Kirjoittaja Aihe: Nukkuuko Nokia näiden CES-messujenkin ohi?  (Luettu 1226 kertaa)

jake

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1262
  • Profiili
Nukkuuko Nokia näiden CES-messujenkin ohi?
« : 05.01.11 - klo:23.21 »
Monet (muut/kaikki?) kännyvalmistajat esittelevät kilvan upeita, uusia tuotteitaan CES-messuilla ...mutta missä on Nokia? Ei siitä ja ennenkaikkea sen uusista julkaisusta kuulu mithän... E7:kin on julkaistu jo ties kuinka kauan sitten, vaan ei näy sitäkään kaupan ...on tainnu hapantua sekin matkan aikana ...niin pirhanan kauan se matka kauppaan on ainakin kestänyt.

Miten voi olla, ett muut saa mielenkiintoisia uutuuksia esiin jatkuvasti, mutt Nokia sen kun vaan vaikenee ja pysyy piilossa? Saaks se riittävästi katetta myymällä ei oota?
Kaikille avoin standardi antaa mahdollisuuden valita itselle sopivin ohjelmisto käyttöön.
Millään taholla ei ole oikeutta pakottaa muita käyttämään jotain tiettyä sovellusta tietojen vaihdossa.
"Valitsin siis avointa standardia noudattavat sovellukset, esim: OpenOffice, Firefox ja tiett

Storck

 • Vieras
Vs: Nukkuuko Nokia näiden CES-messujenkin ohi?
« Vastaus #1 : 06.01.11 - klo:01.09 »
Olen tässä matkan varrella ihaillut (salaa) tätä jaken kritiikkiä nokiaa kohtaan, varsinkin kun en omista enää heidän tuote.. puhelinta.

nokia on jo pari askelta jäljessä jonka vuoksi heidän täytyisi keksiä joku seuraavan sukupolven juttu eikä alkaa edes miettimään enää mahdollista Androidia. IKÄVÄ KYLLÄ suunta voipi olla mikro$oft mikä ei oikeastikaan kuulosta kovin hyvältä - no ehkä jenkkilässä tykätään tuosta kombinaatiosta.  :-\

No, antaapa heidän kikkailla, minä pysyn pois varsinkin symbianista.

pienet kirjaimet tarkoituksella  ;)

raips

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 76
  • Profiili
Vs: Nukkuuko Nokia näiden CES-messujenkin ohi?
« Vastaus #2 : 06.01.11 - klo:01.40 »
Olen tässä matkan varrella ihaillut (salaa) tätä jaken kritiikkiä nokiaa kohtaan, varsinkin kun en omista enää heidän tuote.. puhelinta.

nokia on jo pari askelta jäljessä jonka vuoksi heidän täytyisi keksiä joku seuraavan sukupolven juttu eikä alkaa edes miettimään enää mahdollista Androidia. IKÄVÄ KYLLÄ suunta voipi olla mikro$oft mikä ei oikeastikaan kuulosta kovin hyvältä - no ehkä jenkkilässä tykätään tuosta kombinaatiosta.  :-\

No, antaapa heidän kikkailla, minä pysyn pois varsinkin symbianista.

pienet kirjaimet tarkoituksella  ;)

Microsoft + Nokia ei olisi mikään hyvä yhdistelmä koska molemmat ovat jäljessä kilpailijoitaan.
Android olisi Nokialle paras vaihtoehto mutta siellä ei pystytä nielemään tappiota että Ovi Store ei ikinä tule olemaan yhtä suuri juttu kuin Applen AppStore+iTunes tai Googlen Market Place vaan väkisin on yritettävä omaa. Aivan kuten Sony Ericsson, Microsoft ja moni muu on yrittänyt omiaan niin eivät ole lähteneet. Googlella on Androidin avulla ainoastaan mahdollisuus taistella Applea vastaan. Muut jäävät hyvin pieniin osuuksiin.

Kansainvälisessä kaupankäynnissä ei maailmaan mahdu kuin yksi suuri ja useampi pienempi.

On se sitten
- Steam pelikauppana
- Apple iTunes musiikki/elokuva kauppana
- Amazon E-kirjojen kauppana
- Google hakukoneena
- Microsoft OEM-asennuksissa
- Skype P2P VoIP palveluna
- Facebook sosiaalisena verkkoyhteisönä

Kun yritys saa tarpeeksi suuren välimatkan kilpailijoihin ja pääsee määräävään markkina-asemaan tai brändi on tarpeeksi vahva niin se saa valmistaa vaikka millaista roskaa pitkän aikaa ennen kuin parempia tuotteita valmistavat kilpailijat pääsevät uhkaamaan ja silloinkin jos on vähänkin valpas niin pystyy kopioimaan muiden ideat ja pysäyttämään kilpailijoiden etenemisen hyvin helposti.

