Elikkästen tämä itsekasattu koneeni on syksystä alkaen kehittänyt seuraavanlaisen ongelman: Kone ei yhtään pidä siitä, että se on useamman päivän kokonaan irti sähköverkosta. Kieltäytyy boottaamasta, tai ei edes siis tee POST-testiä, pyöräyttää vain tuulettimia, ja yrittää uusiksi loputtomiin. Ainoa mikä auttaa on bios-pariston irtiotto 30 sekunniksi, ja senkin kanssa saattaa vaatia vielä joitain kikkailuja, ts. esim usb-laitteiden porttien vaihtelua tai kovalevyjen sata-porttien vaihtamista.
Saattaa bootata ilmankin, mutta kaatuu myös hyvin kiivaasti ilman tuota temppua, ts. sen paremmin Linux kuin PC-BSD:kään eivät ehdi edes logia päivittää, kun homma vaan jumahtaa.
Missähän vika olisi, onko biossin varmistusparisto jotenkin viallinen? Vai onko itse emolevyssä jotain outoa vikaa. Normisti kun nämä ongelmat on korjattu ja koneen saa taas vakaaksi se voi kerätä viikkokaupalla uptimea, ja ei kaadu käytännössä lainkaan, ainoa mikä katkaisee on se, että itse sen sammutan. Mutta totaalivirrattomuudesta, ts. kone irti seinästä se EI nähtävästi pidä.
Lähinnä tässä mietin mikä olisi se todennäköisin vian korjaava juttu, ts. yksinkertaisin eli varmistuspariston vaihto uuteen, vaiko emolevyn takuupalautus, siinä kun on takuuaikaa kesään 2017 asti.
Ja juu emolevy on asennettu kaikkia standejä käyttäen, virtaa riittää taatusti, ja toimi yli vuoden täysin ongelmitta.