Kirjoittaja Aihe: Yleistä keskustelua -alueen tarkoitus  (Luettu 135385 kertaa)

Ryppy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 837
    • Profiili
Vs: Yleistä keskustelua -alueen tarkoitus
« Vastaus #20 : 16.07.08 - klo:23.15 »
Olen pitkälti samoilla linjoilla kuin Tha-Fox. Keitä palvelisi tuollainen "muilta" kielletty alue. Eikös ylivoimaisesti suurin osa foorumilla kävijöistä ole rekisteröityjä käyttäjiä.
Nykyinen foorumi palvelee hyvin. Joskus harvoin tulee ylilyöntejä, joita modet kiitettävästi korjailevat.
Silloin tällöin jutuissa näkee sanoja joita kaikki eivät ehkä sulata ja tässä asiassa kannatan kyllä kirjoittajille tervettä itse sensuuria. On muistettava että myös täällä pohjan perukoilla meitä on erilaisiin ryhmittymiin kuuluvia ihmisiä jotka käyttävät Ubuntua. Itse kestän kyllä vaikka minkä laista tekstiä mutta joillekin jo ns, lievä voimasana on kauhistus.
Asiallisuus on yksi suurimpia syitä foorumin suureen suosioon.
Keskustellaan Linuxiin liittyvistä asioista ja vaihtelun vuoksi vaikkapa Ubuntu-kakun paistosta  :D
Poistuu taka vasemmalle - - -

pttk

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1045
    • Profiili
Vs: Yleistä keskustelua -alueen tarkoitus
« Vastaus #21 : 17.07.08 - klo:13.04 »

Samoilla linjoilla kuin  Ryppy  &  Tha-Fox,  ne vähät epäasiallisuudet modet voi siivota pois!  Tämän koko foorumin suosion yksi syy varmaankin on asiallisuus ( ei vedetä turhista herneitä nenään ).  Ja uusille tulokkaille, kun asiallisesti kysyy / keskustelee saa myös asiallisia vastauksia. Ei ehkä sekunnissa mutta kuitenkin!   ;)

Debian 6 "Squeeze", Ubuntu  10.04, Ubuntu 12.04

Risto H. Kurppa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3024
  • Useita Kubuntuja ajossa.
    • Profiili
    • http://risto.kurppa.fi
Vs: Yleistä keskustelua -alueen tarkoitus
« Vastaus #22 : 17.07.08 - klo:13.46 »
Ne vähät epäasiallisuudet modet voi siivota pois!  Tämän koko foorumin suosion yksi syy varmaankin on asiallisuus ( ei vedetä turhista herneitä nenään ).

Ongelma, näin moden näkökulmasta on että:
1) Puuttumisiin (=poistamisiin/lukitsemisiin jne 'pakkotoimenpiteisiin') yleensä reagoidaan varsin negatiivisesti
2) Tästä syystä näitä ei tee mielellään, vaan
3) yrittää etukäteen pitää huolen siitä, että moisia ylilyöntejä ei tulisi, jottei jouduttaisi kohtaa 1)

Ohjeistamalla (http://wiki.ubuntu-fi.org/CodeOfConduct) ja yrittämällä toivoa että keskustelut pysyvät aiheessa, asiassa ja asiallisina. Tästä syystä suhtaudun epäilevästi siihen, että jos avataan täysin vapaan sanan 'täällä saa puhua myös rumia ja provosoida ja reagoida provosointeihin henkilökohtaisilla loukkauksilla' alueen avaaminen rikkoo täällä nyt vallitsevaa hyvää ilmapiiriä.

Entä tuo CoC joka määrittää Ubuntu-yhteisön toimintaa ja jonka puitteissa päätöksiä tehdään? Mielestäni se täytyisi ehdottomasti olla voimassa myös tuolla vapaan sanan alueella. Ja vaikka tiedän ihmisten olevan asiasta eri mieltä niin uskallan sanoa että CoC:n rikkomisista pitäisi myös uskaltaa 'sakottaa' esimerkiksi poistamalla ko. viestejä tms.

