Kirjoittaja Aihe: Ubuntu 8.04 LTS???? ja muuta vuodatusta ja kysymyksiä  (Luettu 5202 kertaa)

ipia

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 70
    • Profiili
Enpä muista kohdanneeni yhtä paljon ongelmia minkään aikaisemmin käyttämäni Ubuntun kanssa. Olen käyttänyt ubuntua aikalailla pääkäyttiksenäni versiosta 6.06 alkaen (ensimmäiset ubuntu kokeilut ja wintoosan kanssa rinnan asennukset olen tehnyt jo 5.04 ubuntulla). Olenpa jopa suositellut ubuntua ja xubuntua monille kavereilleni ja asentanutkin heille useita *buntuja. 8.04 versioon asti olen ollut erittäin tyytyväinen, (vaikka pieniä ongelmia olen kohdannut aiemminkin) mutta mutta, muutaman päivityksen jälkeen on alkanut tuntumaan että onkohan eräs m******soft ostanut jo canonicalinkin, ainakin ongelmien määrästä näin voisi kuvitella. Ja tässäpä niitä koottuna useammasta koneesta:

-resoluutiot ei pysy kohdillaan, kirjautumisikkunan koko myös mitä sattuu
-xorg.conf ei näy sudo gedit käskyllä, liekö näin tarkoituskin että avautuu vain tyhjä asiakirja enpä tiedä
-dvd levyjen polttaminen ei onnistu
-digitv ei toimi ainakaan artec t1 usb boxilla metv aukeaa ja juuri kun kuvan pitäisi alkaa näkymään niin metv sammuu ja sama juttu kaffeinessa
-yle areena pätkii firefoxissa totemilla vaikka codecit on asennettu jostain luin että pitäisi olla /home/käyttäjä/.gnome2/totem-conf tms. tiedosto jossa pääsee säätämään ainakin irtotekstien kokoja, mitään tällaista tiedostoa en löydä
-käyttöoikeudet sekoilee, yhtäkkiä ei anna edes kirjautua eikä lupia avata/muokata tiedostoja
-ei käynnisty ollenkaan (xubuntu)
-ohjelma lataa ja käynnistyy ja heti ikkunan avauduttua sammuu (esim. Firefox)
-ohjelma ei käynnisty ollenkaan (ehkä käynnistyy muutaman käynnistys yrityksen (3-10) jälkeen jos sittenkään)
-graafiset näytön säätö työkalut eivät toimi, kiva kun ottaa huomioon em. xorg.conf ongelman mites korjaat mitään...
-ohjelmien äänet eivät toimi kuin silloin tällöin, videoissa, musiikissa ja tv käytössä kyllä toimivat
-webcam:in kuva liian musta ja säätövarat eivät riitä ainakaan camoramassa (7.04 ubuntussa oli vielä kaikki ihan ok)
-järjestelmä jumittelee satunnaisesti muutaman minuutin odottelun jälkeen voi alkaa toimia (ehkä tracker aiheuttaa tämän)
-nettisivujen tulostamisesta tullut erittäin hidasta, voi kestää jopa useita minuutteja ennenkuin tulostin reagoi, 7.04ssä ja 7.10ssä toimi kuin unelma
-usb muistien tunnistamisessa ja avaamisessa ongelmia
-firefoxin päivityksien jälkeen sivuhistoria tyhjentynyt, kirjanmerkit, ei toimi, asetukset valikko tyhjä ja pieni, "google" hakukenttä ei toimi, kirjanmerkit ei aukea sivupaneeliin, lisäosat valikko ei toimi.... jne. eli läheskään mikään valikko EI TOIMI !!!
-live levyllä näyttöasetukset ok mutta ei enää asennetussa järjestelmässä (samalta levyltä asennettu)
-edellisissä jakeluissa hyvin toimineet laitteet saattavat lakata toimimasta hyvin uudemmassa versiossa, kuten em. webcam

+lähes kaikki asetustyökalut ovat ottaneet mielestäni pakkia kehityksessä koska ovat liian automaagisia (olisi hyvä jos toimisivat ja toimiihan ne, ainakin joillakin)
+graafisia asetutyökaluja saisi olla hieman enemmän vaikka edes erillisenä pakettina mikä löytyisi lisää/poista sovelluksia valikosta
+graafinen järjestelmän siivoustyökalu helppokäyttöinen olisi myös plussaa, ajaisi esim. autocleanin ja autoremoven sekä poistaisi poistetuista ohjelmista /home/user/ kansioon jääneet tyhjät kansiot jne.

