Kirjoittaja Aihe: Webbikamera satunnaiskäyttöön  (Luettu 3118 kertaa)

Pendeli

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 858
    • Profiili
Webbikamera satunnaiskäyttöön
« : 09.11.18 - klo:19.21 »
Mikähän olisi toimiva kamera Ubuntuun? Haussa joku edullinen maksimi  8 - 10 metrin USB-lankayhteydellä toimiva kamera sisätiloihin pöytäkoneeseen. Joku samantapainen kuin Skypeen mainostettavat erilliset kamerat. Kameran tulisi  saada riittävän hyvää kuvaa piha-alueesta, eikä niinkään omasta naamasta.

Olen joitakin aikoinaan testannut ja todennut, että toimivat etupäässä vain Windowsissa.

Ehdotuksia Ubuntulle?

kamara

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3032
    • Profiili
Vs: Webbikamera satunnaiskäyttöön
« Vastaus #1 : 09.11.18 - klo:19.52 »
Ehdotuksia Ubuntulle?

Osta sellainen, joka ei tarvitse ajureita Windowssa, niin todennäköisesti toimii myös Linukassa.
(Siis eikös noille kameroille löydy jokin standardi, joku paremmin perillä olevista voisi tarkentaa.)

8 - 10 metriä on liian pitkä matka toimia USB:ssa, laita Rasperry Pin perään, ja siihen ethernet-kaapelin, niin onnistuneen. Toki tarvitset siihen myös USB-virran.

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11481
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Webbikamera satunnaiskäyttöön
« Vastaus #2 : 09.11.18 - klo:19.59 »
Saadaksesi web-kameran kymmenen metrin päähän tarvitset kaksi USB-toistinta, koska passiivisena USB-johdon maksimipituus on korkeintaan viisi metriä. Käytännössä web-kameran kohdalle kannattanee laittaa virrallinen USB-hubi, jotta kamera saa tarpeeksi virtaa, sillä nuo toistimet rajoittavat virran 100mA per laite. Hubi luultavasti toimii yhtenä toistimena.

Lisäänpä tähän vähän nyt, kun ei tarvitse kännykällä kirjoittaa: Voisit siis tehdä niin, että laitat toistimen, jossa on viiden metrin USB-johto, ja sen perään sitten tarpeeksi pitkällä johdolla virrallisen hubin. Virratonta hubia tai toista toistinta ei voi käyttää, koska se ensimmäinen toisin antaa vain 100 mA ja se menee sille toiselle toistimelle tai hubille. Toki voit laittaa kameran tarpeeksi pitkällä passiivisella (eli tavallisella) johdolla ja toivoa, että sille riittää tuo 100 mA. Virrallisen (eli virtalähteellisen tms.) hubin laittaminen voi toki olla vähän vaikeaa, jos missään kameran sijoituspaikan lähellä ei ole sähköpistoketta. Silloin on ehkä helpompi katsella IP-kameroiden ja PoE:n suuntaan, vaikka hinta toki nousee paljonkin, mutta ainakin sähkön saa samalla kaapelilla kuin millä datakin liikkuu.

Kameroiden suhteen saat kyllä valita aika vapaasti. Itse en ole vielä törmännyt USB-kameraan, joka ei toimisi. Pari halpaa on ollut ja pari edullista Logitechia. En kyllä osaa mennä lupaamaan, että joku kaupasta löytyvä malli varmasti toimii. Myyjältä voi tietysti kysellä Linux-tuesta, jolloin on ainakin parempi mahdollisuus saada rahat takaisin, jos se ei myyjän puheista huolimatta toimikaan, ja voi se Linux-tuki paketissakin lukea.
« Viimeksi muokattu: 09.11.18 - klo:21.31 kirjoittanut Tomin »
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.