Yksi ongelma lisää taasen on CoC:n soveltaminen: mitä tarkoitetaan hienovaraisuudella? Itse en haluaisi nähdä sukupuolielimiin tai ruumiin eritteisiin (hiki ja kyynel ehkä poislukien :) liittyvää sanaa tällä forumilla: ne eivät taatusti helpota ongelmien ratkaisemista tai tarjoa oleellista lisätietoa. Siksi mielelläni niitä siivoisin pois tai kuten alussa jo kävi ilmi, mieluusti pyrkisin opastamaan olemaan käyttämättä niitä lainkaan. Joku toinen mode taasen ehkä sallii ne tavallisen puhekielen värittäjinä.

Pelkään että täysin vapaa keskustelu tuhoaa täällä Ubuntu Suomen forumilla vallinnutta hyvää auttamishenkeä. Keskusteluilla on taipumus toisinaan lirvahtaa vähemmän rakentavalle puolelle ja näistä samoista asioista voi kyllä keskustella muillakin forumeilla. Mielestäni kaikista asioista ei tarvitse voida keskustella kaikilla forumeilla, siksi ircissäkin on kanavia joilla keskitytään tiettyä aihetta käsittelevään keskusteluun ja off-topic pyritään pitämään rajoissa. Toki lisäki on kanavia jotka ovat maantieteelliselle alueelle rajautuvia ja näin myös keskustelualueet, näin suomalaisen silmissä legendaarisimpana suomi24.fi.

Ja ehdottomasti vain rekisteröityneille käyttäjille ko. alue, käsittääkseni näin rekisteröimätön käyttäjä ei myöskään löydä niitä hakukoneella (Moni linux-ongelman googlailu johtaa tänne forumille). En keksi miksi joku rekisteröitymätön haluaisi lukea uskonto-politiikka-luonnonsuojelukeskusteluja Ubuntu-forumilta. Eikös tämä juttu nyt ollut että forumille juurtuneet haluaisivat oppia tuntemaan toisiaan myös muutenkin kuin koodia lukemalla? Tämähän jättää ulkopuolelle ne, jotka eivät forumille ole rekisteröityneet. Eli heti kun rekisteröityy, pääsee mukaan keskusteluun, problem solved tms.


Voi olla että mielipiteeni ovat ahtaita ja ärsyttävän mustavalkoisia mutta haluan senkin tuoda mukaan keskusteluun. Uskon jo tässä vaiheessa että en mahdollisesti perustettavalle vapaan sanan alueelle tule juuri puuttumaan keskustelijan tai moderaattorin ominaisuudessa (lue: toivon että joku moderaattori lupautuu ottamaan ko. aluetta vastuulleen), pelkään vain sen vaikutuksia muuhun, aiheeseen liittyvään keskusteluun. Toivon keskustelijoiden ottavan kantaa myös tähän mahdolliseen varjopuoleen tai lieveilmiöön.


r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

mgronber

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1458
    • Profiili
Vs: Yleistä keskustelua -alueen tarkoitus
« Vastaus #23 : 17.07.08 - klo:14.27 »
Minusta olisi tärkeintä saada päätettyä yleiset, selkeät pelisäännöt jotka ovat kaikkien tiedossa ja joita moderaattorit sitoutuvat valvomaan ja ylläpitämään. Tällöin moderaattorienkin pitäisi olla helpompaa puuttua epäasiallisuuksiin koska he voivat vedota suoraan sääntöihin (ja nimenomaan tämän vuoksi sääntöjen tulee olla mahdollisimman selkeitä ja yksiselitteisiä).

Sääntöihin ja niiden pohjalta tehtyihin ratkaisuihin liittyvää keskustelua varten voisi olla yksi valmis viestiketju jossa tehtyjä linjauksia voitaisiin puida. Tätä ketjua pitäisi tietysti mainostaa viestejä poistettaessa ja ketjuja lukittaessa.

Itselleni on periaatteessa yhdentekevää millaiset pelisäännöt syntyvät. Niiden luominen on täsmällistä sisältöä tärkeämpää. Jos esimerkiksi päätetään että forumilla tapahtuvan keskustelun tulee liittyä Linuxiin niin se on selkeä ja helposti tuomittava linja. Jos taas päätetään olla sallivammalla linjalla kieltäen tietyt erikseen määritellyt keskusteluaiheet niin silloinkin linjaus on varsin selkeä.

Koska pienessä joukossa päätöksenteko on tehokkaampaa ja koska moderaattorit ovat käytännössä sääntöjen toimeenpanijoita ja valvojia niin voisi olla hyvä että he keskenään loisivat säännöistä ensimmäisen version.

