Tein testin! Laitoin Linuxin takaisin UTC aikaan ja ajoin win10 puolella tuon kyseisen skriptin + boottaukset. Tulos: nyt bios/uefin kello 2 tuntia jäljessä, win / linux kello näyttää samaa ja oikeaa aikaa. Jos muutan bios kelloa ja boottaan Linux puolelle niin ubuntu näytää aluksi 3 tuntia liikaa mutta korjaantuu hetimiten oikeaan aikaan, mutta bios kello taas jätättää.
Eli toimii juuri niin kuin pitää. Paitsi biosissa kellon pitäisi olla kolme tuntia jäljessä, kun eletään kesäaikaa. Koneen (ja biosin) kello on UTC-ajassa ja käyttöjärjestelmät muuntavat sen lokaaliaikaan asetetun aikavyöhykkeen mukaan. Tavalliset biosit eivät ymmärrä aikavyöhykkeistä mitään, eikä niiden tarvitsekaan ymmärtää.
Tosiaan, kolme tuntia jätättää bios! Sori pieni lapsus
Taas jotain uutta. Olen ollut aina siinä uskossa että käyttikset ja bios pitää olla samassa ajassa, toimiihan se näinkin.
Edit: Tarkoitatko että käyttikset muuttavat biossin kellon oikeaan aikaan vai että biossin kello on tarkoituskin olla UTC:ajassa mistä käyttikset muuntavat sen oikeaan aikaan aikavyöhykkeen mukaan??