Kirjoittaja Aihe: Etsin sisällysluettelon tekoon työkalua  (Luettu 2671 kertaa)

AimoE

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2782
    • Profiili
Etsin sisällysluettelon tekoon työkalua
« : 05.08.17 - klo:17.22 »
Yksi syy miksi käytän edelleen Amaya-editoria, on se että se tekee sisällysluettelon automaaattisesti ja siivosti, ei lisää mitään ylimääräistä mukaan (toinen syy on ollut se että Amaya osaa tehdä muunnoksia eri HTML-standardien välillä, ja kolmas se että olen vaan kertakaikkiaan tykästynyt Amayn käyttöliittymään).

Ikävä kyllä Amayasta ei ole tehty HTML5-versiota, joten sitä ei ole päivitetty pitkään aikaan, eikä ole näköpiirissä että sitä koskaan enää päivitettäisiinkään. Niinpä se nojaa vanhentuneisiin kirjastoihin eikä siis ole enää turvallinenkaan, joten olen Windows-koneella estänyt sen pääsyn nettiin ettei vahingossakaan tulisi tökättyä jotain linkkiä sen kautta.

Alkaa olla jo korkea aika siirtyä HTML5:een, joten joudun hylkäämään Amayan pikkuhiljaa.

Suurin puutos on siis se miten saan helposti ajetuksi sisällysluettelon HTML5-tiedostoista H1-H6-tägien perusteella. Voisihan sen koodata itsekin, mutta miksi vaivautua kun joku on kumminkin tehnyt sen jo. En vaan keksi nettihakua jolla löytäisin valmiin työkalun. Kummallista. Löydän kyllä viritelmiä joissa JavaScriptin avulla lennosta generoidaan sisällysluettelo, mutta ne tiedostot joille tätä tarvitsen eivät ole sellaisia joille lennosta generointi olisi mielekästä. Sisällysluettelo on pitkä ja tasojen syvyys vaihtelee paljon, mutta päivityksiä rakenteeseen tulee harvoin.

Onko joku löytänyt ToC-generaattorin jota voisi kätevästi käyttää vaikkapa Bluefish-liitännäisenä?

AimoE

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2782
    • Profiili
Vs: Etsin sisällysluettelon tekoon työkalua
« Vastaus #1 : 10.08.17 - klo:11.25 »
Olen tässä jatkanut etsiskelyä ja samalla HTM5:n speksin opiskelua. Siellähän sanotaan että speksiin kuuluvaa outline-algoritmia ei ole vielä toteutettu missään selaimessa, ja esimerkiksi https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/Guide/HTML/Using_HTML_sections_and_outlines, joka on viimeksi päivitetty tässä kuussa, sisältää saman huomautuksen selaimista kuin speksi. Firefox-lisäosista löytyy ainakin kaksi laajennosta joissa algoritmi on toteutettu, mutta laajennoksia ei ole päivitetty viimeisimmässä Firefox-versiossa toimiviksi. Algoritmi on kuitenkin erittäin tarkasti dokumentoitu speksissä ja toteutettu muissa softissa (erit. "conformance checkers"). Ilmeisesti haluttomuus sen toteutukseen johtuu vain siitä että lopputulos on kaikkien mielestä epäintuitiivinen. Onpa outo pattitilanne.