Näitä kaikkia ongelmia ei kyllä ainakaan minun aikani riitä alkaa ratkomaan omaan ja muiden koneisiin. Että älkää kiitos esittäkö mitään oletko googlettanu / etsinyt foorumilta kommentteja, kyllä olen tehnyt kumpaakin asia nyt vain on niin että täältä foorumilta alkaa olla jo aika vaikeaa löytää juuri sitä omaan ongelmaan sopivaa tietoa, koska asiaa on jo niin paljon ja oikean hakusanan löytäminen voi olla vaikeaa ainakin normikäyttäjälle ja aloittelijalle, koska eihän kukaan aloittelija osaa hakea apua esim. näyttö ongelmiin sanalla xorg. joten foorumiakin voisi olla aiheellista hieman kehittää koska käyttäjiä ja asiaa on jo paljon enemmän kuin esim. 2005/2006.
Ehdotukseni olisi aiheiden jaottelu tarkemmin esim digitv ongelmat oman otsikon alle jne. samaten jo ratkaistut ongelmat samoin jaoteltuna oman otsikkonsa alle.
Hyvänä lisänä pitäisin myös useimmin tarvittujen komentojen ketjua selityksineen mitä komento tekee, esim. useiten tarvittavimmat komennot ongelmatilanteissa --> näytön ja graafisentilan komennot --> x11(työpöydän grafiikkaan liittyvät) --> sudo dpkg reconfigure xorg = tämä komento säätää näyttö ja graafisen tilan asetukset uudelleen (ok tuo komento nyt taitaa olla vain sinnepäin mutta idean varmaan jokainen saa selville)

Joka tapauksessa näihin ubuntu 8.04 ongelmiin kyllästyneen asentelin koneeni järjestelmät uusiksi ja päätin kokeilla jotain muuta distroa hetken windows käytön jälkeen. Niinpä sitten pingviiniä sarvista, vai pitäisikö sanoa liskoa  ;) ja otin ja asensin open susen. No päätin kuitenkin antaa vielä ubuntullekin mahdollisuuden ja asensin myös vielä 8.04:n.
JIPPII Open Susessa asennus ohjelma oli syvältä mutta työkaluja kaikkien asetusten tekemiseen jopa hieman liikaakin, mutta kaikki asetushilut mitä tarvitsin toimivat erinomaisesti!
Muutenkin suse vaikutti erittäin hyvälle mutta ohjelmien asentaminen oli ubuntuun verrattuna vähintäänkin kivikautista. ja yle areenaa ei saanut toimimaan edes huonosti.
Vielä kun tämän susen kde tyylisen valikon (käytössä gnome) vaihtoi kunnolla gnome tyyliseen niin se oli siinä!
Hieman pidemmän käytön jälkeen aloin huomata susessakin muutamia ärsyttäviä piirteitä kuten jatkuva hiiren klikkailu kuten esim. ohjelma varaston lisäämisen yhteydessä piti itse hyväksyä gpg avain jne. hieman liikaa wi****kkamaisuutta havaittavissa, muuten ihan kiva käyttis. No tulipa siihen sitten jotain päivityksiäkin ja asentelin muutamia ohjelmiakin. Kaikki tuntui toimivan hienosti.
Kunnes eräänä päivänä ei sitten UBUNTUN GRUB enää halunnut käynnistää open susea, jokainen voi kuvitella ottiko hermoon! no eipäs siinä kuin kirjautumaan resoluutio ongelmista kärsivään ubuntuun ja aikani foorumeilla seikkailtuani löysin avun, update-grub, pääte auki ja hommiin. No yllätys yllätys eipä aukea sussu vieläkään file on not found tai jotain. Eipä oo hauskaa ei.

