Kirjoittaja Aihe: Netissä olevat tiedostopalvelut ja hyvät kryptaus tavat?  (Luettu 1743 kertaa)

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5732
    • Profiili
Ajattelin ihan mielenkiinnosta tehdä tällaisen ketjun. Mitä te suosittelette/käytätte?

Tavoitteena siis salata tiedostot Ubuntu One palvelussa ja esim. Dropbox palvelussa. Tuossa mielenkiinnosta kokeilin TrueCryptiä ja pätevän oloinen ohjelma. Hiukan vain askarruttaa, että mikä on järkevin käytäntö? Helpointahan on tehdä salattu tiedosto, mutta kyseisillä nettipalveluilla on aika turhauttavaa tehdä kiinteän kokoinen tiedosto, joka upitaan vähän väliä könttinä, eli kaistaa menee aika paljon hukkaan, eli ei kovinkaan järkevä ratkaisu. Silti olisi hyvä että salattuihin tiedostoihin pääsisi käyttöjärjestelmästä riippumatta kiinni ja Ubuntu One palvelussa siis olisi ainakin järkevin ilmeisesti tehdä salaus tiedostokohtaisesti, että esim. Windows koneiltakin pääsisi kirjautumaan Ubuntu One nettipalveluun ja ladattua sieltä kryptatut tiedostot erikseen kun järjestelmää ei voi ainakaan tietääkseni liittää mitenkään Windowsiin.

Samoin tuli myös mieleen Dropboxissa, että synkkautuisiko tuollainen kiinteä salattu tiedosto lainkaan muille koneille, vaikka sen sisältöä muuttaa, kun tiedostokoko ei kuitenkaan muutu? Ilmeisesti kuitenkin synkkautuu tiedoston aikaleiman mukaan? No jokatapauksessa tuo ei kuitenkaan ole kovinkaan järkevä ratkaisu.

Olisi myös ihan ok, että kaikkia tietoja ei edes kryptata näistä palveluista, vaan lähinnä mielessä esim. kansio tai tosiaan tiedostokohtainen kryptaus tiedoille, jotka sisältävät esim. tarkempia henkilötietoja tms.

Täältä löytyy varmasti käyttäjiä joilla on jo jonkinlaisia omia ratkaisuja pystyssä ja luulisi aiheen kiinnostavan muitakin. Foorumihaulla kun löytyy lähinnä juttua lähinnä koko kiintolevyn tai osion kryptauksesta. Aiheesta voisi myöhemmin tehdä vaikka wikiin jonkinlaisen pikkujutun jos hyviä keinoja löytyy?

Ai niin ja yksi tavoitteista olisi sekin, että nämä henk.kohtaiset tiedostot saisi fyysiseltä kotikoneeltakin turvaan turhan uteliailta vierailta, varkailta jne.
Omassa tapauksessa salattu tietomäärä olisi varmaankin aika pieni, kun lähinnä ajattelin hypoteettisesti tallennella pankkimaksutietoja, työtietoja yms. eli ei mitään ääni- tai videotiedostokokoluokan salausta.
« Viimeksi muokattu: 11.02.10 - klo:18.20 kirjoittanut qwertyy »