"Pidä ystäväsi lähellä, vihollisesi vieläkin lähempänä" = seuraa hyvin tarkasti ja tiiviisti mitä kilpailijasi tekevät ja he eivät pääse yllättämään sinua paremmilla tuotteilla.

Nokia on n. 10 vuotta jäljessä puhelinten kehityksessä. Nokailla on oltu täysin hakusessa että millaista puhelinta ihmiset kaipaavat. Sen sijaan on ammuttu sinnepäin vain useita kymmeniä eri malleja toivoen että joku niistä olisi sellainen mitä ihmiset kaipaisivat mutta sillä tavalla että mikään puhelimista ei ole ihan sitä mitä kaivataan vaan aina pitäisi ostaa kalliimpi puhelin missä ei silti ole kaikki kunnossa.

Apple keskittyi tarkkailemaan että mitä ihmiset haluavat älypuhelimelta ja se laittoi perusasiat kuntoon ekaan malliin. Viisaasti jätti kehitysvaraa vielä että voitiin seuraava malli julkistaa taas parempana. Ja samaa jatkossakin. Ongelma vain tulee sekin että kun Applella on yksi loistava tuote jo mistä on hankala laittaa paremmaksi niin kilpailijat voivat kopioida ideoita ja tavoittaa halvemmalla hinnalla ym.

Samsung, LG, HTC, ZTE, Sony Ericsson, Motorola jne jne taas liittoutuivat yhteen Googlen avustuksella ja hyppäsivät kehittämään Androidia. Sony Ericsson ja Motorola joiden matkapuhelinosastot oli pahasti putoamassa pois markkinoilta räjähtivät nousuun kun ottivat Androidit käyttöön.

Nokian markkinaosuus on laskenut nopeasti ja pysynyt pitkään alhaalla vaikka mitä ovat yrittäneet. Mutta se pysyy alhaalla itsepäisyyden vuoksi kun eivät kuuntele mitä kansa haluaa, eli Android puhelimia, toimivuutta jota Apple ja Google tarjoavat nyt. Halvalla mitä ZTE, Samsung ja Motorola tarjoaa, uusilla tekniikoilla, mitä LG, HTC, Sony Ericsson tarjoaa.

Nokia ilmoittaa uutuuksistaan 1-2 vuotta etukäteen. Silti siellä katsotaan markkinoita vuosineljänneksen mukaan ja ainoastaan välitetään osakkeenomistajien tuloksista'. Nokia ilmoittaa "Meiltä tulee ensi vuoden lopussa puhelin jonka prosessorissa on kaksi ydintä". Seuraavalla viikolla HTC julkistaa puhelimen myyntiin jossa on prosessori jossa on kaksi ydintä.

Kaikki Android valmistajat tietävät Androidin edut. Heidän ei tarvitse kehittää ja yrittää kilpailla sovelluskaupoilla. Ei tarvitse hajaannuttaa asiakkaiden mahdollisuuksia saada haluamiaan sovelluksia. Älypuhelimessa sovellukset on yksi määrävä tekijä. Ei kannata tehdä sellaista tilannetta että Samsungin omistaja ei voisi viestiä samoilla sovelluksilla mitä HTC omistaja käyttää.

Ollaan jo markkinoilta nähty että kilpailu ei ole kenellekkään hyväksi. Siitä kärsii sekä kilpailijat mutta ennen kaikkea asiakkaat ja todellakin koko yhteiskunta.

Yhteistyö, standardit, avoimuus ja vapaus on asioita jotka tarjoavat enemmän kuin kilpailu, kapitalismi, sulkeutuneisuus, jatkuva voiton tavoittelu.

Kuluttajat ovat jo havainneet että Androidin ansiosta he eivät ole lukittuja tiettyyn valmistajaan. Samsungin puhelimen omistaja voi vaihtaa toisen valmistajan Android puhelimeen.
Android puhelimien omistajat ovat huomanneet että heidän ei tarvitse tyytyä yhteen käyttöliittymään vaan he voivat vaihtaa käyttöliittymiä puhelimeensa.

