Kirjoittaja Aihe: Säätietohakuskripti  (Luettu 10167 kertaa)

odysseus

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 367
    • Profiili
Vs: Säätietohakuskripti
« Vastaus #20 : 18.04.11 - klo:17.02 »
Ja kun täältä ulkomailta asiaa katselee, niin on _käsittämättömän järkyttävää_ kun koodiin sotketaan jotain suomenkieltä!

Laitakaa nyt hyvät ihmiset ne muuttujien nimet, funktioiden nimet jne englanniksi (joka on koodauksen de-facto) sillä koskaan ei voi tietää kuka ja minkä kiielen taitoinen sitä avoimeksi annettua koodia jatkossa koodaa.

Ja jo ihan alussa mainitty ongelma "Työpöytä"->"Desktop" olisi pitänyt heti ensimmäisestä versiosta olla huomioitu parametroimalla kieliversiointi!

Mikä siinä nyt on niin vaikeaa erottaa busineslogiikka ja GUI toisistaan?

->no sen myönnän, että alunperinkin tuo Ubuntun (Gnomen) malli muuttaa nuo kotihakemiston alihakemistojen nimet suomeksi (tai miksi tahansa muuksi kieleksi) on totaalisen syvältä. Suurin osa ohjelmista ei älyä muutosta ja sitten sulla on tavaraa "kahdessa paikassa". Esimerkiksi "dokumentit" ja "documents", "kuvat" ja "pictures" jne..
Kokeilkaapa vaikkapa asentaa suomen kielipaketit vasta sen jälkeen kun koneella on jo tavaraa vaikkapa enkkuversion vastaavissa hakemistoissa. Homma kusee heti!

Itse täällä koodaan kansainvälistä softaa (pääosin GUI on Enkku, Espanja ja sitten Suomi, Ruotsi, Ranska, Saksa, Arabia...) ja törmään jatkuvasti näihin perusongelmiin. Opetelkaa siis huomioimaan näitä kieliasioita.