Kirjoittaja Aihe: Ubuntu 11.04 -julkaisutapahtuma  (Luettu 5011 kertaa)

skfin

  • Vieras
Ubuntu 11.04 -julkaisutapahtuma
« : 08.03.11 - klo:19.14 »
Tätä asiaa piti käsitellä viime kokouksessa, mutta valitettavasti jouduimme siirtämään asian käsittelyn tänne keskustelualueiden puolelle, johtuen kokoukseen osallistujien pienestä määrästä. Minun piti itse asiassa laittaa tämä aihe tänne jo heti kokouksen jälkeisenä päivänä, mutta johtuen kaikenlaisista kiireistä ja silkasta huolimattomuudesta, se jäi. Syvimmät pahoitteluni tuosta.

Asiaan. Tarkoitus olisi ilmeisesti järjestää Ubuntu 11.04 -julkaisutapahtuma jossainpäin Suomea. Paikka ja aika riippuvat pitkälti henkilöstä joka tätä lähtee vetämään eteenpäin. Kokouksessa ei ollut ketään mahdollista tapahtuman järjestäjää paikalla, joten etsimme siis henkilöä joka ottaisi tehtäväkseen tapahtuman järjestämisen. Tässä yhteydessä järjestäjällä ei tarkoiteta henkilöä joka ottaa kaiken ohjelman ja muun hoitaakseen, vaan henkilöä joka voi varmasti olla paikalla, ja huolehtii mm. paikan varaamisesta/hankkimisesta.

Aiemmin hyviksi julkaisutapahtumapaikoiksi on havaittu Helsinki ja Tampere. Tuskimpa pääjulkasutapahtumaa muihin kaupunkeihin kannattaa edes siirtää (Helsinki siksi, että pääkaupunkiseudulla asuu viidesosa Suomen väestöstä ja se on hyvien kulkuyhteyksien päässä, ja Tampere siksi koska sinne on suhteellisen lyhyet matkat muualtakin).

Heitän nyt pallon teille yhteisön jäsenille, kuka siis olisi halukas lähteä järkkäilemään tälläistä tapahtumaa, mitä se ikinä tulee olemaankaan. Toivoisin myös muiden kertovan mielipiteen kysymyksiin mitä?, missä? ja milloin?

Kiitos :)

Heikki Mäntysaari

  • Käyttäjä / tiedottaja
  • Viestejä: 377
    • Profiili
Vs: Ubuntu 11.04 -julkaisutapahtuma
« Vastaus #1 : 13.03.11 - klo:21.09 »
Tästä keskusteltiin tämän päivän Yhteisön kokouksessa. Tampere ja Demola nousi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi. Natty julkaistaan siis 28.4., ja hyvä aika julkkareille saattaisi olla seuraava (30.4.-1.5.) tai sitä seuraava viikonloppu. Tosin pitää huomioida myös vappu.

Kuitenkin tällä hetkellä yhteisön aktiivien tilanne tuntuu olevan sellainen, että mitään isompaa ei saada aikaiseksi (eikä kyseessä ole LTS-julkaisu, joten sinänsä 11.04 ei ole paras mahdollinen peruskäyttäjien houkutteluun). Eli mitään semmoista, jolla houkuttelisimme paljon uusia käyttäjiä kokeilemaan Ubuntu-koneita ja kuulemaan aiheeseen liittyviä esityksiä. Vai olenko väärässä? Sinänsä joku enemmän yhteisön porukalle suunnattu tapahtuma voisi olla parempi?

Toisaalta pitää muistaa se, että Finhack on 16.4., ja julkkarit olisivat varmaan tuosta kaksi viikkoa eteenpäin? Nämä tapahtumat ovat sen verran lähellä toisiaan, että julkkarit ei ehkä toimi tuolloin kovin hyvänä yhteisön miittinä, koska moni on varmaan tulossa Finhackiin.

Kommentteja?
« Viimeksi muokattu: 13.03.11 - klo:21.10 kirjoittanut Heikki Mäntysaari »
Suomenkielinen Linux-wiki: Linux.fi - katso myös http://linux.fi/foorumi