Alkoipa jo tuntumaan visvakupan hankkiminenkin hyvälle vaihtoehdolle. Ai niin mutta onhan muitakin vaihtehtoja ajattelin, tämän olen näiden vuosien aikana oppinut linux käyttäjänä, MAHTAVAA AINA ON VAIHTOEHTO, ja niinpä pelastajaksi löytyikin joksikin aikaa PUPPYLINUX 4.00 :-*
Ja voinpa todeta etten muutaman päivän aikana löytänyt mitään vikaa kaikkea on ja kaikki toimii, ja se nopeus  :o
Enpä juuri enää voisi hätävara käyttikseltä enempää toivoa! Ainut vaan mikä hieman ahdisti oli suomenkielen puute, ja ohjelmia saatavilla aikavähän mutta perusjuttuihin riittävästi. Silti oli ubuntua ikävä ja muutamaa tarvitsemaani ohjelmaa jotka toimivat ylläri ubuntussa paremmin kuin winkkarissa. Joten tein päätökseni OSTAN VISTAN!!!   Vitsi vitsi vitsi, toivottavasti kukaan ei saanut nyt mitään pahempaa kohtausta!!!!  ;)

No tätä kirjoittaessani 8.04:llä imuroin Ubuntu 7.10:n. Ja yritin polttaa sen cd:lle, kuinka ollaakkaan poltto meni hyvin, ehkä, mutta kun brasero halusi levyn takaisin sisään tarkistusta varten, niin tulipa hieno ilmoitus tyyliin "asema on varattuna toisen ohjelman käyttöön tarkistusta ei voida suorittaa" ja eipä siihen sitte mikään auttanut.

Mitenkähän tuo olisi jos vaihtasimme tämän ubuntun nimeksi vaikka Ubuntu 8.04 Broken Heron LTB (Long Time Bugs)

Toivottavasti juuri äsken polttamani levy toimii jotta pääsen eroon tästä Drunken Heronista.

Kaikesta huolimatta Hyvää kesää kaikille ja jaksamisia kehittäjille ja koodaajille hyvää työtä olette kuitenkin tehneet, kaikesta huolimatta. Toivottavasti saamme sitten syksyllä Ubuntu 8.10 SLTS:n (Super Long Time Support) joka toimii niinkuin vanhoina aikoina esim. 7.04 niinkuin sveitsiläinen kello... tai diisseli mersu johtotähti joka vain toimii ja toimii ja toimii vaikka ilman työpöytätehosteita (vrt. nahkapenkkejä).... 

PS. Kertoisiko joku viisaampi pikaisesti miten saan 7.10ssä (Käytän sitä ainakin 8.10:n asti) muutettua totem puskurointi aikaa että puskuroisi esim. firefoxissa yle areenan videoa vaikka kiintolevylle tai johonkin kunhan ei pätkisi, jos siinä nyt sattuu edes kyseistä ongelmaa olemaan???

shelby

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1865
    • Profiili
Vs: Ubuntu 8.04 LTS???? ja muuta vuodatusta ja kysymyksiä
« Vastaus #1 : 25.07.08 - klo:15.49 »
Suosittelen paneutumista vaikka tuohon, itse olen opetellut ia oppinut tämän foorumin ohjeiden kautta. Siis kantapään kautta. Tietoa kyllä löytyy, kun käyttä hakua, ja sitten jos ei auta, gurut vastaa. :D
Ainakin itse olen saanut kaikki toimimaan maltilla. Joskushan se kärähtää ja tukkaa lähtee vähän enemmän päästä, mut hiljoo hyvä tulloo. ;D

http://wiki.ubuntu-fi.org/


e. pitää vielä sanoa, että kaikki pelaa Linuxeilla, kun ei hättäile, eikä revi itseään kaljuksi. Enpäs keksi enään sanomista. :D
« Viimeksi muokattu: 25.07.08 - klo:16.25 kirjoittanut shelby »
Ubu Gnome 20.04.3 LTS
Win 8.1 laptop I
Win 10 laptop II
Ubu Mate 20.04.3 LTS
Kubu 20.04.3 LTS

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11430
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Ubuntu 8.04 LTS???? ja muuta vuodatusta ja kysymyksiä
« Vastaus #2 : 25.07.08 - klo:16.31 »
Aika kattavan listan olet saanut noista ongelmista... ::)
-resoluutiot ei pysy kohdillaan, kirjautumisikkunan koko myös mitä sattuu
Minulla ainakin jos ei ole näyttö päällä käynnistyksessä niin resoluutiota ei saa isommaksi kuin 640x480.

-ohjelma lataa ja käynnistyy ja heti ikkunan avauduttua sammuu (esim. Firefox)
-ohjelma ei käynnisty ollenkaan (ehkä käynnistyy muutaman käynnistys yrityksen (3-10) jälkeen jos sittenkään)
Mitä se sanoo jos käynnistät päätteessä (vai sanooko mitään)?

