Kirjoittaja Aihe: Xubuntu ei käynnisty  (Luettu 1341 kertaa)

JussiS

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 653
    • Profiili
Xubuntu ei käynnisty
« : 18.11.07 - klo:13.12 »
Hei,

testailen tässä Xubuntun eri versioita, tarkoituksena asentaa Xubuntu yhdelle vanhalle koneelle, jota käyttäisin netissä surffailuun. Poltin cd:t versioista 7.10 ja 6.06. Käynnistyvät live -levyinä kannettavalla, mutta päytäkoneella käynnistys ei onnistu, vaan tulee virheilmoitus:
Koodia: [Valitse]
[17179569.868000] .. MP-BIOS bug: 8254 timer not connected to IO-APIC
[17179570.248000] PCI: Cannot allocate resource region 1 of device 0000:00:14.0

Tuo siis Xubuntu 6.06 ja kun kokeilen 7.10 niin tulee tuo jälkimmäinen virheilmoitus ja sekin CD jämähtää siihen.

Vaimon kannettavalla Xubuntu 7.10 latautuu moitteettomasti.

Niin, ja tuolle pöytäkoneelle, josta nuo virheilmoitukset tulevat, on asennettuna Ubuntu 7.10.

Osaisko kukaan valaista, mistä näissä virheilmoituksissa / virheissä on kyse?
JusSi
Ubuntu Mate 18.04 LTS. Kubuntu 18.04 LTS. Ubuntu 18.04 (Dell edition) LTS.
Honor 20 View.

raimo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3641
    • Profiili
Vs: Xubuntu ei käynnisty
« Vastaus #1 : 18.11.07 - klo:13.20 »
Kokeilepas laitella boot-parameträjä ennen käynnistystä.
Ojetta: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=13853#msg100794
So long and thanks for all the fish!

JussiS

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 653
    • Profiili
Vs: Xubuntu ei käynnisty [Ratkaistu]
« Vastaus #2 : 19.11.07 - klo:18.28 »
No niin, kiitosta vaan.

Nyt on asennettuna Xubuntu koneelle, jossa 20 gigan kovalevy, muistia 128 megaa ja prosessori AMD athlon mikä lie ikivanha. Hämmästyttävää, että tää todella pyörii tuollaisella muistilla. Nyt ei muuta kun säätämään ...
JusSi
Ubuntu Mate 18.04 LTS. Kubuntu 18.04 LTS. Ubuntu 18.04 (Dell edition) LTS.
Honor 20 View.