He eivät ole rajoitettuja maksamaan sovelluksista puhelinvalmistajan sovelluskauppaan vaan itselleen ja saavat pitää sovellukset kun siirtyvät eri puhelinvalmistajien laitteiden välillä.

Ja kaiken aikaa Google tarjoaa loistavat palvelunsa joita ihmiset ja yritykset voivat hyödyntää omassa päivittäisessä elämässään.

Nokia tekisi viisaasti jos se hylkäisi Symbianin ja keskittyisi MeeGon kehittämiseen johonkin multimedialaitteisiin mutta ottaisi Androidin pääsääntöisesti käyttöön älypuhelimiinsa. Heittäisi Qt:n pois (se ei toimi jos Nokia on ainoa sen käyttäjä mobiililaitteissa ja Apple, Microsoft tai Google ei ole ottamassa Qt:ta!) kun sen vahvuus on vain henkilökohtaisten tietokoneiden puolella eli Mac OS X, Windows, ja Linux käyttöjärjestelmää käyttävät ohjelmistojärjestelmät jne. Mobiililaitteet... No Go!

Ovi Storen Nokia voisi muokata siten että se tarjoaisi sen kautta Google Market Placen mutta vielä jotain erityisiä tarjouksia kuten Comes With Music tai erilaisia järkeviä palveluita joita saisi kaikki Android käyttäjät, ei vain Nokian puhelinten käyttäjät, voisi hyödyntää.

Nokian yksinkertaisesti täytyy lopettaa ajattelemasta että he ovat suurin ja mahtavin ja he innovoivat aina. Ja ottaa lusikka kauniiseen käteen ja oppia nöyryyttä että Nokia on hidas, kankea, vanhentunut ja hyvin epätietoinen mitä markkinoilla tapahtuu ja lahjat ennustamaan tulevia markkinoita on lähes olemattomat. (joskus se sokea kana löytää hyvän).

Androidia käyttävät matkapuhelinvalmistajat voivat keskittyä kehittämään omia käyttöliittymiä, palveluita ja sovelluksia puhelimiinsa kun Google ja Android yhteisö (eli kaikki Androidia käyttävät matkapuhelinvalmistajat)  kehittävät Androidia yhdessä. Ei tarvitse yrittää olla kukkona tunkiolla vaan saa rauhassa myydä tuotteita ja kehitellä niistä parempia.

Nokia puskee yksin omaa latua umpihangessa kun muut matkapuhelinvalmistajat menevät moottorikelkan (Androidin) vetäminä jonossa ohitse. Nokialla on mahdollisuus tarttua köyden päähän jonon jatkoksi, mutta sitä se ei tee koska Nokian ylpeys käy lankeemuksen edellä

 

jake

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1262
  • Profiili
Vs: Nukkuuko Nokia näiden CES-messujenkin ohi?
« Vastaus #3 : 07.01.11 - klo:09.08 »
sorry raips, mutta olen vahvasti eri mieltä.

Kyllä se on kilpailu, mikä vei ensin Applen ja sitten Googlen ohi Nokian ...vaikka miten muuta väität.

Eikä Nokian ole hyväksi liittyä jonon jatkoksi, muiden perään, vaan laittaa MeeGO nopeesti esittelykuntoon.
...ja valitettavasti, koska muuta ei vielä(KÄÄN) ole, niin Symbian täytyy pitää peruskännyissä mukana jo yritystenkin vuoksi. Ne kun eivät mihinkään uuteen (Meego) heti usko eivätkä uskaltaudu.

Mutta uutta silti tarvitaan - on vaikka ristiriitaista em kanssa.
Yrityksille Symbian ja meille MeeGO, mutta pian!
N8 ei ole enää uusi, eikä E7:aa vaan näy eikä MeeGO:sta oo kuulunut oikeastaan 'mitään' (=pal paskaakaan)
Herää jopa pelko, ett onko se(KIN) haudattu hiljaisuudessa ...vai miksi Jaaksi lähti talosta...?
MeeGO:n tiedotushan on liki kokonaan Intelin varassa
« Viimeksi muokattu: 07.01.11 - klo:09.13 kirjoittanut jake »
Kaikille avoin standardi antaa mahdollisuuden valita itselle sopivin ohjelmisto käyttöön.
Millään taholla ei ole oikeutta pakottaa muita käyttämään jotain tiettyä sovellusta tietojen vaihdossa.
"Valitsin siis avointa standardia noudattavat sovellukset, esim: OpenOffice, Firefox ja tiett