-graafiset näytön säätö työkalut eivät toimi, kiva kun ottaa huomioon em. xorg.conf ongelman mites korjaat mitään...
Voiko displayconfig-gtk:lla tehdä mitään hyödyllistä? Taitaa nimittäin olla säilynyt samanlaisena 7.10:stä asti... :)

-käyttöoikeudet sekoilee, yhtäkkiä ei anna edes kirjautua eikä lupia avata/muokata tiedostoja
Kuulostaa kiintolevyn hajoamiselta, mutta en voi olla (tietenkään) varma... :-\
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Jallu59

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3430
    • Profiili
Vs: Ubuntu 8.04 LTS???? ja muuta vuodatusta ja kysymyksiä
« Vastaus #3 : 25.07.08 - klo:18.12 »
Lukiessani aloittajan vuodatusta tulivat mieleen lähinnä Gutsyn ja Hardy alfan aikaiset metkut. Totta on , että julkaisuhetkellä 8-04 oli vielä vähän raakile, mutta tällä hetkellä 8.04.1 on pirun vakaa ja hyvä käyttis.

Eli koitappa vielä tuota *.1:stä, josko Ubuntu tulisi jo toimeen sinunkin rautasi kanssa. Jos mahdollista tee n.s. puhdas asennus, päivitetyn kautta saattaa siirtyä jotain toimimatomuuksia. Toisaalta jos rautasi on eksoottista (esim ISA-kortteja), niin päivitystie on suositeltavampi.

T:Jallu59
Jari J. Lehtinen, Wanhempi (iki?)tietoteekkari & tietotekniikkakonsultti Turust, P4-HT / 3,0 GHz, Intel945 IGP 226MB & 4GBram & UbuntuStudio 14.04. Toshiba Satellie 50-C, i5 dual-core 2,3GHz, ubuntu-mate 16.04 LTS

DJ Tsvetkoff 4ever

  • Vieras
Vs: Ubuntu 8.04 LTS???? ja muuta vuodatusta ja kysymyksiä
« Vastaus #4 : 25.07.08 - klo:18.37 »
Ubuntu 8.04 asennuslevy oli virheetön? Omassa koneessa Ubuntu on toiminut 2004 vuodesta asti. 7 sarjalaiset olivat DVD-asemien kanssa yhtä helvettiä. Monta asemaa ostin niiden aikana ja Sony (Optiarc) alkoi pelittämään. Ainut ongelma 8 sarjalaisen kanssa on, että mikään ei ole epäkunnossa. Paitsi ehkä flac paketti, joka nakkaa inhottavan isoäänisen suhinan biiseihin satunnaisesti. Tuo tapahtuu ainakin wav to flac menetelmällä, nautilus scripti+mplayer+flac. En ole jaksanut nyt perehtyä missä vika. paranoian seisominen paikallaan ärsyttää!!! No nerolla saa kuiteskin naarmuisista levyistä kuuntelukelvolliset kopiot. Eli itellä ongelmat on pienet Ubuntun kanssa.

Opensussussa en saa äänikorttia pelittämään ja Fedorassa DVD-asema ei toimi oikein, enkä saa asennettua v4l ajureita, että vois katella harvoin tv:tä. Erroria pukkaa. Ubuntua en ole vaihtamassa mihinkään, koska se vaan toimii tässä koneessa. Haastetta on noissa 2 "isommassa suositussa" rpm Linux näkemyksessä enemmän kuin Ubuntussa. Tuota vakaata Debiania kokeilin eilen, mutta oli lähes yhtä sekava käyttää, kuin openSUSE konsanaan, siis sekavat valikot. Tai no oSussussa on toi valikko sydeemi niin järkyttävä, että, jo sen avaaminen vie kaiken innon. Toimi kuitenkin muuten todella malliikkaasti sekin vaikka oli niinkuin aikakoneella olis matkannut taakse päin. Tai noin ainakin kuvittelisin sen matkan. Ei ole kokemusta aikamatkaamisesta :)

Onhan tässä tullut nyt sitä "muuta" tarpeeksi, joten taidan jatkaa harjoittelua:) Ubuntulla mennään niin pitkään, kuin se on köyhälle halpa!

