Kirjoittaja Aihe: Python aloittelijoille  (Luettu 17077 kertaa)

janne

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5150
    • Profiili
Vs: Python aloittelijoille
« Vastaus #20 : 25.01.09 - klo:17.27 »
Kirjastoissa C++ ohjelmointikirjoihin on helppo törmätä siksi, että niitä on aikoinaan hankittu sinne kohtuu paljon, ja ne ovat jääneet käyttämättöminä hyllyille lojumaan.

c++ ei ole läheskään niin kuollut kieli kuin annat ymmärtää. itse asiassa tällä hetkellä suomesta taitaa saada linux-puolen ohjelmointihommia parhaiten nimenomaan c++ osaamisella.

Python on tällä hetkellä ohjelmointikielistä ns "state of the art". Luettuani ohjelmointikokemuksiasi tähän mennessä, voisin suositella, että jätät C++ oppaat selailuasteelle, ja keskityt Pythoniin. Python on suurimpaan osaan ohjelmointitöitä tällä hetkellä paras olemassaoleva työväline.

python on hyvä ja  minustakin kysyjälle parempi/helpompi aloituskohta, mutta siitä, onko se suurimpaan osaan ohjelmoititöitä paras työkalu, olemme eri mieltä.
Janne

mgronber

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1458
    • Profiili
Vs: Python aloittelijoille
« Vastaus #21 : 25.01.09 - klo:21.13 »
Python on suurimpaan osaan ohjelmointitöitä tällä hetkellä paras olemassaoleva työväline.

Tämän varmaan perustelet vähän laajasanaisemmin...

Ux64

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 586
    • Profiili
Vs: Python aloittelijoille
« Vastaus #22 : 24.12.09 - klo:10.16 »
Itse asiassa vasta Python 3:ssa taitaa olla UTF-8 oletuskoodauksena, sitä aiemmissa US ASCII. Tämä tarkoittaa, että UTF-8:aa käytettäessä pitää #!-rivin jälkeen tulla heti toisena kommenttirivinä tieto koodauksesta näin:

Koodia: [Valitse]
#!/usr/bin/env python
# -*- coding: utf-8 -*-

Tuosta US ASCII koodauksesta tuli päänsärkyä heti aloitteluvaiheessa. Muuten Pythonilla koodailu sujuikin yllättävän helposti.

Tha-Fox

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3315
  • Arch Linux && CentOS
    • Profiili
    • http://kettu.dy.fi
Vs: Python aloittelijoille
« Vastaus #23 : 19.06.10 - klo:23.50 »
Harkitsen tässä Pythonin kokeilua, kun tuntuu, että PHP:stä on kaikki nähty :) Ympäristön pystytyksessä askarruttaa tuo versio. Asensin ensin summamutikassa "jonkin Python-paketin" ja versio on Lucidissa nyt 2.6.5. Python 3 on kuitenkin julkaistu, mutta saako sen jotenkin asennettua tähän? Ja onko ylipäätään järkevää käyttää tuota kolmosversiota vai pitäisikö tyytyä tuohon 2.6.5:een? Synapticilla löytyi esim. paketti python3-all, mutta en ole varma, onko tämä hakemani paketti.

Käyttääkö kukaan muuten Eclipseä IDEnä tai onko se edes mahdollista? Olen käyttänyt sitä Javan (ja välillä PHP:nkin) kanssa ja laiskana en jaksaisi vaihtaa tuota. Varavaihtoehtoina on sitten arvalla ratkaistava Geanyn, SPE:n, IDLE:n ja Gladen väliltä.

Edit: Pikaisen googletuksen perusteella kannattanee asentaa tuo python3-paketti. Jostain syystä se ei tullut Synapticin haussa näkyviin, mutta päätteen puolelta kun asentelin, paketti löytyi.

Seuraava tyhmä kysymys: Olen Gnomen puolella. Jos teen QT-pohjaisia GUI-ohjelmia, saako niitä testattua Gnomessa vai pitääkö asentaa KDE? Ylipäätään tuo ohjelmien siirrettävyys alustalta toiselle kiinnostaa, kun Javassa on tottunut, että "se vaan toimii", jos toimii...
« Viimeksi muokattu: 20.06.10 - klo:00.03 kirjoittanut Tha-Fox »

sniveri

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 322
    • Profiili
Vs: Python aloittelijoille
« Vastaus #24 : 20.06.10 - klo:00.34 »
hmm.. Itse ainakin koodailen pyQt:llä ja taitaapi olla kuitenki 2.6 versio pyyttonista alla. Sen verran mitä kokeilin niin pyQt ohjelmat pelailee hienosti alustasta riippumatta. ericillä tai geanyllä voi koodailla ihan kivasti. ericillä kaiketi pystyis jopa käyttöliittymätkin suunnittelemaan käyttäen QtDesigneriä (tjsp), mutta mielummin noi melkein koodaa itte.
Ubuntu 10.04 64-bit Desktop
Ubuntu 10.04 32-bit Desktop x 2
Ubuntu 10.04 32-bit Server

sniveri@diasp.eu

snifi

  • Vieras
Vs: Python aloittelijoille
« Vastaus #25 : 20.06.10 - klo:01.09 »
Tuohon siirrettävyyteen ja pakettien olemassaoloon saat varmaan parhaan vastauksen kun lähdet kokeilemaan ihan rivi kerrallaan komentotulkista. Esimerkiksi itselläni:

