Kirjoittaja Aihe: Millainen hakekemistorakenne pilvipalvelimelle  (Luettu 2261 kertaa)

teele

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 852
    • Profiili
Millainen hakekemistorakenne pilvipalvelimelle
« : 30.03.19 - klo:14.29 »

Kokeilen nettisivujen pitoa pilvipalvelimella ja näin alkuvaiheessa olisi hyvä kuulla, millainen hakemistorakenne on oikeasti käytännössä toimiva.

Jos esimerkiksi tarkoituksena on pitää kolmea sivustoa, kissajutut.dy.fi, koirajutut.dy.fi ja pupujutut.dy.fi yhdellä virtuaali-Ubuntulla ja yhdellä Apacella moni-isännöinnissä (virtual hostingissa), niin sivustot varmaan kannattaa kukin laitaa omaan alihakemistoonsa.

Mutta onko /var/www/html/ hyvä paikka sivustoille vai olisiko parempi laittaa ne omaan käyttäjähakemistoon. Toivomuksena on, että pääsee mahdollisimman vähällä chmodaamisella.

Kokeilutarkituksessa Apachen rinnalla voinee kai toimia joku pieni kokeilupalvelinkin, vai haittaisiko se sivustojen toimintaa? Sen voinee laittaa omaan porttiinsa?


Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11481
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Millainen hakekemistorakenne pilvipalvelimelle
« Vastaus #1 : 30.03.19 - klo:15.31 »
Periaatteessa sillä ei ole mitään väliä, mihin hakemistoihin nuo laitat, koska sen jälkeen kun hakemisto on luotu ja säädetty Apachen virtualhost-asetukset kohdalleen, niin oikeudet käyttäytyvät samalla tavalla. Tarve chmodin/chownin käytölle voi tulla siitä, jos käytät jotain sisällönhallintaa (Drupal, Wordpress jne.), joka voi myös luoda tiedostoja itse. Ne menevät sitten www-palvelimen käyttäjän omistukseen ja esimerkiksi päivityksen yhteydessä saatat joutua korjaamaan oikeuksia.

Eri sivustot toki omiin alihakemistoihinsa, ellet sitten käytä jotain sisällönhallintaa, joka tarjoilee eri sivuston eri domainiin. Ainakin Drupal nimittää tuota Multisiteksi.

Apachea voi kyllä ajaa eri porteissa halutessaan. Itse asiassa yksittäisiä virtualhost-sivustoja voi ajaa omissa porteissaan eli periaatteessa pystyt käyttämään samalta palvelimelta samaa (oma virtualhostä, mutta sama prosessi) tai eri Apachea (kokonaan oma Apache) testisivuston suorittamiseen. Apachen asetuksien oikeellisuus kannattaa tarkistaa ennen päivitettyjen asetusten käyttöönottoa. Tosin useamman Apachen ajaminen on jo sitten vähän urheilua enkä välttämättä itse lähtisi siihen ilman hyvää syytä. ;D
« Viimeksi muokattu: 30.03.19 - klo:15.41 kirjoittanut Tomin »
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.