Timo Jyrinki

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 1260
    • Profiili
    • kotisivu
Vs: Yleistä keskustelua -alueen tarkoitus
« Vastaus #24 : 17.07.08 - klo:19.46 »
Selkeät säännöt olisivat kyllä hyödyksi, jonkun pitäisi jaksaa vain ne kirjoittaa. Myös jossain vaiheessa olisi hyvä harkita, että joku nimenomaan foorumeilla aktiivisempi henkilö olisi virallisesti "admin" täällä, lisäkseni.

IMO auton virittelystä kakkuresepteihin kelpaa tälle alueelle, ja tosiaan ansiokkaasti täällä on pohdittu haluammeko hankalampia aiheita vai ei. Mistä päästään taas siihen että jotain pitäisi kirjoittaa ylös.

Vaikkei aktiivisesti kannustettaisikaan ihan riehakkaisiin avautumisiin edes erillisellä alueella (Ristonkin mainitsema pelko siitä että epäasiallisuus levittyy muillekin alueille), Testaus-alue voi jo nyt olla hyvä paikka silloin kun tuntuu että ihan kertaluontoisesti olisi pakko päästä avautumaan kun on vaikkapa Ubuntu sössinyt osiotaulun (tätähän ei tietystikään tapahdu, vain esimerkkinä;)).

aapo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 195
    • Profiili
Vs: Yleistä keskustelua -alueen tarkoitus
« Vastaus #25 : 17.07.08 - klo:21.06 »
Ihmisillä tuppaa olemaan liikaa mielipiteitä, ja osa jopa aika vahvoja.
Jos ensin luen kuinka käyttäjäXYZ haukkuu yleisellä keskustelualueella minun kannattamaani maailmankuvaa ja sen jälkeen samainen käyttäjä kysyy apua usb-tikun automountin kanssa. Autanko vai jätänkö auttamatta? Jos kyse on kakkuun tulevasta sokerin määrästä, toki autan linux-kysymyksessä, mutta jos todellakin on ylitetty small-talkin raja (uskonto/politiikka/jne) kuinka voisin olla huomioimatta sitä?
Todella suvaitsevaisen ihmisen on ehkä vaikea ymmärtää, mutta minulla tosiaankin on arvoja, joiden pilkkaamisesta hermostun. Jos suvaitsisin kaiken, en hermostuisi mistään.

Henkilökohtainen ratkaisu: minun ei tarvitse lukea yhtäkään off-topic viestiä.
Yleinen ratkaisu: jokainen noudattaa 'henkilökohtaista ratkaisua'

Todellinen ratkaisu: yleinen keskustelu on vain small-talkia, kaikki eivät ehkä määrittele sitä samalla tavalla, joten palaamme taas sääntöjen kirjoittamiseen.

Ne meistä, jotka ovat lukeneet ja jopa hyväksyneet CodeOfConductin, lienevät kanssani samaa mieltä: Tarkoitus on luoda yhteisö, joka tuntee kuuluvansa yhteen. (Toivottaen uusia tervetulleiksi joukkoonsa.) Jo tämän takia ubuntu-foorumilta on syytä pitää kaikki sellainen poissa, joka aiheuttaa turhaa provosoimista ja aggressioita.

E.K.Virtanen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 736
    • Profiili
    • Sähköaivoilua
Vs: Yleistä keskustelua -alueen tarkoitus
« Vastaus #26 : 17.07.08 - klo:22.04 »
Lainaus
Todella suvaitsevaisen ihmisen on ehkä vaikea ymmärtää, mutta minulla tosiaankin on arvoja, joiden pilkkaamisesta hermostun. Jos suvaitsisin kaiken, en hermostuisi mistään
Kukaan ei suvaitse kaikkea. Mutta mihin pitää vetää raja jossa aletaan rajoittamaan ihmisten keskustelua?

Onko vitsit uskovaisista, neekereistä, seksistä ja vaikkapa Ruotsalaisista pois rajattavia? Saanko sanoa että "Jumalaa ei ole, se on tarua"? Jos en saa, niin saako joku toinen sanoa "Jumala on ainoa totuus, uskokaa niin pelastutte"?