Koodia: [Valitse]
$ python3
'python3' ei ole tällä hetkellä asennettuna.  Voit asentaa sen kirjoittamalla
sudo apt-get install python3-minimal
$ python
Python 2.6.5 (r265:79063, Apr 16 2010, 13:57:41)
[GCC 4.4.3] on linux2
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.
>>> from PyQt4.QtCore import *
>>> from PyQt4.QtGui import *
>>> import sys
>>> app=QApplication(sys.argv)
>>> window=QWidget()
>>> window.show()
>>> sys.exit(app.exec_())

Kun olet syöttänyt rivin "from PyQt4.QtCore import *", tiedät käytännössä toimiiko kaikki niinkuin pitää.

Verkon Pahasta Pojasta, PHP:stä minäkin olen yrittänyt päästä eroon, ja tällä hetkellä näyttäisi siltä, että suuntaan Djangon suuntaan.

mikko_h

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 202
    • Profiili
Vs: Python aloittelijoille
« Vastaus #26 : 20.06.10 - klo:10.12 »
Ja onko ylipäätään järkevää käyttää tuota kolmosversiota vai pitäisikö tyytyä tuohon 2.6.5:een?

Aika monesta kirjastosta ei edelleenkään ole kolmosen kanssa yhteensopivaa versiota.

Käyttääkö kukaan muuten Eclipseä IDEnä tai onko se edes mahdollista?

Toki se mahdollista on, tosin ei taida olla kovin monen Python-ohjelmoijan ykkösvaihtoehto. Ks.

http://wiki.python.org/moin/EclipsePythonIntegration


Seuraava tyhmä kysymys: Olen Gnomen puolella. Jos teen QT-pohjaisia GUI-ohjelmia, saako niitä testattua Gnomessa vai pitääkö asentaa KDE? Ylipäätään tuo ohjelmien siirrettävyys alustalta toiselle kiinnostaa, kun Javassa on tottunut, että "se vaan toimii", jos toimii...

Qt-ohjelmien kehittämiseen tarvitaan Qt-kirjastot, jotka voi hyvin asentaa vaikka Gnomea käyttäisikin. KDE:tä sinänsä ei tarvita, ellei sitten halua testata KDE:n omien kirjastojen avulla tehtyä KDE-integraatiota (Nepomuk ja mitä näitä on). Oman kokemuksen mukaan ainakin C++:lla toteutettu Qt-ohjelma on suht helposti käännettävissä kaikille tavallisille alustoille (Linux, Win, OS X).

snifi

  • Vieras
Vs: Python aloittelijoille
« Vastaus #27 : 13.07.10 - klo:21.26 »
Minulla tuli tämä Eclipse-kysymys tänään vastaan, ja totesin, että tässä on toimiva videotutoriaali Pythonin asentamisesta Eclipseen:

http://www.youtube.com/watch?v=j4hido-FZKg

aurinkolasit

  • Vieras
Vs: Python aloittelijoille
« Vastaus #28 : 18.07.10 - klo:16.43 »
Kato nää kaikki niin saat hyvän tuntuman niin Pythoniin kuin skriptaukseen yleensä.

http://python.mirocommunity.org/author/6

peran

  • Vieras
Vs: Python aloittelijoille
« Vastaus #29 : 18.07.10 - klo:21.57 »
Pikaisesti luettuani Qt:n speksejä python 3:een tulee aika paljon muutoksia, vaikkakin on varsin helppo tehdä molemmissa toimivia Qt ohjelmia. Objektien suorissa vertailuissa näyttäisi olevan merkittävä ero, sillä Objekti hash suorissa vertailuissa python 2.x:llä kohdistuu Objektin Id:hen ja python 3:ssa Objektin arvoon.

Varmasti tällä ratkaisulla saavutetaan merkittäviä tehosäästöjä, kun esimerkiksi avaa useamman kerran saman tiedoston, löydetään helposti cachestä aikaisemmin luettu/kirjoitettu kohta.

Haittapuolena lieneen hashin koon kasvu, ja siten lievä hidastuminen.