Kirjoittaja Aihe: Asus Eee PC 900;WLAN hidas  (Luettu 4852 kertaa)

ismolopeta

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Asus Eee PC 900;WLAN hidas
« : 16.01.11 - klo:21.22 »
Asensin tuohon Eee PC:hen Ubuntu 10.10:n ja wlan toimii mutta on hidas. Latausnopeudet on kyllä ok mutta sivut aukeaa todella hitaasti(googlen lataamisessa menee melkein minuutti). lspci näyttää että korttina olisi Atheros AR5001 vaikka tuossa koneessa on Atheros AR5007EG. Yritin asentaa madwifiä mutta se ei suostunut toimimaan. Koitettu myös asentaa uudelleen. Myöskään windowsin ajuri ndiswrapperin kautta ei toimi :(

J3K

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 193
    • Profiili
Vs: Asus Eee PC 900;WLAN hidas
« Vastaus #1 : 16.01.11 - klo:21.47 »
Asensin tuohon Eee PC:hen Ubuntu 10.10:n ja wlan toimii mutta on hidas. Latausnopeudet on kyllä ok mutta sivut aukeaa todella hitaasti(googlen lataamisessa menee melkein minuutti). lspci näyttää että korttina olisi Atheros AR5001 vaikka tuossa koneessa on Atheros AR5007EG. Yritin asentaa madwifiä mutta se ei suostunut toimimaan. Koitettu myös asentaa uudelleen. Myöskään windowsin ajuri ndiswrapperin kautta ei toimi :(

Minulla Lubuntu 10.10 ja toimii oikein näppärästi. Ubuntuissa 8.10->10.04 toimi myös ongelmitta. Jos tuo latausnopeus vastaa liittymän nopeutta ei kyseessä ole rautavika.

ismolopeta

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Vs: Asus Eee PC 900;WLAN hidas
« Vastaus #2 : 17.01.11 - klo:17.22 »
Latausnopeus vastaa kyllä liittymän nopeutta mutta selaimilla sivut aukeaa todella hitaasti. Eli jää mietiskelemään kohtaan Selvitetään verkko-osoitetta. Erillisellä usb-palikalla testatessa toimii oikein mainiosti

peran

  • Vieras
Vs: Asus Eee PC 900;WLAN hidas
« Vastaus #3 : 17.01.11 - klo:21.05 »
Oletko kokeillut muita selaimia kuin Firefoxia?

Esim. Chromiumia.

ismolopeta

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Vs: Asus Eee PC 900;WLAN hidas
« Vastaus #4 : 18.01.11 - klo:16.40 »
Chromiumilla sama juttu, koitin myös compat-wireless-ajureita mutta ei apua

Hajakenttä

  • Käyttäjä / moderaattori
  • Viestejä: 1508
    • Profiili
Vs: Asus Eee PC 900;WLAN hidas
« Vastaus #5 : 20.01.11 - klo:21.23 »
Silloin aluksi, kun tällä eee 901:llä oli Xandros ensiasennuksena, ilmeni juuri tuollaista viipyilyä. Sen takia asensin Ubuntun, mutta tapauksessasihan on jo Ubuntu, joten...

Mitä näyttää työkalu: >järjestelmä >ylläpito >verkkotyökalut, ja siitä kohta ping? Laitoin kuvakaappauksen omasta, jossa on tavallinen 1Mbit/s adsl ja wlan, jossa WPA&WPA2 eikä verkkonimen peittoa päällä.