On todella vaikea vetää rajaa mitä saa ja mitä ei sanoa. Aiheita ei mielestäni saisi lähteä rajaamaan, mutta sen sijaan sananvalintoja ja henkilökohtaisia suoria hyökkäyksiä/syytöksiä saa ja pitää rajata.

Olisiko mitään mieltä kokeilla systeemiä jossa kävijät saisivat antaa + ja - pisteitä viesteistä. Jos ja kun joku viesti menee pakkaselle niin se tukee moderaattoria joka haluaa poistaa viestin. Toisaalta taas hieman rankempikin viesti saattaa saada plussaa. Silloin moderaattori joka ei oikein ole varma ollaanko menty (tilanteeseen nähden) liian pitkälle vai ei, saa apua päätökseensä.

Minna S

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1053
    • Profiili
Vs: Yleistä keskustelua -alueen tarkoitus
« Vastaus #27 : 17.07.08 - klo:22.49 »
Olisiko mitään mieltä kokeilla systeemiä jossa kävijät saisivat antaa + ja - pisteitä viesteistä. Jos ja kun joku viesti menee pakkaselle niin se tukee moderaattoria joka haluaa poistaa viestin. Toisaalta taas hieman rankempikin viesti saattaa saada plussaa. Silloin moderaattori joka ei oikein ole varma ollaanko menty (tilanteeseen nähden) liian pitkälle vai ei, saa apua päätökseensä.
Tuota voisi kokeilla, voisi olla hyväkin systeemi

Linux user # 406601

mgronber

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1458
    • Profiili
Vs: Yleistä keskustelua -alueen tarkoitus
« Vastaus #28 : 17.07.08 - klo:23.28 »
Jos kyse on kakkuun tulevasta sokerin määrästä, toki autan linux-kysymyksessä, mutta jos todellakin on ylitetty small-talkin raja (uskonto/politiikka/jne) kuinka voisin olla huomioimatta sitä?

Tämä on tietysti yksilöllistä mutta kyllä minä pystyn tulemaan toimeen esimerkiksi SuperOscarin kanssa vaikka meillä tietyissä asioissa onkin täysin vastakkaiset mielipiteet ja olemme ottaneet yhteen useammankin kerran. Jos hänellä olisi jokin ongelma johon tietäisin vastauksen niin kyllä minä häntä siinä auttaisin.

Lainaus
Todella suvaitsevaisen ihmisen on ehkä vaikea ymmärtää, mutta minulla tosiaankin on arvoja, joiden pilkkaamisesta hermostun. Jos suvaitsisin kaiken, en hermostuisi mistään.

Ei hermostumisessa ole mitään pahaa jos sen osaa hallita. Jos joku ei kykene hallitsemaan hermostumistaan niin sekin on lähinnä vain hänen oma ongelmansa ja siitä on todennäköisesti haittaa päivittäisessä elämässä muutenkin.

Lainaus
Ne meistä, jotka ovat lukeneet ja jopa hyväksyneet CodeOfConductin, lienevät kanssani samaa mieltä: Tarkoitus on luoda yhteisö, joka tuntee kuuluvansa yhteen.

Minusta yhteenkuuluvuuden luominen keskusteluaiheita kieltämällä on varsin keinotekoista. Yhteenkuuluvuus ei ole aitoa mikäli se ei kestä normaalia mielipiteidenvaihtoa.

Keskusteluaiheita voidaan kyllä rajata ja kieltää muilla perusteilla kuten yksinkertaisesti sillä etteivät aiheet liity millään tavalla Linuxiin.

Jos rajaamisperusteena on pelkästään yhteenkuuluvuuden ylläpitäminen niin silloin minun mielestäni mennään metsään. Sodan syntymiseen riittää KDE:n ja Gnomen mainitseminen sopivalla tavalla samassa lauseessa ja kukaan tuskin on valmis tekemään niin rankkaa rajausta että eri työpöytäympäristöjen, ikkunamanagerien, prosessorien, ohjelmistojen ja muiden sekalaisten asioiden vertailut kiellettäisiin.

krautis

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 185
  • Mikä lentäen tulee...
    • Profiili
Vs: Yleistä keskustelua -alueen tarkoitus
« Vastaus #29 : 07.09.09 - klo:18.09 »
Voisin kuitenkin laittaa tähän ruusujakin risujen sijaan. Tällaiset "nerot", kuten Juyli, Tha-Fox, gdm jne. ovat kaikki osaltaan opastaneet minutkin Ubuntun saloihin. Ja se on paljon se! Tämä on todella hyvä foorumi!
Ai niin, Tomppeliakaan ei saa unohtaa, eikä Senioria, onhan teitä vaikka kuinka. Onneksi.