Tuli copy pastella tää, kun nakkas taas ton vit.. istunto päätty vai mikä onkaan. Eiks siihen saa mitään järkeä? Anyway.. the end.

muep

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 896
    • Profiili
Vs: Ubuntu 8.04 LTS???? ja muuta vuodatusta ja kysymyksiä
« Vastaus #5 : 25.07.08 - klo:20.19 »
Kyllä kaikki nämä isommat jakelut yleensä toimivat ihan hyvin.

Itselleni tulee nyt pari asiaa mieleen, mistä tuommoinen määrä ongelmia voisi ehkä johtua:
1) Asennusmedia oli virheellinen.
2) Asensit Ubuntun ja tavalla tai toisella otit vanhat kotihakemistot suoraan käyttöön. Teoriassahan tämän pitäisi toimia, mutta käytännössä joskus ohjelmat menevät sekaisin, kun niille näyttää liian vanhaa formaattia olevaa asetustiedostoa. Kannattaa siis ihan puhtaalla uudella käyttäjällä testata, ilmeneekö kaikkia ongelmia myös niillä.
[http://smolt.fedoraproject.org/show?uuid=pub_ac53b581-021a-4b76-bd14-e7d51f55462f]Pöytäkone[/url]
Läppäri

ipia

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 70
    • Profiili
Vs: Ubuntu 8.04 LTS???? ja muuta vuodatusta ja kysymyksiä
« Vastaus #6 : 30.07.08 - klo:18.47 »
Asennus media ainakin piti olla kunnossa canonicalilta tilattu levy.

Tosiaan PAINOTAN etteivät kyseessä olleet yhden koneen ongelmat vaan useamman eri koneen ongelmia. Osa puhtaita asennuksia.

Ja suurin osahan näistä ongelmista tuntui alkavan vasta 8.04.1 päivityksen myötä.

Vaihdoin itselleni 7.10 Ubuntun ja kaikki toimii jopa näyttö tunnistui heti oikein (Samtron 98pdf).

"Näytöt ja kuva" lienee toi tarkoitettu displayconfig-gtk, taitaa olla jotenkin piilotettuna 8.04:ssä kun eipä oo Järjestelmä->Ylläpito-> valikossa "Näytöt ja kuva" ohjelmaa.

Kokeilinpa huvikseni jo 8.10:ä vaikuttaa aika lupaavalle, ainakin tässä vaiheessa....

Jallu59

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3430
    • Profiili
Vs: Ubuntu 8.04 LTS???? ja muuta vuodatusta ja kysymyksiä
« Vastaus #7 : 30.07.08 - klo:23.49 »
Jompi kumpi meistä on pokkeava nuori ;D

Minun kokemukseni(8 konetta) mukaan Gutsy on versio, joka on syytä unohtaa. Kelvoton hardistunnistus pääsyynä ja muitakin käpyjä oli loppuun saakka ennen Hardyn tuloa.

T:Jallu59
Jari J. Lehtinen, Wanhempi (iki?)tietoteekkari & tietotekniikkakonsultti Turust, P4-HT / 3,0 GHz, Intel945 IGP 226MB & 4GBram & UbuntuStudio 14.04. Toshiba Satellie 50-C, i5 dual-core 2,3GHz, ubuntu-mate 16.04 LTS

ipia

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 70
    • Profiili
Vs: Ubuntu 8.04 LTS???? ja muuta vuodatusta ja kysymyksiä
« Vastaus #8 : 02.08.08 - klo:01.29 »
Niinpä, taikka koneet joihin olen asentanut ovat poikeeavia nuoria/vanhoja..... ;)
Sattuukos muuten kukaan tietämään mikä tarkoitus on tuolla "käytä ajuri cd:tä" tms. kohdalla esim. näytön säätöjä penkoessa (en muista tarkkaa paikkaa nyt missä moinen ajuri kummallisuus tuli vastaan) tai live levyn asennus vaihtoehtojen jne. yhteydessä, (oiskohan ollu ajuripäivitykset tms.)  kun eipä taida Linux ajuri levyjä vielä olla kovinkaan monella valmistajalla?