Voi sen tehdä päätteessäkin:
Koodia: [Valitse]
:~$ ping www.google.com
PING www.l.google.com (74.125.39.103) 56(84) bytes of data.
64 bytes from fx-in-f103.1e100.net (74.125.39.103): icmp_seq=1 ttl=55 time=50.4 ms
64 bytes from fx-in-f103.1e100.net (74.125.39.103): icmp_seq=2 ttl=55 time=49.9 ms
64 bytes from fx-in-f103.1e100.net (74.125.39.103): icmp_seq=3 ttl=55 time=50.5 ms
64 bytes from fx-in-f103.1e100.net (74.125.39.103): icmp_seq=4 ttl=55 time=50.0 ms
64 bytes from fx-in-f103.1e100.net (74.125.39.103): icmp_seq=5 ttl=55 time=50.0 ms
64 bytes from fx-in-f103.1e100.net (74.125.39.103): icmp_seq=6 ttl=55 time=49.6 ms
64 bytes from fx-in-f103.1e100.net (74.125.39.103): icmp_seq=7 ttl=55 time=50.0 ms
64 bytes from fx-in-f103.1e100.net (74.125.39.103): icmp_seq=8 ttl=55 time=50.5 ms
64 bytes from fx-in-f103.1e100.net (74.125.39.103): icmp_seq=9 ttl=55 time=50.6 ms
64 bytes from fx-in-f103.1e100.net (74.125.39.103): icmp_seq=10 ttl=55 time=50.0 ms

Ja verkkokortti minulla on tällainen:
Koodia: [Valitse]
01:00.0 Network controller: RaLink RT2860

Se näkyy tulosteen loppupuolella kun käskee:
Koodia: [Valitse]
lspci
Ehkä noista on jotenkin verrokiksi ja pääset eteenpäin tutkimuksissa. ;D

[ylläpito on poistanut liitteen]
DELL Latitude E6220 Xubuntu 20.04, DELL Latitude 5480 Xubuntu 22.04.
– Memento Vivere – Terv: Timo

ismolopeta

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Vs: Asus Eee PC 900;WLAN hidas
« Vastaus #6 : 20.01.11 - klo:22.19 »
ping antaa tälläistä:
Koodia: [Valitse]
PING google.com (74.125.43.99) 56(84) bytes of data.
64 bytes from bw-in-f99.1e100.net (74.125.43.99): icmp_req=1 ttl=54 time=45.6 ms
64 bytes from bw-in-f99.1e100.net (74.125.43.99): icmp_req=2 ttl=54 time=45.8 ms
64 bytes from bw-in-f99.1e100.net (74.125.43.99): icmp_req=3 ttl=54 time=45.8 ms

--- google.com ping statistics ---
3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 10125ms
rtt min/avg/max/mdev = 45.628/45.779/45.885/0.109 ms
lspcillä katsottaessa verkkokortti on tämä:
Koodia: [Valitse]
01:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR5001 Wireless Network Adapter (rev 01)
Koneessa pitäisi olla kylläkin Atheros AR5007EG
edit: Yhteytenä toimii siis elisan 4/1 adsl, wlanissa käytössä wep-salaus. Tukiasemassa vika tuskin on koska toisessa läppärissä yhteys toimii loistavasti.
« Viimeksi muokattu: 20.01.11 - klo:22.29 kirjoittanut ismolopeta »

Hajakenttä

  • Käyttäjä / moderaattori
  • Viestejä: 1508
    • Profiili
Vs: Asus Eee PC 900;WLAN hidas
« Vastaus #7 : 21.01.11 - klo:17.26 »
Ei tuossa pingauksessa ainakaan mitään odottelua ilmene. Taitaa minulta ymmärrys loppua. :(

Tuolla laitenimellä hakemalla löytyy yhtä ja toista mm. tällainen keskustelu, joka kyllä on jo vanhanpuoleinen:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=25111.0

Jo sen lukee loppuun asti voi päätellä, että kyseinen palikka olisi haettava mawerikin nimellä, vai mikä se 10.10 nyt onkaan? Noita muitakin mainitsemiasin ajureita kokeillessa... huomasitko ottaa muut ajurit pois päältä? Siis sen napin sieltä taulusta pois, ja oikea nappi päälle. > järjestelmä > ylläpito > laiteajurit.

Sellainenkin tuli mieleen, että onkohan se langattoman kanava tarpeeksi häiriötön? Nuo vialliset wlanit ovat melkein aina sellaisia, että eivät toimi lainkaan. Jos toimii vain osittain on jotain matoja jossain. WiFi radar ohjelmalla voisi peilata naapuruston käytössä olevat kanavat (ssid:n peittävät ei näy muuten) ja valita sitten omaan tukiasemaan sellaisen, josta on pari numeroa lähimpiin. Tai muuttaa vaan summassa yhdellä numerolla. Ne menevät vähän limittäin aina vierekkäiset. Tämä on kyllä aika kaukaa haettu, mutta mahdollinen häikkä.
DELL Latitude E6220 Xubuntu 20.04, DELL Latitude 5480 Xubuntu 22.04.
– Memento Vivere – Terv: Timo

ismolopeta

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Vs: Asus Eee PC 900;WLAN hidas
« Vastaus #8 : 22.01.11 - klo:21.50 »
Ongelma osittain ratkaistu, asensin Linux Mint 10:n koneeseen ja siinä wlan toimii :)