Thinkit

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 912
  • Kysyvä ei tieltä eksy, eikä eksyvä tietä kysy.
    • Profiili
Vs: Yleistä keskustelua -alueen tarkoitus
« Vastaus #30 : 23.09.09 - klo:08.04 »
Lainaus
Selkeät säännöt olisivat kyllä hyödyksi, jonkun pitäisi jaksaa vain ne kirjoittaa. Myös jossain vaiheessa olisi hyvä harkita, että joku nimenomaan foorumeilla aktiivisempi henkilö olisi virallisesti "admin" täällä, lisäkseni.

IMO auton virittelystä kakkuresepteihin kelpaa tälle alueelle, ja tosiaan ansiokkaasti täällä on pohdittu haluammeko hankalampia aiheita vai ei. Mistä päästään taas siihen että jotain pitäisi kirjoittaa ylös.

Vaikkei aktiivisesti kannustettaisikaan ihan riehakkaisiin avautumisiin edes erillisellä alueella (Ristonkin mainitsema pelko siitä että epäasiallisuus levittyy muillekin alueille), Testaus-alue voi jo nyt olla hyvä paikka silloin kun tuntuu että ihan kertaluontoisesti olisi pakko päästä avautumaan kun on vaikkapa Ubuntu sössinyt osiotaulun (tätähän ei tietystikään tapahdu, vain esimerkkinä;)).

Mutta tuossa törmää siihen ongelmaan että onko "admin" sitten varmasti oikeanlainen henkilö, tällä tarkoitan sitä että olemme kaikki niin erilaisia ihmisiä ja näemme omat arvomme eri tavalla. Tämä pitäisi minusta jakaa useamman "adminin" kesken jotta siinä säilyy tasa-arvo sekä puoluettomuus ja ne jotka tuota admin tunnusta käyttäisivät voivat pohtia ongelmien ratkaisua täällä foorumilla tai keskenään. Ottaen huomioon sen että ylläpitäjillä ja modeilla on yllinkyllin hommaa viestien tarkistamiseen tarvitaan varmasti lisää ihmisiä tätä hommaa pyörittämään. Se että ongelmiin puututaan heti (vähän aikaa sitten foorumilla oli se pornokuvagalleria), on minusta hieno asia! Näitä sivustoja lukee paljon aloittelevia Ubuntun käyttäjiä ja muitakin. Hieno olla osana aktiivista yhteisöä ja auttaa kun osaa. Kehitetään yhdessä foorumia eteenpäin ja annetaan palautetta.

t: Antti  ;)
Lenovo Thinkpad e520
Kde Neon 5.22.3
Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @ 2.30GHz
Amd Radeon HD 6630m
Intel HD 3000 integroitu
Samsung Evo 120G kovo ja 8G muistia
Sony Xperia 5 mk2 ja android 11

Ux64

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 586
    • Profiili
Vs: Yleistä keskustelua -alueen tarkoitus
« Vastaus #31 : 30.11.09 - klo:20.12 »
Itselleni on periaatteessa yhdentekevää millaiset pelisäännöt syntyvät. Niiden luominen on täsmällistä sisältöä tärkeämpää. Jos esimerkiksi päätetään että forumilla tapahtuvan keskustelun tulee liittyä Linuxiin niin se on selkeä ja helposti tuomittava linja. Jos taas päätetään olla sallivammalla linjalla kieltäen tietyt erikseen määritellyt keskusteluaiheet niin silloinkin linjaus on varsin selkeä.

Mielestäni jos keskustelua halutaan rajata mm. imago / asiassa pysymisen vuoksi on paljon selkeämpää listata sallitut asiat, kuin kielletyt.

Myönnettäköön omakohtaisesti, että en ole rekisteröitynyt kovin monelle IT-palstalle. Joten tänne tulee joskus postattua sellaisitakin aiheista jotka eivät suoranaisesti liity linuxiin / ubuntuun. Ehkä joku Muropaketti olisi niille parempi paikka.

