässä
Tätä muutosta nyt on aika huono lähteä vertaamaan KDE 4.0, siinä kun kaikki oli vielä keskeneräistä (lähes kaikki kirjoitettiin uusiksi, ohjelmat, ikkunamanageri, kirjastot jne.). Unity nyt on vaan vaihtoehtoinen "työpöytä" Gnomelle, joka käyttää niitä samoja Gnome teknologioita kuin Gnome Shell ja jo ennestää olemassa olevaa ikkunamanageria Compizia. Vielä kaiken tämän lisäksi Unityn netbook versio on jo julkaistu, eli on olemassa pohja jota on jo testattu.
Kyseessä myöskään ei ole forkkaus, koska aivan vastaavaa patchattua Gnomea siinä käytetään kuin nykyään, uudempaa versiota tietysti. Ubuntulla ei ole omaa Gnomea, jos olisi niin ei sen nimi edes olisi Gnome.
Mutta joo, en väitä etteikö Unity voisi olla epävakaa ja muutenkin keskeneräinen kun se julkaistaan 11.04 yhteydessä. Mutta se kuitenkin luultavasti toimii 90% käyttäjistä aivan riittävän hyvin ja jos ei maistu niin eihä siinä tarvitse kuin yksi asetus muuttaa, jonka jälkeen Ubuntu käyttää Gnome Shelliä, tai vaikka tätä nykyistä.
En kuitenkaan todellakaan ole sanomassa, etteikö kannattaisi etsiä muita vaihtoehtoja. Esimerksiksi KDE 4 nyt on todella lupaavaa ja en henkilökohtaisesti usko, että Gnome voi enää ikinä saavuttaa sitä - paremminkin ero vaan kasvaa kiitos Qt:n.
Distroissa sama juttu.