ipia

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 70
    • Profiili
Vs: Ubuntu 8.04 LTS???? ja muuta vuodatusta ja kysymyksiä
« Vastaus #9 : 03.08.08 - klo:23.22 »
Kertokaahan GURUT tai miksei myös muutkin asiasta tietävät, että olenko ymmästänyt oikein, että kernelistä???/(*)ubuntusta??? poistuu joittenkin laitteiden laitetuki aina silloin tällöin jonkin päivityksen yhteydessä? Anteeksi epäselvä kysymys juuri paremminkaan en osaa selittää...
Eli lähimmäksi suomea tarkoitan, että esim. laite X toimii vaikka Ubuntu 6.06.1 versiossa, mutta laitteen tuki voisi poistua/poistuu vaikkapa Ubuntu 7.10 versiossa jostain syystä, muistelisin joskus lukeneeni jostain, että näin olisi ja syynä olisi ilmeisesti se, että muuten kernelistä tulisi ihan järjettömän kokoinen...

Mitenkäs tällaisessa tapauksessa sitten asennellaan se vanha laite toimimaan uudemman version kanssa, pitääkö hakea ja asentaa ajurit jostain, vai pitäisikös sen sitten toimia automaagisesti uudelleen käynnistyksen jälkeen?

peran

  • Vieras
Vs: Ubuntu 8.04 LTS???? ja muuta vuodatusta ja kysymyksiä
« Vastaus #10 : 04.08.08 - klo:11.41 »
Usein Ubuntuun ja muihin GIGA-julkaisuihin on mahdollista lisätä modulina vanhojakin laitteita, jotka eivät suoraan toimi. Esim. ISA-pohjaisia SoundBlastereita. (siis modprobe).

jakevm70

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 98
    • Profiili
    • From China
Vs: Ubuntu 8.04 LTS???? ja muuta vuodatusta ja kysymyksiä
« Vastaus #11 : 04.08.08 - klo:12.04 »
No huhhuh. Itse olen ollut Ubuntuun erittäin tyytyväinen. Lähes kaikki toimii kuten pitääkin. Ei kaatuile, jumita, sekoile, yms. Usbdigitikku toimi heittämällä( MSI Megasky). Käynnistyy edelleen nopeasti( 38s bootchartin mukaan).
Tulostaminen toimii, ainut minkä haluaisin saada tulostimessa toimimaan on langaton tulostus. Tulostin siis HP Photosmart c4380.
Välillä aina ihmetyttää kun joillain ei tunnu toimivan oikein mikään.
Ei ole ikkunat käyny mielessäkään... :)

ipia

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 70
    • Profiili
Vs: Ubuntu 8.04 LTS???? ja muuta vuodatusta ja kysymyksiä
« Vastaus #12 : 13.10.08 - klo:11.14 »
Koitinpas asennella tuossa Ubuntua vaimokkeen "uuteen" (käytettyyn) koneeseen. Ja kappas kummaa kun eipäs saakkaan resoluutioita kohdilleen ei sitten millään....  >:( xorg.confin käsin muokkaaminen ei ota onnistuakseen, se lienee omaa osaamattomuuttani, :( mutta mikä asiasta tekee mielenkiintoisen on se että kun sain työpöydän resot kohilleen niin kirjautumisikkuna oli päin sitä itseään... taas kerran vaikka on päivityksiäkin tulllut jo hurjia määriä.  :'( Omassa koneessani on sama vika enkä edes uskalla yrittää korjata ettei häviä taas kaikki työpöydän resot ja näytön asetukset... ???   Sinänsä hauskaa kun on tuo 8.10 tulossa kun ainakin live levyltä omassa koneessa kokeillessani heti kerralla ainaskin resoluutiot meni kohdilleen.  :D  :) Mutta odottavan aikahan on tunnetusti pitkä... Muutoin on kyllä nyt tuntunut 8.04:kin toimivan mukisematta, joitakin kertoja (lue KOLME - NELJÄ) sattuneita käsittämättömiä koneen uudelleen käynnistymisiä lukuun ottamatta.

tasuri

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Vs: Ubuntu 8.04 LTS???? ja muuta vuodatusta ja kysymyksiä
« Vastaus #13 : 15.10.08 - klo:09.45 »
Liian suuret fontit kirjautumisikkunassa

sudo gedit /etc/gdm/gdm.conf
etsi sieltä

[server-Standard]
name=Standard server
-command=/usr/bin/X -br -audit 0

ja muuta toi audit 0  seuraavanlaiseksi....

[server-Standard]
name=Standard server
-command=/usr/bin/X -br -audit 0 -dpi 96

ja reboot masiina

toi auttoi jokus....