Kirjoittaja Aihe: Ubuntun toiminnan osoittaminen näytöllä  (Luettu 1062 kertaa)

HannuK

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 405
    • Profiili
Ubuntun toiminnan osoittaminen näytöllä
« : 24.02.20 - klo:15.57 »
Ehkä olen tästä jo aikaisemminkin urputtanut, mutta nyt asia on jälleen tuore eli päivitin juuri 19.10 version, kun tuli ilmoitus siitä. Niinpä päivitys lähti pyörimään, mutta näytöllä ei tapahtunut mitään, kunnes äkkäsin jälleen vilkaista tuota vasemman reunan ikonirivistöä, missä päivityksen ikonissa oleva mikroskooppisen pieni palkki oli alkanut huomaamatta hitaasti kasvaa. Näinhän se oli, eli siitä oli käyttäjän huomattava, että kone tekee jotain. Kun ikonia klikkas, sai näkyviin kunnon ikkunan, missä näkyi päivityksen eteneminen.
Olen huomannut, että pienissä kopioinneissa tai siirroissa tulee näkyviin automaattisesti iso ikkuna kertomaan hommasta, mutta joissain isoissa siirroissa näytössä onkin oikeassa yläkulmassa vain pieni sektoriympyrä, mikä vähitellen täyttyy ja päivityksissä ilmestyy ikoniin tuo hitaasti etenevä palkki ja kun kopioi esim. iso-tiedostoa, niin silloin ilmestyy vasempaan alakulmaan pieni ruutu, mistä näkyy kopioinnin prosenttiluku.
Jotenkin suunnittelussa ei nyt vasen käsi tiedä, mitä oikea tekee eli koordinaation puute vaivaa suunnitteluryhmää, taisi olla Gnome-suunnittelijoiden sarkaa tämä.
Ongelma on inhottava ainakin vasta-alkajille ja saattaa aiheuttaa kaikenlaista turhaa hätäilyä ja sen seurauksena toimintojen epäonnistumisia ja sitä kautta vielä suurempia ongelmia.
Tämän ongelman voisi viisaammat viestittää tuonne suunnitteluun.
Motto: Monimutkaista on helppo tehdä.
2 kpl HP Stream 14" 2 Gt/32 Gt, 1 kpl HP 250-G5 15" 8 Gt/120 Gt, Ubuntu 16.04 LTS ja 20.04 LTS  ja Linux Mint 20.1 Cinnamon , ei Windowsia.  Acer 17" Ubuntu Mate+Win XP