Käsitin varmaan väärin tämän ketjun,mutta miksi 32 bittiset yleensä pitäisi hylätä vuonna 2018?
Firefoxin vuoksi vain?
Uusimmat selaimet toimivat edelleen joillain 32-bittisillä prosessoreilla, kuten Pentium 4:llä ja Pentium M:llä, koska niissä on SSE2-tuki, mutta jos nyt on vaihtamassa rautaa uudempaan, suosittelisin saman tien vähintään Core 2 -sukupolven prosessoria. Ne ovat huomattavasti nopeampia ja energiatehokkaampia kuin edeltäjänsä. Jos käytetystä koneesta aikoo maksaa rahaa, Sandy Bridge -sukupolvi (Core i3/i5/i7 2xxx) tai uudempi on järkevä valinta. Niilläkin on ikää jo yli 5 vuotta.
Yleisesti tuki 32-bittiselle softalle heikkenee jatkuvasti. Avoimen koodin osalta kehittäjillä ei juuri ole enää käytössä 32-bittistä rautaa, ja monista suljetun koodin ohjelmista ei enää edes käännetä 32-bittisiä versioita.
Toimivatko Pankkien herjaamat Midori,Epiphany ja Iceweasel selaimet 32 bittisissä koneissa vuoden 2018 jälkeen?
Iceweasel on Firefox, mutta on toki mahdollista, että joku ulkopuolinen taho tarjoaa Firefoxia ilman SSE2-käskyjä. En tiedä Debian-paketoinnin suunnitelmia tämän suhteen.
Midori ja Epiphany perustuvat Webkitiin ja lukuisiin kirjastoihin, joissa voi hyvin ilmetä vastaavia ongelmia SSE2-käskykannan suhteen:
https://bugs.mageia.org/show_bug.cgi?id=15594