Mm. Google Wave oli tällainen aihe. Vaikka en juuri kyseisestä aiheesta ketjua aloittanutkaan. Sitten Go ohjelmointikieli tms. Molemmat sentään onneksi liittyvät tietotekniikkaan. ;)

Mutta miten olisi esim topic: "Mitä olutta joit tällä viikolla?". Ehkä sitä varten sitten pitäisi olla oma roska palstansa. Tai rehellinen linjaus, ettei kuulu tänne ollenkaan. Keskustelkaa jossain muualla.

Lainaus käyttäjältä: Alueen kuvauksesta
Yleinen keskustelu ja uutiset Linuxista, vapaista ohjelmista tai muista aiheista

Se kompa on tuossa "tai muista aiheista"... Ehkä tarkempaa rajausta?

Onko muuten suomessa "pro palstoj"a minkä verran? Muutamaan olen vahingossa törmännyt. Niihin voi jopa vapaasti rekisteöityä olen. Kaikki tunnetummat palstat on täynnä sitä ihteensä. Tietysti pro-palstalla myös postaamiskynnys on huomattavasti korkeampi. Pitäisi melkein vaivautua kirjoittamaan "artikkeleita", eikä vaan postaamaan one-liner perustelemattomia näkemyksiä asioihin. Hyvän tekstin tuottaminen on minulle ainakin työlästä. Pitäisi ensin purkaa sisältö, muotoilla, muotoilla uudelleen ja sitten vielä nukkua yön yli ja lukea rauhassa läpi.

P.S. Privana saa pistää jos joku tietää mitkä noi quote tagin attribuutit on, oisin halunnut siihen vapaan tekstin enkä käyttää "käyttäjältä/author" tagia.
« Viimeksi muokattu: 30.11.09 - klo:20.31 kirjoittanut Ux64 »

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11480
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Yleistä keskustelua -alueen tarkoitus
« Vastaus #32 : 30.11.09 - klo:20.19 »
Mönnettäköön omakohtaisesti, että en ole rekisteröitynyt kovin monelle IT-palstalle.
Enpä minäkään, mutta en kyllä jaksaisi kovin montaa (vilkasta) lukeakaan. Oikeastaan tännekkin pitäisi keksiä joku fiksumpi "lukusysteemi" kuin nykyinen, jossa vilkaisen kaikkea ja luen ne jotka näyttävät kiinnostavammilta. ::) Tuo oli sitten suuripiirteinen kuvaus moisesta.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Risto H. Kurppa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3024
  • Useita Kubuntuja ajossa.
    • Profiili
    • http://risto.kurppa.fi
Vs: Yleistä keskustelua -alueen tarkoitus
« Vastaus #33 : 26.10.10 - klo:09.49 »
Vaikka "Yleistä keskustelua"-alueen kuvauksessa lukee, että täällä voi keskustella aiheen vierestäkin, se ei tarkoita sitä että tämä olisi varma valinta alueeksi aiheelle, josta ei ole aivan varma.

Ajan tässä nyt takaa sitä, että alueelle on viime aikoina tullut aika paljon viestejä jotka selvästi kuuluvat Ubuntu Linux -alueelle.

Eli niitä ketjuja, jotka käyvät jonnekin muulle alueelle, ei saa laittaa tänne vaan ne pitää laittaa niille varatulle alueelle. Tällä varmistetaan tietojen löytyminen ja vähennetään moderaattoreiden hommia, kun viestiketjuja ei tarvitse jatkuvasti olla siirtämässä.

Jotenkin ymmärsin että tämä koski ainakin minun kysymystä Ubuntusta ja akkukapasiteetin kestosta. Olen uusi käyttäjä ja tämän foorumin aihejako on toistaiseksi minulla aika hukassa. Saanko siis kysyä suoraan, mihin tuo mainitsemani aihe oikeasti kuuluis, niin tiedän vastaisuudessa?

Göran

Vilkaise alkuperäisen viestin päivämäärää - se on kirjoitettu jo 2006 eikä siis sinulle suunnattu :)

Kysymyksesi ovat mielestäni ihan OK alueilla. Yksi viesti tosin riittää toki - jos se on väärällä alueella, se siirtäytyy ylläpidon toimesta oikealle kun joku ilmoittaa tästä.

Tervetuloa mukaan!

Risto
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-