Hajakenttä

  • Käyttäjä / moderaattori
  • Viestejä: 1508
    • Profiili
Vs: Asus Eee PC 900;WLAN hidas
« Vastaus #9 : 23.01.11 - klo:15.41 »
Ongelma osittain ratkaistu, asensin Linux Mint 10:n koneeseen ja siinä wlan toimii :)

Hyvä valinta tuohon koneeseen. ;)

Miten muuten on? Oliko Ubuntun asennustikku tehty suoraan .iso tiedostosta vai ensin asennus-cd levy ja siitä tikku? Silloin ei olisi ensimmäinen kerta kun cd-levyllä on joku bitti poikittain. Ainakin nyt on osoitettu, että rautavika ei ole kysymyksessä.
DELL Latitude E6220 Xubuntu 20.04, DELL Latitude 5480 Xubuntu 22.04.
– Memento Vivere – Terv: Timo

ismolopeta

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Vs: Asus Eee PC 900;WLAN hidas
« Vastaus #10 : 24.01.11 - klo:09.29 »
Asennustikun tein Windows 7-koneella unetbootinilla iso-tiedostosta. Ilmeisesti tuossa iso-tiedostossa on joku bitti vinossa, koska asensin virtuaalikoneeseen sen ja yhteys tökkii siinäkin:/  Täytyypä koittaa ladata image uudestaan.

Hajakenttä

  • Käyttäjä / moderaattori
  • Viestejä: 1508
    • Profiili
Vs: Asus Eee PC 900;WLAN hidas
« Vastaus #11 : 24.01.11 - klo:17.44 »
Lataa se .iso täältä Ubuntu-Suomen sivulta. Sillä Mintillähän se hyvin käy. Tikkua tehdessä käsittääkseni pyörähtää myös tarkastus, mutta voi sen päätteessäkin tehdä:

Koodia: [Valitse]
md5sum tiedoston_koko_nimi.iso
Sivulla on se vertailukoodi, joka pitää tuolla tarkistuksella tulla:

 ea5075764a0786cf1ebe3af3a77682c9

Sen asennuksen jälkeenhän tulee (heti kun verkon tynkää löytyy) suuri määrää päivityksiä. Ilman niitä on aika turha odottaa täydellistä toimintaa.
DELL Latitude E6220 Xubuntu 20.04, DELL Latitude 5480 Xubuntu 22.04.
– Memento Vivere – Terv: Timo

tuohin

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 10
    • Profiili
Vs: Asus Eee PC 900;WLAN hidas
« Vastaus #12 : 28.01.11 - klo:09.44 »
Mulla oli edellisessä kämpässä sellanen ongelma, että wlan:n boksin dhcp ei osannut antaa DNS:ää oikein (Tai vaihtoehtoisesti linukka ei osannut tunnistaa sitä oikein..) Oireet oli juuri tuo, että verkko-osoitteen selvittäminen kesti melkoisen kauan. Kun osoite oli selvitetty, lataus onnistui kyllä...

/etc/resolv.conf sisältää dns:n osoitteen. Katto yhteyden tarjoajalta mikä osoite sieltä pitäis löytyä. Syystä tai toisesta siellä tais olla wlanin yhteysosoite. Kun tuohon muutti sen dns:n ja tallensi, nopeutui homma merkittävästi.

Jos korjaantuu tuolla, mene network manageriin, valitse yhteytesi ja muokkaa, sieltä ipv4 välilehti, valitse "vain automaattiset osoitteet" ja lisää ensisijainen ja toissijainen osoite. tämän jälkeen toteuta ja sulje.

Ei ikinä selvinnyt mistä tuo johtui, kaikissa muissa verkoissa dns tuli kohdalleen automaattisesti...