Täydennänpä vielä sen verran, että parhaiten asian päälle pääsee kyllä komentorivi pohjalta. Jos terminaalia ei muuten pelkää.
Tee vaikka yksi testi alihakemisto ja siirry terminaalissa sinne. Kopioi tai tee sinne tekstieditorilla tiedosto ja sen jälkeen et tarvitse muuta muutaman komennon. Tyyliin:
git init
git add .
git commit -m ”eka kommitti”
ja sinne se humpsahti. Huomaa piste add komennon perässä.
Komennolla git status näet gitin tilan. Kun muutat tiedostoa, niin siirrät sen uudelleen gittiin git add ja git commit komennoilla.
Jos poistat tiedoston ja annat edelliset komennot, niin se poistuu myös versiohallinnan alta.
Komennolla git ls-files näet listauksen gitissä olevista tiedostoista.
Muita hyödyllisiä komentoja on
git branch <uusi_haara>
git branch
git switch <uusi_haara>
Terminaali käyttöön ja testihakemisto peliin.
Ai niin, siis tuo testihakemisto ja sen alihakemistot olisi nyt siis tässä kyseisessä git instanssissa. git instanssi on aina työhakemisto ja sen alihakemistot. git init tekee työhakemistoon piilohakemiston .git, jonka alle kaikki versioinfo tallennetaan. Jos sen poistaa, poistuu myös kaikki versiotiedot ja jäljelle jää vain ne juuri sillä hetkellä työhakemistossa ja sen alihakemistoissa olevat tiedostot.
En sekoittaisi tähän ainakaan oppivelvollisuuden tässä vaiheessa mitään gui härpäkettä. Kun ymmärtää periaatteen (joka ei siis todellakaan ole monimutkainen) on helpompi käyttää joskus myös jotain guita.