Tosiaan tarkoittaa sitä, vmwaren ikkunassa olevaa vieraskoneen konsolia. Jostain syystä siihen kopiointi tuottaa hassuja juttuja. Oli mulla toinenkin metka havainto, kas kun joudun ajamaan paria virtuaalikonetta samaan aikaan, ja, molemmat on nat:in takana, ja toinen oli alunperin toisen klooni. Ylläripylläri, molemmat saa SAMAN ip-osoitteen. No eka vaihdan toisen virtuaalimasiinan mac-osoitteen. Ei vaikutusta. Sitten kaivelen syvempää, ilmeisesti syynä olikin (vieraskone) Ubuntun oma käytäntö, ja menen sitten sörkkimään netplania, sieltä löytyy sopiva asetus jonka jälkeen saadaan molemmille eri ip-osoite.
OK, tuo kaksi konetta juttu - voin kertoa miten tuon saa toimimaan ihan normaaleilla verkkoasetuksilla, virhetilannehan tuo on Ethernet-verkossa ja nimenomaan seurausta kopioinnista ... mikä sinänsä on hyvin tavallinen tapa tehdä uusia koneita.
Jos on tarvetta ajaa kahta konetta samaanaikaan, niin ensimmäiseksi muutan toisen koneen hostname'n, ja bootti perään - tämä eliminoi pahimman virhetilanteen. VMwaren DHCP antaa kyllä eri ip-osoitteen tässä tapauksessa. (Tämä tietysti on melkoinen pökäle, jos koneella on SQL Serveri - sen kanssa hostnamen muuttamisesta ei tule käytännössä mitään ja sitä paitsi tietokantaan on ehkä vanhastaan tallentunut vanha nimi, ehkä kymmeniin kenttiin, joka on toisen luokan pökäle, jos tietokantaa tarvitsee ... helpointa siis ampua SQL Serveri pois ja asentaa uudestaan. Oraclella tämä on ongelma vain jos se on asennettu väärin, no, tietokannan sisältö on ongelma siinäkin jos siitä on kyse.)
Yleensä kuitenkin, jos on tarve ajaa kahta konetta samaan aikaan, niin niiden pitää myös löytää toisensa. Tämä ei kopioilla yleensä toimi, koska DNS menee tästä kopiointitempusta sekaisin, minkä olet jo tavallaan huomannut. Se mahdollisesti pääsisi mukaan parin vuorokauden kuluessa (tai jotain?), mutta nopea tapa on, siis Windowsilla:
- laittaa kumpaankin koneeseen fixed ip
- laittaa kumpaankin koneeseen "hosts" tiedostoon tieto toisesta koneesta (siis pitää olla yhteys molempiin suuntaan, vaikka tuntuisi että vain toinen suunta tarvitaan, verkko ei toimi aina näin)
- ping toimii muutosten jälkeen heti, mutteivät suinkaan sovellukset. Esim. fileshare ei toimi ilman boottia, voi hämätä.
Näillä jutuilla kopioidut NAT-koneet kyllä toimivat ongelmitta ... kunhan sitten muistaa, että "hosts" tiedostossa on tietoa, jota pitää ylläpitää jos verkko muuttuu. Mac-osoitteisiin ei siis tarvitse koskea.