On tietenkin hyvä vihjaista noviisille, että hän voisi itse hakea tietoa:
"Lue
http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Ohjelmien_asentaminen_ja_pakettivarastot"
Minä olen jo ko. oppaan suomenkielisen version parikin kertaa lukenut. Olen jopa kokeillut sen neuvoja, ilman tulosta. Eli kasvattavien kehoitusten lisäksi on fiksua antaa aloittelijalle samalla täsmälliset ohjeet, kuten lunatiC tekee - kiitos!
Usein se jolle neuvotaan on joko tyhmä, kiireinen tai väsynyt joskus kaikkia näitä. Hän on kiitollinen ohjeesta, jota heti voi soveltaa tai ainakin kokeilla.
Kokeilen ohjeita myöhemmin, sillä konevanhus, jolle Kubuntu (KDE ja XFCE) tulisi on ongelmallinen tapaus. Käynnistämien oli hankalaa, mutta WindowsXP toimi käynnistyksen jälkeen kohtuullisesti. Kovalevy oli asennettu pelejä täyteen. Raivasin vapaata tilee 28% ja eheytin XP:n työkalulla. Tämän jälkeen kone toimi erinomaisesti. Voi vain ihailla WindowsXP:tä! Miten Linuxet olisivat pärjänneet yhtä hankalan koneen kanssa
Järkevintä olisi jättää vehje nykyiselleen, Norton Internet Security huolehtii hyvin tietoturvasta. Star Wars pelikin, jolle koneen resurssit eivät ohjelmakuvauksen mukaan riitä, toimii silti NetVista/XP vanhuksessa.
Valitettavasti laitteessa on jotain vikaa - tai ehkä sittenkin WindowsXPssä. Se käynnistyy kovalevyltä vasta monen yrittämisen jälkeen. Vika voi olla virtakytkimessä tai kovalevyssä. ostin uuden 40 Gigasen, mutta vaihto ei ehkä kannata. Minulla on pöytälaatikon perällä Intel Celeron 2.4 ja ainakin yksi 256 M muistikampa. 17" monitorikin lojuu vintillä. Tarvitsen enää emolevyn ja kotelon niin valmista on uuden Linux-koneen syntyä. Linux kasvatuksellisista syistä pojan perheelle.